Du er her: Aust-AgderAktuelt
Du er her: Aust-AgderAktuelt
Aktuelt
 

Overrasket hjerteavdelingen med gaver

Illustrasjonsbilde: Overrasket hjerteavdelingen med gaver

MOTTAKERE: Torsdag fikk overlege Jarle Jortveit ved hjerteseksjonen på SSA og Lena Eriksen Skjelnes, sykepleier på hjertepoliklinikken, de to TV-ene.

En liten fleip om at det alltid er greit med nye TV-er, spesielt om de har innebygd DVD-spiller, gjorde at overlege Jarle Jortveit torsdag ble overrasket med to nye TV-er til hjertepoliklilnikken.

Det var under en rutinekontroll for ett av fylkeslagets medlemmer, at overlege Jarle Jortveit ved hjerteavdelingen til SSA fikk spørsmål om det var greie TV-er som hang på veggene i undersøkelsesrommene.
Litt på fleip svarte Jortveit at det alltid greit med nye TV-er, spesielt om de har innebygd DVD-spiller og har mulighet for å få koblet til minnepinne. Dette toik fylkeslederen som en utfordring, og snøballen begynte å rulle.
- I forbindelse med bursdagen min ble det iverksett en innsamlingsaksjon, der pengene skulle øremerkes til gaver til "barnehjerteavdelingen ved SSA", som jeg omtaler dem som. Men med to TV-er og en del ekstrautstyr, er dette noe som kommer alle hjertepasienter ved SSA til gode. Ikke bare våre medlemmer, sier fylkesleder i Aust-Agder, Baard Larsen.
Under overleveringen torsdag fikk overlege Jarle Jortveit og sykepleier Lena Eriksen Skjelnes ved hjertepoliklinikken to TV-er med innebygd DVD-spiller, veggfester og minnepenner. Senere skal det også gis en del leker og aktivitetsutstyr som kan brukes ved hjertepoliklinikken når barn og unge er til undersøkelser.
- Gavene skal benyttes på poliklinikken for å skape god stemning ved undersøkelse av de minste barna (tegneserier) - og til å vise ultralydbilder "real time" for de større (og voksne). Dette ser vi har stor betydning for opplevelsen av et besøkt på sykehuset. Tegneserier og ballonger, som vi har fått fra Foreningen for hjertesyke barn i Aust-Agder tidligere, er en sikker vinner, sier overlege Jarle Jortveit.
Verdien på gavene, som i første rekke kommer fra privatpersoner samt Homdal & Larsen AS, har en verdi på nesten 15.000 kroner. Noe er gitt direkte til aksjonen og noe gitt via innsamlingen som foregikk via Facebook.
- At vi også får noen tegnesaker, leker og andre ting som kan aktivisere barn og unge mens de sitter i venteområdet på poliklinikken, er veldig greit. TV-ene setter vi også stor pris på, legger Eriksen Skjelnes til.

Del dette innholdet:

Aktuelt

Illustrasjonsbilde: En bro av hjerter

En bro av hjerter

Tidlig en søndag morgen i slutten av juni 1987 begynte en tre dager gammel gutt en usikker reise. Jeg fulgte ham i ambulansen den første etappen, fra sykehuset i Tønsberg til Fornebu flyplass. Han var på vei til Philadelphia i USA for å opereres for en kompleks hjertefeil, hypoplastisk venstre hjertesyndrom (HVHS). 

Forfatter: Alf Meberg
Denne artikkelen sto først på trykk i magasinet Hjertebarnet 3/2021.

En bro av hjerter - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Lasse-liten er blitt Lasse-stor

Lasse-liten er blitt Lasse-stor

– Jeg er så takknemlig for livet, sier Lasse Fagereng (33). På slutten av 80-tallet var han hele landets Lasse-liten, kjent for sin livstruende hjertefeil som han mot alle odds overlevde. I dag er han Lasse-stor, pappa til to gutter og fornøyd med det meste i livet.

Forfatter: Hanni Winsvold Petersen
Denne artikkelen sto først på trykk i magasinet Hjertebarnet nr. 3/2021.

Lasse-liten er blitt Lasse-stor - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Født i koronatid

Født i koronatid

Johan Aleksander Einangen Holst har levd hele sitt åtte måneder gamle liv i koronatid. At familien bor på et lite sted nord i landet har vært både utfordrende og bra for den lille gutten, som ble født med hypoplastisk venstre hjertesyndrom (HVHS).

Forfatter: Synnøve Prytz Berset
Denne artikkelen sto først på trykk i magasinet Hjertebarnet 3/2021.

Født i koronatid - les hele saken



>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil.
Ikke alle rekker å feire ettårsdagen

Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

t: 23 05 80 00

Øvre Vollgate 11, PB 222 Sentrum
0103 Oslo
Org.nr.; 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

ffhb@ffhb.no

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
t: 23 05 80 00
Øvre Vollgate 11, PB 222 Sentrum
0103 Oslo
Org.nr.; 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

ffhb@ffhb.no

Innsamlingsprosent 2019

Utviklet av Imaker as