Du er her: Aust-AgderAktuelt
Du er her: Aust-AgderAktuelt
Aktuelt
 

Overrasket hjerteavdelingen med gaver

Illustrasjonsbilde: Overrasket hjerteavdelingen med gaver

MOTTAKERE: Torsdag fikk overlege Jarle Jortveit ved hjerteseksjonen på SSA og Lena Eriksen Skjelnes, sykepleier på hjertepoliklinikken, de to TV-ene.

En liten fleip om at det alltid er greit med nye TV-er, spesielt om de har innebygd DVD-spiller, gjorde at overlege Jarle Jortveit torsdag ble overrasket med to nye TV-er til hjertepoliklilnikken.

Det var under en rutinekontroll for ett av fylkeslagets medlemmer, at overlege Jarle Jortveit ved hjerteavdelingen til SSA fikk spørsmål om det var greie TV-er som hang på veggene i undersøkelsesrommene.
Litt på fleip svarte Jortveit at det alltid greit med nye TV-er, spesielt om de har innebygd DVD-spiller og har mulighet for å få koblet til minnepinne. Dette toik fylkeslederen som en utfordring, og snøballen begynte å rulle.
- I forbindelse med bursdagen min ble det iverksett en innsamlingsaksjon, der pengene skulle øremerkes til gaver til "barnehjerteavdelingen ved SSA", som jeg omtaler dem som. Men med to TV-er og en del ekstrautstyr, er dette noe som kommer alle hjertepasienter ved SSA til gode. Ikke bare våre medlemmer, sier fylkesleder i Aust-Agder, Baard Larsen.
Under overleveringen torsdag fikk overlege Jarle Jortveit og sykepleier Lena Eriksen Skjelnes ved hjertepoliklinikken to TV-er med innebygd DVD-spiller, veggfester og minnepenner. Senere skal det også gis en del leker og aktivitetsutstyr som kan brukes ved hjertepoliklinikken når barn og unge er til undersøkelser.
- Gavene skal benyttes på poliklinikken for å skape god stemning ved undersøkelse av de minste barna (tegneserier) - og til å vise ultralydbilder "real time" for de større (og voksne). Dette ser vi har stor betydning for opplevelsen av et besøkt på sykehuset. Tegneserier og ballonger, som vi har fått fra Foreningen for hjertesyke barn i Aust-Agder tidligere, er en sikker vinner, sier overlege Jarle Jortveit.
Verdien på gavene, som i første rekke kommer fra privatpersoner samt Homdal & Larsen AS, har en verdi på nesten 15.000 kroner. Noe er gitt direkte til aksjonen og noe gitt via innsamlingen som foregikk via Facebook.
- At vi også får noen tegnesaker, leker og andre ting som kan aktivisere barn og unge mens de sitter i venteområdet på poliklinikken, er veldig greit. TV-ene setter vi også stor pris på, legger Eriksen Skjelnes til.

Del dette innholdet:

Aktuelt

Illustrasjonsbilde: 2 X kjærlighet på kjærlighetens dag

2 X kjærlighet på kjærlighetens dag

14. februar skal alle hjerter gledes. Stiftelsen Organdonasjon markerer selveste kjærlighetens dag med en egen vri. Rundt 100 frivillige skal stå på stands rundt om i landet, og i sosiale medier slippes kampanjen «De tre magiske ord».

2 X kjærlighet på kjærlighetens dag - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Bli med på norsk eller nordisk ungdomsleir i 2020

Bli med på norsk eller nordisk ungdomsleir i 2020

Har du lyst til å være med på sommerleir der du får møte andre ungdommer som har en medfødt, genetisk eller tidlig ervervet hjertefeil? En uke i juni eller juli med nye opplevelser, kanskje noen utfordringer og mye sosialt samvær! Er du mellom 14 og 18 år, er dette kanskje noe for deg?

Bli med på norsk eller nordisk ungdomsleir i 2020 - les hele saken


EFFEKTIV: Lucas 3 i bruk på pasient under transport til sykehus.

Snart er Lucas-en i boks

Prosjektet med å samle inn penger til kjøp av en Lucas 3 brystkompresjonsmaskin, som ambulansen i Grimstad skal få full tilgang på, nærmer seg målstreken.

Snart er Lucas-en i boks - les hele saken>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil.
Ikke alle rekker å feire ettårsdagen

Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

t: 23 05 80 00

Øvre Vollgate 11, PB 222 Sentrum
0103 Oslo
Org.nr.; 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

ffhb@ffhb.no

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
t: 23 05 80 00
Øvre Vollgate 11, PB 222 Sentrum
0103 Oslo
Org.nr.; 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

ffhb@ffhb.no

Innsamlingsprosent 2018

Utviklet av Imaker as