Hver dag fødes det barn med hjertefeil. Ikke alle får oppleve ettårsdagen sin. Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.
Vipps 112519
Ny styreleder i Stiftelsen Organdonasjon, Nina Roland. Foto: Mona Hauglid. Foto: Mona Hauglid
Stiftelsen Organdonasjon har fått ny styreleder. Nina Roland tar over for avtroppende styreleder Gisle Nødtvedt. Stiftelsen takker styreleder Nødtvedt for 15 gode år og ønsker samtidig velkommen til Roland.
Roland har i en årrekke engasjert seg for temaet organdonasjon, som hun også er personlig berørt av.
– Stiftelsen Organdonasjon gjør en viktig jobb. Vår familie har selv kjent på det å ha livet på vent, og det er en enorm påkjenning. Erfaringene som nær pårørende har gitt meg et brennende engasjement for stiftelsens arbeid, sier Roland.
Roland har en bred og sammensatt bakgrunn, og er spesielt opptatt av helsespørsmål. Roland er tilknyttet Landsforeningen for nyrepasienter og transplanterte (LNT), der hun også har vært fungerende leder. LNT er en av organisasjonene bak Stiftelsen Organdonasjon.
Hun har i tillegg flere verv og en kompetanse som vil komme godt med som styreleder i Stiftelsen Organdonasjon. Roland gleder seg til å ta fatt på jobben, og mener at det å øke kunnskapen om organdonasjon er en kontinuerlig oppgave.
– Vi må fortsette arbeidet med å styrke bevisstheten om organdonasjon og viktigheten av å si ja, og dele dette med sine nærmeste, og det må også fokuseres mer på de urealiserte donasjonene ved sykehusene, avslutter Roland.
Foreningen for hjertesyke barn sitter i både representantskapet og styret i Stiftelsen Organdonasjon og ser frem til å samarbeide med ny leder.
På FFOs kongress og representantskapsmøte 18. og 19 november ble Helene Thon gjengvalgt som FFOs første nestleder, for tredje gang.
Det ble også vedtatt nytt politisk program for 2024 og 2025, i tillegg til ny strategiplan for perioden 2024-2029.
Siden 2014 har Foreningen for hjertesyke barn Forskningsstiftelsen delt ut nærmere 7 millioner kroner til snart 40 prosjekter. - I år deler vi ut midler til to prosjekter innenfor områder hvor det finnes svært lite forskningsbasert kunnskap fra før, sier styreleder Gunnar Geirhovd fornøyd.
Medfødte hjertefeil er den vanligste formen for strukturelle fødselsdefekter, og rammer omtrent 1 prosent av alle nyfødte. Medisinske fremskritt over de siste femti årene har ført til at de aller fleste av disse barna kan få et tilnærmet normalt liv etter behandling. Derfor er det viktig å opplyse om de gunstige helseeffektene barn og unge har av fysisk aktivitet, og at aktivitet er helt trygt for dem med medfødt hjertefeil.
Fysisk aktivitet gir stort helseutbytte for barn med medfødt hjertefeil - les hele saken
Hver dag fødes det barn med hjertefeil. Ikke alle får oppleve ettårsdagen sin. Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.
Vipps 112519
Foreningen for hjertesyke barn
Telefon: 23 05 80 00
E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922
Kontonummer: 3000 19 32000