Du er her: HjemAktuelt
Aktuelt
 

500 000 til forskning

Illustrasjonsbilde: 500 000 til forskning

f.v Styreleder i forskningsstiftelsen, Gunnar Geirhovd, forsker Randi Hamre Svendsen og prosjektleder Ingrid Aude Estelle Syverstad.

Siden 2014 har Foreningen for hjertesyke barn Forskningsstiftelsen delt ut nærmere 7 millioner kroner til snart 40 prosjekter. - I år deler vi ut midler til to prosjekter innenfor områder hvor det finnes svært lite forskningsbasert kunnskap fra før, sier styreleder Gunnar Geirhovd fornøyd. 

Forskningsstiftelsens formål er å gi økonomisk støtte til prosjekter som på ulike måter belyser og forbedrer den totale livssituasjonen for barn, ungdom og voksne som er født med hjertefeil, eller som har ervervet hjertefeil i barne- og ungdomsalder. 

I 2023 mottok stiftelsen fire søknader, og to av dem får støtte til videre arbeid. Prosjektene er innenfor svært ulike fagfelt, men de er begge viktige, og kan gi oss ny informasjon om hvordan vi som samfunn kan bedre livssituasjonen til dem som lever med hjertesykdom. 

Stiftelsen har gleden av å dele ut prosjektmidler til Ingrid Aude Estelle Syverstad, som er pedagog ved sykehusskolen i Oslo. Hun får såkornmidler på 300 000 til å starte pilotprosjektet: Identifisering av behov for tilrettelegging av skolehverdagen for barn med hjertesykdom, med økt livskvalitet som mål. 

Et samstemt styre ble svært glade for at det kom inn en søknad på et helt nytt fagområde, hvor kunnskapen er mangelfull. Det er en kjent sak at barn og unge med hjertefeil kan ha store utfordringer, og tilrettelegging er helt avgjørende for trivel og mestringsfølelse. 

Styret har også i år valgt å gi midler til Randi Hamre Svendsen, ved sykehusapotekene i Oslo, som ser på tilrettelegging og tilpassing av medisindoser til barn. Mange legemidler manipuleres før det gis til barn, og det er flere variabler og usikkerhet knyttet til dette. Målet med prosjektet er blant annet å komme frem til felles retningslinjer, slik at man sikrer at barnet får rett dose, både i helsevesenet og i hjemmet. Dette prosjektet blir bevilget 200 000 kroner. 

Les mer om tidligere utlysninger, og hvordan man kan søke om prosjektmidler her. Ny utlysning av midler kommer i løpet av våren 2024.

 

 

Del dette innholdet:

Aktuelt

Illustrasjonsbilde: Forskningspris til Kristina Herman Haugaa

Forskningspris til Kristina Herman Haugaa

Nasjonalforeningens hjerteforskningspris for 2024 er tildelt professor og kardiolog Kristina Hermann Haugaa. Hun mottok prisen for sitt mangeårige arbeid med genetisk hjertesykdom.

Foreningen for hjertesyke barn gratulerer så mye, og ser fram til et fortsatt godt samarbeid i årene som kommer.

Forskningspris til Kristina Herman Haugaa - les hele saken


Illustrasjonsbilde:

"Følelser i en hjertefamilie" - medlemswebinar

Silja Berg Kårstad jobber som psykolog på BUP på Barne- og ungdomsklinikken ved St. Olavs hospital i Trondheim. I snart 15 år har hun samarbeidet tett med kardiologer og kontaktsykepleier for hjertesyke barn.

I løpet av dette webinaret vil Silja dele av sin lange erfaring med å støtte gravide, spedbarn og småbarn, samt deres familier, gjennom ventetiden før og etter operasjon.

"Følelser i en hjertefamilie" - medlemswebinar - les hele saken


Illustrasjonsbilde:

"Ord fra hjertet" - skrivekurs for medlemmer

Vil du sette av en helg til å skrive, og uttrykke det du har på hjertet?

Vi inviterer til kreativt og terapeutisk skrivekurs med forfatter og skrivecoach Siw C. Christiansen. Likeperson Kristin Tvervåg er med som medarrangør og støtte.

"Ord fra hjertet" - skrivekurs for medlemmer - les hele saken>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil. Ikke alle får oppleve ettårsdagen sin. Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Vipps 112519

Gi en gave

Bli fastgiver

Om hjertefeil > Bli medlem > Støtt oss > Om oss >

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

Telefon: 23 05 80 00

E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
Telefon: 23 05 80 00
E-post: post@hjertebarn.no

Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

Innsamlingsprosent 2022

Illustrasjon: Innsamlingsprosent 2020
Utviklet av Imaker as