Du er her: HjemSpør ekspertenOm våre eksperter
Spør eksperten
 

Om våre eksperter

Våre eksperter svarer deg på de spørsmålene du har. Her kan du lese mer om hva slags bakgrunn de har.

Barnelege Alf Meberg

Alf Meberg har nesten hele sitt yrkesaktive liv arbeidet ved barneavdeling, med spesielt ansvar for nyfødtmedisin og barn med medfødte hjertefeil.

– Jeg har i alle mine år som barnelege hatt et nært samarbeid med Foreningen for hjertesyke barn, både lokalt og nasjonalt. Min ambisjon som “ekspert” i denne tjenesten er å kunne gi klare og lettfattelige svar på forhold som berører medfødt hjertefeil og sykdom i familien.


Psykolog Torun Vatne

Torun Vatne jobber som psykolog og forsker på Frambu senter for sjeldne funksjonshemninger. I sin doktorgrad forsket hun på kommunikasjon med alvorlig/kronisk syke barn.

– Mange vansker i et barns og en families liv kan forebygges hvis man tar tak i utfordringene mens de ennå er i sin spede begynnelse. Også plager eller problemer som har vedvart en stund kan bedres ved hjelp av enkle grep som får dem ut av onde sirkler. Å kunne være tilgjengelig for hjertebarn og deres familier, å bidra med støtte og råd og på den måten jobbe forebyggende, er en velig spennende og givende mulighet for meg.


Jurist Atle Larsen

Atle Larsen har siden oppstarten i 2000 også vært engasjert av Funksjonshemmedes fellesorganisasjon som jurist på deres ”Rettighetssenteret”. Atle Larsen jobber også som jurist i Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL). Han er medlem av Pasientskadenemnda og Helsepersonellnemnda, og har i en årrekke skrevet artikler om juridiske spørsmål i Hjertebarnet.

– Jeg har i mange år veiledet og bistått foreldre med hjertesykt barn. Mitt ønske er å bidra til bedre informasjon om rettigheter, og at foreldre med hjertesyke barn skal bli bedre i stand til å ivareta sine rettigheter.

Del dette innholdet:

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil. Ikke alle får oppleve ettårsdagen sin. Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Vipps 112519

Gi en gave

Bli fastgiver

FFHB

Om hjertefeil > Bli medlem > Støtt oss > Om oss >

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

Telefon: 23 05 80 00

E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
Telefon: 23 05 80 00
E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

Innsamlingsprosent 2020

Illustrasjon: Innsamlingsprosent 2020
Utviklet av Imaker as