Du er her: Aust-AgderAktuelt
Du er her: Aust-AgderAktuelt
Aktuelt
 

Snart er Lucas-en i boks

EFFEKTIV: Lucas 3 i bruk på pasient under transport til sykehus.

EFFEKTIV: Lucas 3 i bruk på pasient under transport til sykehus. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: https://www.lucas-cpr.com

Prosjektet med å samle inn penger til kjøp av en Lucas 3 brystkompresjonsmaskin, som ambulansen i Grimstad skal få full tilgang på, nærmer seg målstreken.

Rett før jul i fjor startet Baard Larsen en innsamlingsaksjon for å få en Lucas 3 brystkompresjonsmaskin til ambulansen i Grimstad. Ettersom han er fylkesleder i Foreningen for hjertesyke barn i Aust-Agder, ble det til at innsamlingen går gjennom fylkeslaget.

– Selv om beløpet på Spleisen ikke er så høyt, har det kommet inn en god del midler via direkte forespørsler til næringslivet ellers. Så per i dag er vi oppe i nesten 120.000 kroner, melder fylkesleder Baard Larsen.

Mange givere

– Totalt kommer Lucas 3-maskinen på 150.000 kroner, inkludert mva., og jeg er sikker på at vi skal klare å komme i mål på innsamlingen i løpet av kort tid. Prisen er for komplett maskin, med utstyr så den kan lades samtidig med bruk i bil samt ekstra batteri, legger han til.

Ett Lucas shipkit inkluderer: Lucas3.1, Batteri, bærebag, operasjonsmanual, nakkestropp, sugekopp og armstropper. Foreningen har i sin pris også fått inkludert ekstra batteri (normalt virketid 45 minutter per batteri) samt lader til bruk i ambulansen. Dette så maskinen kan kjøres på ladestrøm under transport.

Bakgrunnen for optimismen er at det er en del bedrifter som har meldt at de skal komme tilbake til forespørselen om støtte, i løpet av kort tid. Enkelte søknader er også inne hos andre bedrifter. Oversikt på hvem som har gitt, kommer senere.

Stor støtte

– Noen har gitt penger via Spleisen, mens andre har tatt dette direkte med oss. Om noen har spørsmål, er det bare å ta kontakt med undertegnede. Og vi vil gjerne legge til at dersom det kommer inn mer midler enn hva utstyrspakken koster, er tanken at vi skal se på ekstrautstyr til brystkompresjonsmaskinen, opplyser han.

– Opplæringen gir leverandøren Stryker gratis, og support/vedlikehold har vi også fått løst. Så det er bare for oss i Foreningen å få sluttført innsamlingsspurten. Lucas 3-maskinen til ambulansen i Grimstad blir det. Garantert, sier fylkesleder Baard Larsen i Foreningen for hjertesyke barn i Aust-Agder.

Han avslutter med å takke produktspesialist Simen Plejdrup-Rønningen i Stryker Norway for overlegen kundeservice og solid hjelp for å finne den beste løsningen for Lucas 3-aksjonen. Og ikke minst alle de bedrifter og privatpersoner som har gitt midler til aksjonen så langt.

Del dette innholdet:

Aktuelt

Illustrasjonsbilde: 2 X kjærlighet på kjærlighetens dag

2 X kjærlighet på kjærlighetens dag

14. februar skal alle hjerter gledes. Stiftelsen Organdonasjon markerer selveste kjærlighetens dag med en egen vri. Rundt 100 frivillige skal stå på stands rundt om i landet, og i sosiale medier slippes kampanjen «De tre magiske ord».

2 X kjærlighet på kjærlighetens dag - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Bli med på norsk eller nordisk ungdomsleir i 2020

Bli med på norsk eller nordisk ungdomsleir i 2020

Har du lyst til å være med på sommerleir der du får møte andre ungdommer som har en medfødt, genetisk eller tidlig ervervet hjertefeil? En uke i juni eller juli med nye opplevelser, kanskje noen utfordringer og mye sosialt samvær! Er du mellom 14 og 18 år, er dette kanskje noe for deg?

Bli med på norsk eller nordisk ungdomsleir i 2020 - les hele saken>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil.
Ikke alle rekker å feire ettårsdagen

Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

t: 23 05 80 00

Øvre Vollgate 11, PB 222 Sentrum
0103 Oslo
Org.nr.; 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

ffhb@ffhb.no

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
t: 23 05 80 00
Øvre Vollgate 11, PB 222 Sentrum
0103 Oslo
Org.nr.; 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

ffhb@ffhb.no

Innsamlingsprosent 2018

Utviklet av Imaker as