Du er her: HjemAktuelt
Aktuelt
 

Hanni W. Petersen er ny generalsekretær i FFHB

Portrett Hanni W. Petersen

Fra 1. januar 2023 er Hanni Winsvold Petersen generalsekretær i Foreningen for hjertesyke barn. Hun har lang fartstid i foreningen og har siden 2010 vært informasjonssjef og nestleder i administrasjonen, de siste månedene fungerende generalsekretær. – Jeg ser med glede og ydmykhet fram til å fortsette å være del av alt det viktige arbeidet foreningen gjør for at barn med hjertefeil skal ha gode liv, sier Petersen.

Foreningen for hjertesyke barn (FFHB) ble etablert i 1976 og har siden den spede oppstart vokst i både medlemstall og antall oppgaver og områder for innsats. Foreningen er aktiv på nettverksbygging og legger til rette for verdifulle fellesskap lokalt og nasjonalt, driver utstrakt informasjonsarbeid og kunnskapsformidling, jobber bredt fagpolitisk og med rammebetingelsene og har i tillegg en egen forskningsstiftelse.

– Alt sammen er avhengig av innsats fra alle ledd og instanser i organisasjonen og av det gode engasjementet som hersker. Vi er en ambisiøs organisasjon som både vil endre, og får det til, gjennom nitid innsats, understreker Petersen.

FFHB har per i dag ni ansatte fordelt på syv årsverk, og generalsekretæren er administrativ leder for staben.

– De ansatte er dedikerte og har svært mye opparbeidet kunnskap. Det er et privilegium å jobbe videre med, og lede denne gjengen, og dessuten fortsette det gode samarbeidet med alle våre verdifulle medlemmer, tillitsvalgte, landsstyremedlemmer og ikke minst, eksterne samarbeidspartnere.

– Det har vært en glede for meg og resten av landsstyret å jobbe sammen med Hanni. Hun kjenner organisasjonen godt og har allerede begynt å sette sitt preg på administrasjonen og organisasjonen. Jeg gleder meg til videre samarbeid og er trygg på at Hanni vil lede administrasjonen på en god måte og bidra til å løfte organisasjonen, sier Gunnar Geirhovd, landsstyrets leder.

Sin utdannelsen har Hanni Petersen fra Universitetet i Oslo, med samfunnsvitenskapelig og historisk/filosofisk fag, i tillegg til skolering innen terapi. Hun har tidligere jobbet med informasjon i ulike organisasjoner og stiftelser og brenner for idealismen og medmenneskeligheten som står i sentrum på disse arenaene. Hun har selv levd med familiemedlemmer med alvorlig sykdom og har erfaring som pårørende.

– Jeg har stor respekt for livssituasjonen mange av våre medlemmer står i, og jeg er til tider stum av beundring over hvordan de håndterer utfordringene. Her er det så mye kunnskap og styrke å ta med videre. For vi må også utvikle oss som organisasjon, i tråd med tiden og rammene vi opererer innenfor. Verden ser ganske annerledes ut i dag enn for bare ti år siden. Det må vi tilpasse oss – og samtidig aldri slutte å ivareta det sårbare og kraftfulle i alle våre medlemmers livserfaringer.

Del dette innholdet:

Aktuelt

Illustrasjonsbilde: Gjenvalgt for tredje gang

Gjenvalgt for tredje gang

På FFOs kongress og representantskapsmøte 18. og 19 november ble Helene Thon gjengvalgt som FFOs første nestleder, for tredje gang.

Det ble også vedtatt nytt politisk program for 2024 og 2025, i tillegg til ny strategiplan for perioden 2024-2029.

Gjenvalgt for tredje gang - les hele saken


Illustrasjonsbilde: 500 000 til forskning

500 000 til forskning

Siden 2014 har Foreningen for hjertesyke barn Forskningsstiftelsen delt ut nærmere 7 millioner kroner til snart 40 prosjekter. - I år deler vi ut midler til to prosjekter innenfor områder hvor det finnes svært lite forskningsbasert kunnskap fra før, sier styreleder Gunnar Geirhovd fornøyd. 

500 000 til forskning - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Fysisk aktivitet gir stort helseutbytte for barn med medfødt hjertefeil

Fysisk aktivitet gir stort helseutbytte for barn med medfødt hjertefeil

Medfødte hjertefeil er den vanligste formen for strukturelle fødselsdefekter, og rammer omtrent 1 prosent av alle nyfødte. Medisinske fremskritt over de siste femti årene har ført til at de aller fleste av disse barna kan få et tilnærmet normalt liv etter behandling. Derfor er det viktig å opplyse om de gunstige helseeffektene barn og unge har av fysisk aktivitet, og at aktivitet er helt trygt for dem med medfødt hjertefeil.

Fysisk aktivitet gir stort helseutbytte for barn med medfødt hjertefeil - les hele saken>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil. Ikke alle får oppleve ettårsdagen sin. Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Vipps 112519

Gi en gave

Bli fastgiver

Om hjertefeil > Bli medlem > Støtt oss > Om oss >

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

Telefon: 23 05 80 00

E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
Telefon: 23 05 80 00
E-post: post@hjertebarn.no

Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

Innsamlingsprosent 2022

Illustrasjon: Innsamlingsprosent 2020
Utviklet av Imaker as