Du er her: Aust-AgderAktuelt
Du er her: Aust-AgderAktuelt
Aktuelt
 

Lanserer ny barnebok

Illustrasjonsbilde: Lanserer ny barnebok

STRÅLENDE: Margareth Anker kan mer enn å skrive. Hun klarer også på en engasjerende måte å få publikum med seg når hun forteller om hjertebarnet Sølve Fiskesprett. Her fra lanseringen av den første boken mai 2019. Foto: BAARD LARSEN

Forfatter og sykepleier Margareth Anker lanserer en ny bok om hjertebarnet "Sølve Fiskesprett". Den presenteres i Arendal kulturhus lørdag 10. oktober.

- Denførste boken ble lansert mai 2019. Oppfølgeren Sølve Fiskesprett og Olivia Bomullsdott lanseres lørdag 10. oktober, i to omganger, på Arendal kulturhus, forteller Margareth Anker i en e-post til oss.

- På oppdrag for Norsk Bokforlag forfatter jeg en barnebokserie om barns fysiske og psykiske helse. Leger har valgt ut vanlige lidelser og sykdommer hos barn, og deres fagkunnskap implementeres via skjønnlitteraturen i bokserien om Sølve Fiskesprett og hans venner, sier Anker.

Bokrettighetene er for øvrig solgt til Davvi Girji og utgis på samisk høsten 2020. 

 - Barnelegen ved Sørlandet sykehus Kristiansand, Unni Mette Stamnes Köpp er fagperson i boken om Sølve og Olivia. Illustrasjoner er ved Asbjørn Tønnesen.  Jeg har skrevet boken i tråd med skolereformen 20/21 og tematikken er folkehelse/livsmestring og medborgerskap, påpeker forfatteren.

- Bokserien om Sølve Fiskesprett stimulere barn til refleksjoner og gir dem refleksjonsverktøy til byggesteinene i deres grunnmur som bidrar til egen livsmestring, inkluderende medborgerskap og forebygge fremtidige livsstilssykdommer. Litteraturen bevisstgjør barn til å innta andres perspektiv og vekker deres empatiske indre via lærdommen i lesningen, legger hun til.

Handlingen i boken foregår i raet på Tromøya. Sølve Fiskesprett faller pladask inn i vennskapet med Olivia Bomullsdott i jakten på faretruende flammer. Hun er et bybarn fra London, lubben og klumsete. Gjennom vennskapet med Sølve Fiskesprett lærer hun matvett, blir venn med naturen og utforsker underjordiske bunkere fra krigen. 

- Barneboka om Oliva lanseres i samarbeid med Arendal bibliotek lørdag 10. oktober kl 11.30 og 13.00. Jeg håper noen fra Foreningen for hjertesyke barn i Aust-Agder har mulighet til å komme, avslutter Margareth Anker.

Del dette innholdet:

Aktuelt

Illustrasjonsbilde: Nasjonalt sykepleierkurs i digital drakt

Nasjonalt sykepleierkurs i digital drakt

Onsdag 21. og torsdag 22. oktober var det nasjonal læring og erfaringsdeling for sykepleiere som jobber med hjertesyke barn. - En livslang kronisk sykdom er en bagasje som kan være tung å bære alene, sa hjertesyke Josefine Bjørling (26). Hun delte med kursets deltakere fra sine sterke erfaringer med sykehusopphold, og om frykt og stress som setter seg i kroppen.

Nasjonalt sykepleierkurs i digital drakt - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Statsbudsjett 2021 – intet løft for funksjonshemmede eller kronisk syke

Statsbudsjett 2021 – intet løft for funksjonshemmede eller kronisk syke

Vi er inne i et år med pandemi og usikkerhet om de økonomiske utsiktene for neste år. Denne spesielle situasjonen preger også forslaget til statsbudsjett for 2021.- Det er skuffende at regjeringens forslag inneholder så få lyspunkter for funksjonshemmede/kronisk syke og deres familier, sier generalsekretær i FFHB, Helene Thon. 

Statsbudsjett 2021 – intet løft for funksjonshemmede eller kronisk syke - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Anbefaler influensavaksine til risikogrupper

Anbefaler influensavaksine til risikogrupper

Influensasesongen nærmer seg, og helsemyndighetene anbefaler alle som er i risikogrupper, i tillegg til helsepersonell, å vaksinere seg. Nær 1,6 millioner mennesker i Norge tilhører grupper med økt risiko for komplikasjoner av influensa, barn inkludert. 

Anbefaler influensavaksine til risikogrupper - les hele saken>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil.
Ikke alle rekker å feire ettårsdagen

Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

t: 23 05 80 00

Øvre Vollgate 11, PB 222 Sentrum
0103 Oslo
Org.nr.; 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

ffhb@ffhb.no

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
t: 23 05 80 00
Øvre Vollgate 11, PB 222 Sentrum
0103 Oslo
Org.nr.; 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

ffhb@ffhb.no

Innsamlingsprosent 2018

Utviklet av Imaker as