Du er her: Aust-AgderAktuelt
Du er her: Aust-AgderAktuelt
Aktuelt
 

Julenissen kom tidlig til sykehuset i år

Illustrasjonsbilde: Julenissen kom tidlig til sykehuset i år

NISSER: Fylkesleder Baard Larsen (t. v.) og fylkesnestleder Åsmund Åndal med Ellen Kopstad (avdelingsleder), Linda Bredsten (enhetsleder) og Bente Lian Halvorsen (førskolelærer) mellom seg og gavene på bordet. Foto: FOTO: GRY ÅNDAL PAUL/SSA

Fredag var det kø på barneavdelingen ved Sørlandet sykehus Arendal. Kø for å gi julegaver til lokalsykehuset.

FORBRUKSVARE: Masimot SET Rad5 pulsoksymeter er noe barneavdelingen har stor bruk for. Og levetiden med jevnlig bruk gjør at det ofte trenges bytte eller deler. Foto: GRY ÅNDAL PAUL/SSAFørst var Esso Hisøy Servicesenter innom for å gi julegave til barneavdelingen på 17.000 kroner. Så kom Foreningen for hjertesyke barn i Aust-Agder på sitt årlige besøk.
Denne gangen var det Rad5 pulsoksymeter, veggmontert stellebord, leker og tegnesaker som hadde stått på ønskelisten. Og et nytt ønske som kom opp fra overlege Jarle Jortveit på hjerteseksjonen ble ordnet øyeblikkelig.

Forbruksvarer

Det var Ellen Kopstad (avdelingsleder), Linda Bredsten (enhetsleder) og Bente Lian Halvorsen (førskolelærer) som mottok julegavene fra fylkeslagets leder Baard Larsen og nestleder Åsmund Åndal. Sistnevnte er den som har kontakten opp mot SSA.

- Her er det et Masimot SET Rad 5 pulsoksymeter, som barneavdelingen gjerne ville ha. I tillegg er det et stellebord som skal veggmonteres, kranmaskin gitt av Rune Olsen ved Felleskjøpet Tvedestrand, oljelys fra Arendal Varmesenter ved Atle Lauvrak for bruk på samtalerom, julegodt og tegnesaker, forteller Åndal, som legger til at det også blir litt tegnesaker og leker til hjerteavdelingen til overlege Jarle Jortveit.

- Pulsoksymeter er jo forbruksvare hos oss, og det er noe avdelingen har et visst forbruk av. Det at enheten er bærbar, er en stor fordel. Og så er jo rosa farge noe alle barn, og spesielt jentene, liker godt, sier Kopstad mens gavene pakkes ut.

Får liste

Kopstad og Bredsten sier at det er en del pasienter med kronisk sykdom som er innom avdelingen, og for dem er det trygt å ha et sted å reise hvor det er mye leker og aktiviteter som barna kan delta på når dette er mulig.

- Vi har en del barn som er innlagt i julehøytiden, så da må vi gjøre det best mulig for hele familien. Og ikke minst for eventuelle søsken. Utstyr og leker er noe vi alltid har behov for, så det å få lov til å bare sende en liste til Foreningen for hjertesyke barn i Aust-Agder med hva vi trenger, er topp. De ordner alltid noe fint til oss, så dette er helt topp, understreker en takknemlig avdelingsleder Ellen Kopstad, som får nikkende støtte fra enhetsleder Linda Bredsten og førskolelærer Bente Lian Halvorsen.

- For oss er det bare fint å få en liste vi kan plukke fra. Å finne ut av hvem som er leverandør, og få gode priser fra dem, er sjeldent noe problem. Spesielt ikke når vi forteller at det er foreningen som skal betale regningen, men at utstyret skal gis bort til barneavdelingen på sykehuset. Da går alt mye lettere, sier nestleder Åsmund Åndal. Som butikksjef ved Würth Arendal på Stoa vet selgeren også hvordan best mulig pris skal fikses.

TV-ønske

Etter besøket på barneavdelingen gikk turen ned til hjerteseksjonen i første etasje på Sørlandet sykehus Arendal, hvor overlege Jarle Jortveit blant annet har hjerteundersøkelsene av barn. Tidligere i år fikk han flere TV-er og en del annet utstyr, og ved levering av leker og tegnesaker kom det opp enda et ønske. En TV med USB-inngang som kan brukes som informasjonsskjerm på avdelingen.

EKSTRA: Også overlege Jarle Jortveit ved hjerteseksjonen på Sørlandet Sykehus Arendal får julegave til avdelingen. TV med veggfest. Foto: BAARD LARSEN/FFHB AA- Her må vi se hva vi kan få til. Raskt. For det er viktig å støtte opp om vårt lokale sykehus når det er noe de trenger. Heldigvis har vi våre kontakter på dette området, sier foreningens fylkesleder Baard Larsen, som til daglig jobber som redaktør/daglig leder i lokalavisen Frolendingen.

Og etter en rask tur innom ELON (Euronics Grimstad på Bergemoen), og med litt hjelp fra Larsens selskap Homdal & Larsen AS, var 43 tommers TV med veggfeste fikset til en god pris. Denne blir overlevert på julaften til hjerteavdelingen i Arendal. Totalt ble det noen titalls tusen kroner i gaver til SSAs to avdelinger til jul i år igjen.

Del dette innholdet:

Aktuelt

Illustrasjonsbilde: Mandag 11. mai åpner skolene for alle trinn

Mandag 11. mai åpner skolene for alle trinn

Fra mandag 11. mai åpner grunnskoler og videregående skoler for alle trinn. Forutsetningen er at skolene følger kravene til smittevern. For barn og unge med medfødt hjertefeil gjelder anbefalingene som for de mindre barna: det er trygt å gå på skolen nå. De med risiko og som bør holde seg hjemme, har fått beskjed av sykehuset om dette. 

Mandag 11. mai åpner skolene for alle trinn - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Utlysning av prosjektmidler 2020

Utlysning av prosjektmidler 2020

Foreningen for hjertesyke barn Forskningsstiftelsen har gleden av å utlyse forskningsmidler, og vil i 2020 gi økonomisk støtte innenfor en ramme på 750 000 kroner. Søknadsfrist er 28. august.

Utlysning av prosjektmidler 2020 - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Se Skype-møte om rettigheter og oppstart i barnehage og skole

Se Skype-møte om rettigheter og oppstart i barnehage og skole

Hva har vi rett på av "syke-barn-dager" i disse korona-tider, og hva skjer når vi har "brukt opp" disse dagene? Får barna pleiepenger om de skulle bli syke med Covid19? Hvordan vurdere om ekstra smittehensyn må tas i forbindelse med oppstart i barnehage og skole, og hvem har rett på hjemmeundervisning? En jurist og en klinisk sosionom svarer på disse spørsmålene og noen fler i vedlagte "Spørretime" på Skype.

Se Skype-møte om rettigheter og oppstart i barnehage og skole - les hele saken>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil.
Ikke alle rekker å feire ettårsdagen

Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

t: 23 05 80 00

Øvre Vollgate 11, PB 222 Sentrum
0103 Oslo
Org.nr.; 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

ffhb@ffhb.no

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
t: 23 05 80 00
Øvre Vollgate 11, PB 222 Sentrum
0103 Oslo
Org.nr.; 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

ffhb@ffhb.no

Innsamlingsprosent 2018

Utviklet av Imaker as