Du er her: Oslo/AkershusKalender
Du er her: Oslo/AkershusKalender
Kalender
 

Emosjonsfokusert foreldreveiledning

Sted: Øvre Vollgate 11Tid: 07.03.2020 10:00 - 14:30

Hei medlemmer -
tilbud om foreldreveiledning!

Vi har tidligere hatt en fagkveld med psykologspesialist Ane Bente Gjul,fra Institutt for psykologisk rådgivning, hvor fokus var på hvordan vi som foreldre kan hjelpe våre barn og takle følelsesmessige utfordringer -både de mer hverdagslige konflikter og problemer som kan oppstå - og mer omfattende vansker/psykiske plager.

Vi hadde gode erfaringer med kvelden med veiledning, og arrangerer nå en oppfølger. I utgangspunktet var denne dagen (lørdag 7 mars) tenkt som en oppfølging, for de som deltok på første samling - for å dele erfaringer og gå litt videre med metoden. Nå har det både tatt såpass lang tid å få til å arrangere oppfølging, at det uansett vil være behov for repetisjon, og vi tenker at dette er et så  godt tilbud at det bør gå ut til alle våre medlemmer i Oslo/Akershus.
RAMME: lørdag 7 mars - i våre lokaler i Øvre Vollgate 11 kl 1000. Introduksjon til metoden ved Ane Bente Gjul - erfaringer og spørsmål. (vi som har deltatt før vil dele våre erfaringer med metoden , dere som er nye kan stille spørsmål, og vil ha nytte av å høre andres erfaringer)
Lunch: kl 1200 (pizza og mineralvann) - kaffe etc . Avslutter kl 1430.
 
Påmelding til marianne.holth@live.com mob: 41323365

PÅMELDING INNEN mandag 02.mars. MAILADRESSE OG MOBILNR I PÅMELDING. LOKALENE KAN ENDRES VED STOR PÅGANG_ DA SENDES DET UT BESKJED BÅDE PÅ SMS OG MAIL.

vennlig hilsen

Styret i FFHB, Oslo/Akershus
v/ Marianne Holth


LES under for mer informasjon om emosjonsfokusert foreldreveiledning:


Mange hjertesyke barn har tilleggsutfordringer utover det somatiske. Mange av barna har vært gjennom alvorlige inngrep, kan ha traumatiske opplevelser knyttet til dette – både skremmende opplevelser knyttet til kontrolltap og fysisk smerte – mange har også kjent på eksistensielle utfordringer, da grunnlidelsen og/eller inngrepene kan være livstruende. Hvordan å snakke med barna om dette, utfordringer rundt oppfølging, grensesetting og håndtering av ulike typer psykiske plager; er noe vi foreldre kan trenger bistand til.
Det følgende er fra Instituttets nettside : Våre psykologer arbeider hovedsaklig med emosjonsfokusert ferdighetstrening for foreldre (EFST). Sentrale elementer innenfor EFST er ferdigheter som validering, grensesetting, reparasjon og arbeid med egne følelser som forelder, hvor alle er ment å bidra til å styrke omsorgskompetansen. Emosjonsfokusert ferdighetstrening for foreldre er forankret i en tro på at foreldre og omsorgspersoner kan være den viktigste helbredende kraften for barn med psykiske eller atferdsmessige vansker.
Målet med metoden er å støtte foreldre og omsorgspersoner til å påta seg rollene som aktive agenter i forhold til å reparere og hjelpe barn med hensyn til barnets symptomer - enten de sliter med angst, tvangslidelse, depresjon, spiseforstyrrelser, etc. og til å veilede barna i forhold til å håndtere barns stress, følelser og emosjonelle smerte. På denne måten blir målet å skape en gjensidig trygghet både hos barnet og den voksne.

Oppdatert: 26.02.2020 23:36
av Oslo/Akershus

Del dette innholdet:

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil.
Ikke alle rekker å feire ettårsdagen

Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

t: 23 05 80 00

Øvre Vollgate 11, PB 222 Sentrum
0103 Oslo
Org.nr.; 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

ffhb@ffhb.no

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
t: 23 05 80 00
Øvre Vollgate 11, PB 222 Sentrum
0103 Oslo
Org.nr.; 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

ffhb@ffhb.no

Innsamlingsprosent 2018

Utviklet av Imaker as