Du er her: HjemHjertefeilBarnehage og skoleSkoleskyss
Hjertefeil
 

Skoleskyss

Elever som har nedsatt funksjonsevne på grunn av skade eller sykdom har rett til nødvendig skoleskyss. Retten til skoleskyss gjelder for alle klassetrinn, og uansett reiseavstand. De skal ikke betale for transporten.

Også når eleven har plass i skolefritidsordning (SFO), har barn med nedsatt funksjonsevne rett til gratis skoleskyss. Når særlige hensyn tilsier det, kan også barn i barnehage ha rett på gratis skyss. I alle tilfellene der eleven har rett til skyss, har hun eller han også krav på nødvendig reisefølge, og til tilsyn før undervisningen begynner og etter at undervisningen er slutt for dagen.

Reglene om skoleskyss står i opplæringsloven, kapittel 7. I prinsippet gjelder de samme reglene for voksne som får grunnskoleopplæring som for barn og ungdom, jf. opplæringsloven § 4 A–7.

Hvordan søke om skoleskyss?
I grunnskolen er det kommunen som er ansvarlig for å tilby skoleskyss til de elevene som trenger det, mens det i videregående opplæring er fylkeskommunen som er ansvarlig for dette. Hvordan man går fram for å søke om gratis skoleskyss kan variere mellom kommunene/fylkeskommunene.

Ønsker du å søke om gratis skoleskyss kan du ta kontakt med den enheten det gjelder (skole, barnehage, SFO) for å få informasjon om hvordan du søker i din kommune.

Ofte vil enhetslederen gi deg et søknadsskjema for skyss som skal fylles ut og leveres tilbake til skolen/barnehagen/SFO. Når behovet for skoleskyss skyldes sykdom eller funksjonshemming, kreves det at en legeattest som bekrefter behovet vedlegges søknaden. Attesten må også beskrive hvilken type skyss det er behov for (eks buss, taxi eller annet).

Kilde: http://www.ffo.no/no/Rettighetssenteret/Jungelhandboka/

Del dette innholdet:


  Var denne informasjonen nyttig for deg?

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil. Ikke alle får oppleve ettårsdagen sin. Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Vipps 112519

Gi en gave

Bli fastgiver

FFHB

Om hjertefeil > Bli medlem > Støtt oss > Om oss >

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

Telefon: 23 05 80 00

E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
Telefon: 23 05 80 00
E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

Innsamlingsprosent 2020

Illustrasjon: Innsamlingsprosent 2020
Utviklet av Imaker as