Hver dag fødes det barn med hjertefeil.
Ikke alle får oppleve ettårsdagen sin.
Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.
Medlemmene våre er fornøyde med det de får ut av FFHB

Takk for at mange av dere har hjulpet oss med spørreundersøkelsen om Foreningen for hjertesyke barn. Så langt nærmer vi oss 500 svar, og det gir oss en god pekepinn om hva dere ønsker av oss som organisasjon. Det er fortsatt mulig å svare på undersøkelsen. Bruk da lenka som står i sms-en eller e-posten du har fått av oss.
Denne medlemsundersøkelsen er med på å danne grunnlaget for jobben som gjøres av merkevareutvalget, som ble nedsatt på landsmøtet i fjor. Her ser vi på hvordan vi som organisasjon ønsker å bli sett på av både medlemmer og eksterne, som for eksempel helsepersonell, politikere, byråkrater og givere m.fl.
I arbeidet med å utvikle Foreningen for hjertesyke barn er det mange ting som skal vurderes. Vi vet fra både denne og tidligere undersøkelser at fellesskapet og sosiale aktiviteter er viktig for medlemmene. Støtte i en tøff hverdag ved å ha noen å snakke med som har vært i samme situasjon, er til hjelp for mange.
Dere er også opptatt av faglig utvikling hos medlemmene. Det er likevel interessant å se at dere er minst like opptatt av at vi som organisasjon bidrar til at helsepersonell får en faglig utvikling. Det siste var et satsingsområde i 2016 da vi arrangerte to store konferanser for helsepersonell. Begge er omtalt i Hjertebarnet. Den siste konferansen, Små hjerter – store valg, kan du finne omtalt i Hjertebarnet nr.1/2017.
Ifølge svarene vi har fått inn fra spørreundersøkelsen, er det tre området som blinker seg ut med høyest prioritet:
- Informasjon om medfødt hjertefeil og hjertesykdom hos barn - 83,5 % synes dette er svært viktig
- Forskning på medfødt hjertefeil – 82,7 % synes dette er svært viktig
- Rettigheter for hjertesyke barn og deres familier – 80,3 % synes dette er svært viktig
Disse tre områdene prioriteres ganske tydelig foran sosiale aktiviteter og faglige møteplasser for medlemmene.
Forskning er et område som vi har brukt mer tid og ressurser på de siste årene, både gjennom Foreningen for hjertesyke barn og Forskningsstiftelsen vår. Det skjer stadig nyvinninger innenfor medisinsk utvikling i barnekardiologi og –kirurgi, og vi ser at våre bidrag til forskning hjelper. Et godt eksempel på det er bruken av 3D-printede kopier av barnehjerter som skal opereres. Etter at Foreningen for hjertesyke barn Forskningsstiftelsen ga penger til oppstart av dette, har Rikshospitalet nå tatt i bruk dette i forkant av kompliserte operasjoner.
Vi har også fått svært mange kommentarer og innspill i undersøkelsen. Vi er i gang med å se gjennom alle svarene og de tas med i det videre arbeidet. En del av dere er opptatt av hva vi kaller oss, hvilke begreper vi bruker og hvordan vi omtaler barn med hjertesykdom. Eksempler er begrep som hjertebarn, hjertesyke barn og barn med hjertefeil. Er det mer riktig å bruke hjertebarn enn hjertesyk, eller skal vi helst snakke om barn med medfødt hjertefeil? Dette betyr noe for hvordan vi oppfattes der ute og henger direkte sammen med både navnet vårt og visjonen vår. Vi oppfordrer derfor fylkeslagene til å ha en diskusjonsrunde på dette temaet når de har sine årsmøter de kommende ukene.
En hyggelig tilbakemelding er at medlemmene våre er fornøyde med medlemskapet i Foreningen for hjertesyke barn. Hele 9 av 10 som har svart på undersøkelsen sier at de er fornøyd eller svært fornøyd med det de får ut av sitt medlemskap. Men det er alltid rom for utvikling og forbedring. Det jobber vi med.
Hilsen Erik, landsstyrets leder
Del dette innholdet:
Aktuelt

Viktig person for FFHBs arbeid er gått bort
Det var med stor sorg og vemod vi mottok budskapet om at tidligere kontaktpsykolog Elin Hordvik er død. Mange medlemmer i Foreningen for hjertesyke barn vil minnes henne med takknemlighet og respekt.
Viktig person for FFHBs arbeid er gått bort - les hele saken

Nytt om korona og hjertesyke barn – februar 2021
– Det er lite smitte i barnebefolkningen generelt og vi har sett svært lite Covid-19-sykdom hos barn med medfødt hjertefeil, sier overlege Thomas Möller. Ifølge Oslo Universitetssykehus Rikshospitalet er det ingen endringer når det gjelder hvilke barn som regnes som risikogruppe for alvorlig forløp. Nytt er imidlertid at ungdom 16-17 år med alvorlig pulmonal hypertensjon under behandling med Remodulin®-pumpe nå kan vurderes for vaksinasjon.
Nytt om korona og hjertesyke barn – februar 2021 - les hele saken

Genetisk hjertesykdom i Foreningen for hjertesyke barn
Gjennom de siste årene har Foreningen for hjertesyke barn gjennomført
store satsninger for barn og familier med ulike former for genetisk
hjertesykdom. Spesielt på tre områder har satsningen vært stor.
Forfatter: Marte Jystad, spesialrådgiver i FFHB
Genetisk hjertesykdom i Foreningen for hjertesyke barn - les hele saken
>> Se alle nyheter