Du er her: Aust-AgderAktuelt
Du er her: Aust-AgderAktuelt
Aktuelt
 

Snart er Lucas-en i boks

EFFEKTIV: Lucas 3 i bruk på pasient under transport til sykehus.

EFFEKTIV: Lucas 3 i bruk på pasient under transport til sykehus. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: https://www.lucas-cpr.com

Prosjektet med å samle inn penger til kjøp av en Lucas 3 brystkompresjonsmaskin, som ambulansen i Grimstad skal få full tilgang på, nærmer seg målstreken.

Rett før jul i fjor startet Baard Larsen en innsamlingsaksjon for å få en Lucas 3 brystkompresjonsmaskin til ambulansen i Grimstad. Ettersom han er fylkesleder i Foreningen for hjertesyke barn i Aust-Agder, ble det til at innsamlingen går gjennom fylkeslaget.

– Selv om beløpet på Spleisen ikke er så høyt, har det kommet inn en god del midler via direkte forespørsler til næringslivet ellers. Så per i dag er vi oppe i nesten 120.000 kroner, melder fylkesleder Baard Larsen.

Mange givere

– Totalt kommer Lucas 3-maskinen på 150.000 kroner, inkludert mva., og jeg er sikker på at vi skal klare å komme i mål på innsamlingen i løpet av kort tid. Prisen er for komplett maskin, med utstyr så den kan lades samtidig med bruk i bil samt ekstra batteri, legger han til.

Ett Lucas shipkit inkluderer: Lucas3.1, Batteri, bærebag, operasjonsmanual, nakkestropp, sugekopp og armstropper. Foreningen har i sin pris også fått inkludert ekstra batteri (normalt virketid 45 minutter per batteri) samt lader til bruk i ambulansen. Dette så maskinen kan kjøres på ladestrøm under transport.

Bakgrunnen for optimismen er at det er en del bedrifter som har meldt at de skal komme tilbake til forespørselen om støtte, i løpet av kort tid. Enkelte søknader er også inne hos andre bedrifter. Oversikt på hvem som har gitt, kommer senere.

Stor støtte

– Noen har gitt penger via Spleisen, mens andre har tatt dette direkte med oss. Om noen har spørsmål, er det bare å ta kontakt med undertegnede. Og vi vil gjerne legge til at dersom det kommer inn mer midler enn hva utstyrspakken koster, er tanken at vi skal se på ekstrautstyr til brystkompresjonsmaskinen, opplyser han.

– Opplæringen gir leverandøren Stryker gratis, og support/vedlikehold har vi også fått løst. Så det er bare for oss i Foreningen å få sluttført innsamlingsspurten. Lucas 3-maskinen til ambulansen i Grimstad blir det. Garantert, sier fylkesleder Baard Larsen i Foreningen for hjertesyke barn i Aust-Agder.

Han avslutter med å takke produktspesialist Simen Plejdrup-Rønningen i Stryker Norway for overlegen kundeservice og solid hjelp for å finne den beste løsningen for Lucas 3-aksjonen. Og ikke minst alle de bedrifter og privatpersoner som har gitt midler til aksjonen så langt.

Del dette innholdet:

Aktuelt

Illustrasjonsbilde: Likepersontelefon i påsken

Likepersontelefon i påsken

Har du behov for å snakke med noen i disse koronatider? Foreningen for hjertesyke barn har betjent likepersontelefon fra klokka 17.00-20.00 mandag til torsdag i påskeuken. Nummeret du kan ringe er 477 68 633. Telefontjenesten drives på frivillig basis, og vi kan dermed ikke garantere alle at de vil få svar med en gang.
 

Likepersontelefon i påsken - les hele saken


Illustrasjonsbilde: God påske!

God påske!

Kontoret og telefonen i Øvre Vollgate holdes stengt i påskeuken, fra mandag 6. april og fram til tirsdag 14. april. Vi ønsker alle en riktig god påske, og husk å ta godt vare på dere selv og hverandre!

God påske! - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Se Skype-møte med spørsmål og svar om hjertesyke barn og korona

Se Skype-møte med spørsmål og svar om hjertesyke barn og korona

Overlege Leif Brunvand og kontaktsykepleierne Anne Berglund og Stine Romfog fra Oslo universitetssykehus Rikshospitalet har svart på noen spørsmål fra våre medlemmer om hjertesyke barn og korona. Skypesamtalen med dem kan følges i denne saken.

Se Skype-møte med spørsmål og svar om hjertesyke barn og korona - les hele saken>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil.
Ikke alle rekker å feire ettårsdagen

Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

t: 23 05 80 00

Øvre Vollgate 11, PB 222 Sentrum
0103 Oslo
Org.nr.; 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

ffhb@ffhb.no

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
t: 23 05 80 00
Øvre Vollgate 11, PB 222 Sentrum
0103 Oslo
Org.nr.; 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

ffhb@ffhb.no

Innsamlingsprosent 2018

Utviklet av Imaker as