Du er her: HjemAktuelt
Aktuelt
 

FFHB-genseren er klar

Mie og Sebastian med FFH-genseren

Anne har strikket genseren til seg selv og til en rekke andre personer. På mønsteret er det henne tantebarn Sebastian på 5 år,og hennes datter Mie på 15 år, som er modeller. Foto: Privat

Nå kan du strikke din helt egen FFHB-genser. Eller du kan strikke den til andre, kanskje til og med som en julegave. – Å ha en konkurranse hvor vi skulle lage en egen genser for FFHB, var en fantastisk god idé, dette ville jeg være med på. Genseren kan jo også være med på å fremme foreninga og saken, det liker jeg, sier opphavskvinnen til den nye FFHB-genseren, Anne Thoresen, som vant høstens strikkekonkurranse.

Vinner-genseren ble lansert på FFHBs landsmøte i oktober, og Anne Thoresen fra fylkeslaget i Nordland gikk av med seieren med sitt mønster til den helt spesielle FFHB-genseren.

– Nå har vi vårt eget mønster, i ulike størrelser, med tilbehør, laget av en av våre egne tillitsvalgte, sier prosjektleder Torunn Fjær-Haugvik stolt.

Mønsteret er helt gratis og ligger nedlastbart i nettbutikken på ffhb.no.

– Om du vil, kan du gjerne vippse en liten sum til nummer 782792 (FFHB Genseren), som takk for lånet av mønsteret. Pengene som kommer inn på dette vipps-nummeret, blir brukt til en av våre hjertebarnsaker i nord og vil komme mange til gode, understreker Torunn.

Slapper av når hun strikker

Selv har Anne allerede rukket å strikke mange utgaver av genseren, både til seg selv, til barna sine og til en rekke andre i fylkeslaget. I tillegg har hun fått andre til å strikke den, så de tillitsvalgte i fylkeslaget i Nordland har allerede hver sin varme og fine FFHB-genser.

– Vi hadde faktisk snakket om det, at vi savnet et varmt FFHB-plagg, som vi kan bruke når vi er ute, på stand eller liknende. Så dette passet veldig bra, sier Anne. Hun forteller at å strikke er hennes tid som hun bruker på seg selv og at det er da hun slapper av. Det kommer åpenbart mye fint ut av denne virksomheten, og både ungene og andre likte dette produktet.

– For meg har det også vært viktig at genseren ikke er alt for vanskelig, slik at det er overkommelig for flest mulig å strikke den, avslutter Anne og med en klar oppfordring om bare å gå i gang!

Illustrasjon:

Annes sønn Dan er 12 år og har medfødt hjertefeil. Han trives i både FFHB-genser og lue.

Del dette innholdet:

Aktuelt

Illustrasjonsbilde: Kurs for familier med LQTS, JLNS og CPVT

Kurs for familier med LQTS, JLNS og CPVT

Foreningen for hjertesyke barn arrangere kurs for familier med genetisk hjertesykdom 22.-24.september 2023. I tillegg til LQTS (Lang QT-tid syndrom) og JLNS (Jervell og Lange-Nielsen Syndrom) vil også familier med CPVT (Katekolaminerg polymorf ventrikkeltakykardi) kunne være med. Påmeldingsfrist er 1. juni, og gjøres her.

Kurs for familier med LQTS, JLNS og CPVT - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Nettseminar med psykolog Caroline M. Rostrup

Nettseminar med psykolog Caroline M. Rostrup

Hvordan være forelder til et barn med hjertefeil? 

Å være en familie med et barn som har hjertefeil gir andre erfaringer, opplevelser og belastninger, enn det gjør i andre familier. Å leve med kronisk sykdom på nært hold kan påvirke den psykiske helsen, og er grobunn til spesielle psykiske og emosjonelle temaer som kan bli med livet ut.

Tid: 24. mai 20.00 - 21.00.

Meld deg på her

 

Nettseminar med psykolog Caroline M. Rostrup - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Utlysning av prosjektmidler 2023

Utlysning av prosjektmidler 2023

Foreningen for hjertesyke barn Forskningsstiftelsen har gleden av å utlyse forskningsmidler, og vil i 2023 gi økonomisk støtte innenfor en ramme på NOK 700 000. 

Søknadsfrist er 28.august 2023 

Utlysning av prosjektmidler 2023 - les hele saken>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil. Ikke alle får oppleve ettårsdagen sin. Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Vipps 112519

Gi en gave

Bli fastgiver

FFHB

Om hjertefeil > Bli medlem > Støtt oss > Om oss >

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

Telefon: 23 05 80 00

E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
Telefon: 23 05 80 00
E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

Innsamlingsprosent 2020

Illustrasjon: Innsamlingsprosent 2020
Utviklet av Imaker as