Du er her: Aust-AgderAktuelt
Du er her: Aust-AgderAktuelt
Aktuelt
 

Lanserer ny barnebok

Illustrasjonsbilde: Lanserer ny barnebok

STRÅLENDE: Margareth Anker kan mer enn å skrive. Hun klarer også på en engasjerende måte å få publikum med seg når hun forteller om hjertebarnet Sølve Fiskesprett. Her fra lanseringen av den første boken mai 2019. Foto: BAARD LARSEN

Forfatter og sykepleier Margareth Anker lanserer en ny bok om hjertebarnet "Sølve Fiskesprett". Den presenteres i Arendal kulturhus lørdag 10. oktober.

- Denførste boken ble lansert mai 2019. Oppfølgeren Sølve Fiskesprett og Olivia Bomullsdott lanseres lørdag 10. oktober, i to omganger, på Arendal kulturhus, forteller Margareth Anker i en e-post til oss.

- På oppdrag for Norsk Bokforlag forfatter jeg en barnebokserie om barns fysiske og psykiske helse. Leger har valgt ut vanlige lidelser og sykdommer hos barn, og deres fagkunnskap implementeres via skjønnlitteraturen i bokserien om Sølve Fiskesprett og hans venner, sier Anker.

Bokrettighetene er for øvrig solgt til Davvi Girji og utgis på samisk høsten 2020. 

 - Barnelegen ved Sørlandet sykehus Kristiansand, Unni Mette Stamnes Köpp er fagperson i boken om Sølve og Olivia. Illustrasjoner er ved Asbjørn Tønnesen.  Jeg har skrevet boken i tråd med skolereformen 20/21 og tematikken er folkehelse/livsmestring og medborgerskap, påpeker forfatteren.

- Bokserien om Sølve Fiskesprett stimulere barn til refleksjoner og gir dem refleksjonsverktøy til byggesteinene i deres grunnmur som bidrar til egen livsmestring, inkluderende medborgerskap og forebygge fremtidige livsstilssykdommer. Litteraturen bevisstgjør barn til å innta andres perspektiv og vekker deres empatiske indre via lærdommen i lesningen, legger hun til.

Handlingen i boken foregår i raet på Tromøya. Sølve Fiskesprett faller pladask inn i vennskapet med Olivia Bomullsdott i jakten på faretruende flammer. Hun er et bybarn fra London, lubben og klumsete. Gjennom vennskapet med Sølve Fiskesprett lærer hun matvett, blir venn med naturen og utforsker underjordiske bunkere fra krigen. 

- Barneboka om Oliva lanseres i samarbeid med Arendal bibliotek lørdag 10. oktober kl 11.30 og 13.00. Jeg håper noen fra Foreningen for hjertesyke barn i Aust-Agder har mulighet til å komme, avslutter Margareth Anker.

Del dette innholdet:

Aktuelt

Illustrasjonsbilde: Genetisk hjertesykdom i Foreningen for hjertesyke barn

Genetisk hjertesykdom i Foreningen for hjertesyke barn

Gjennom de siste årene har Foreningen for hjertesyke barn gjennomført
store satsninger for barn og familier med ulike former for genetisk
hjertesykdom. Spesielt på tre områder har satsningen vært stor.

Forfatter: Marte Jystad, spesialrådgiver i FFHB

Genetisk hjertesykdom i Foreningen for hjertesyke barn - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Norsk ungdomsleir 2021 avlyses

Norsk ungdomsleir 2021 avlyses

Da vi avlyste Norsk Ungdomsleir i 2020, ble vi enige om at 2021 skulle bli «Best leir ever», og vi begynte allerede å glede oss og planlegge neste års leir.  Nå er 2021 her og usikkerheten rundt pandemien er fortsatt stor. Årets leir må etter tunge overveielser avlyses, dette gjelder både norsk og nordisk. Vi kommer sterkere tilbake med tilbud til ungdommene!

Norsk ungdomsleir 2021 avlyses - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Nytt om korona og hjertesyke barn – januar 2021

Nytt om korona og hjertesyke barn – januar 2021

Smittespredningen av korona har gått opp i Norge den siste tiden, og regjeringen har nå strammet ytterligere inn på smitteverntiltakene. Anbefalingen for barn med medfødt hjertefeil og deres familier, er å følge de generelle rådene fra FHI og helsemyndighetene når det gjelder smittehensyn og forsiktighet. Ifølge Oslo Universitetssykehus Rikshospitalet er det ingen endringer når det gjelder hvilke barn som regnes som risikogruppe for alvorlig forløp.  – Det er lite smitte i barnebefolkningen generelt og vi har sett svært lite Covid-19-sykdom hos barn med medfødt hjertefeil, sier overlege Thomas Möller.

Nytt om korona og hjertesyke barn – januar 2021 - les hele saken>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil.
Ikke alle rekker å feire ettårsdagen

Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

t: 23 05 80 00

Øvre Vollgate 11, PB 222 Sentrum
0103 Oslo
Org.nr.; 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

ffhb@ffhb.no

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
t: 23 05 80 00
Øvre Vollgate 11, PB 222 Sentrum
0103 Oslo
Org.nr.; 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

ffhb@ffhb.no

Innsamlingsprosent 2018

Utviklet av Imaker as