Du er her: Aust-AgderAktuelt
Du er her: Aust-AgderAktuelt
Aktuelt
 

Gjorde krus på veteraner

Illustrasjonsbilde: Gjorde krus på veteraner

HEDRET: Elin, Hege, Elisabeth og Thor Henning. Foto: BAARD LARSEN

En tradisjon under fylkeskonferansene er å gi krus til dem som har vært med på henholdsvis ti og 20 konferanser eller landsmøter.

Denne gang kunne generalsekretær Helene Thon ta opp tre kvinner og en mannlig veteran. Kvinnene har vært med ti ganger, mens mannen er en virkelig bauta i fylkeslagsammenheng.
- Det er Elin Høivaag Simonsen (regionrepresentant Sør), nestleder Elisabeth Stenberg (Vest-Agder) og kasserer Hege Lund Kristiansen (Østfold) som har vært med ti ganger, sier generalsekretær Helene Thon.
Med tre kvinner på podiet var nestemann en hane, som er kjent for å gale ut når han mener noe er upresist eller må endres.
- Han sitter som oftest på bakerste benk, men er alltid med i diskusjoner, fremmer forslag og følger godt med. Han er meget synlig og klar sin tale. Derfor er han viktig for oss, siden han er så aktiv og engasjert, skryter Helene mens Thor Henning Nilsen (leder i Vestfold) får mye applaus fra salen.
UTDELING: Generalsekretær Helene Thon delte ut krusene.

Opplysninger
Landsstyrets leder Erik Skarrud overtok så scenen, og begynte sitt foredrag om taushetsplikt samt behandling av personopplysninger på mange nivå.
- Hva er personopplysninger og hva er sensitive personopplysninger. Personopplysninger er i utgangspunktet alt av informasjon og vurdering som kan knyttes til deg som enkeltperson. Personnummer er derimot ikke sensitivt, men ikke noe du bør dele, sier Skarrud.
- Genetiske opplysninger og helseopplysninger er eksempler på sensitive personopplysninger. Spesielt dette med genetiske opplysninger er viktig å ta hensyn til, for det er ikke lovfestet for frivillige organisasjoner at de er bundet av taushetsplikt. Men vi pålegger oss selv dette, legger han til.

Utfordringer
Delegatene til fylkeskonferansen fikk så mange utfordringer med tanke på personvern og personopplysninger, og Skarrud presenterte flere problemstillinger der utsendingene måtte svare ja eller nei på hva de ville ha gjort på de forskjellige temaene.
- Det er viktig å være kritisk til hvordan du deler informasjon, hvordan du lagrer informasjon og hva som deles. Har du ting på papir, makuler dette etterpå og ikke ha for mye informasjon der. Tenk også på hvordan du lagrer data på PC, sier Erik Skarrud.
Nestleder i landssstyret, Gunnar Geirhovd, hadde så en gjennomgang av livsløpsutvalget og dets mandat. De ser blant annet på optimalisering av FFHB og VMH (Voksne medfødt hjertefeil). Referansegruppen for gruppen hadde for øvrig sitt første møte lørdag morgen.

Del dette innholdet:

Aktuelt

Illustrasjonsbilde: Coronavirus og hjertebarn

Coronavirus og hjertebarn

Coronavirusepidemien er i ferd med å spre seg over store deler av verden, og det er overveiende sannsynlig at også vi i Norge vil bli rammet.

Coronavirus og hjertebarn - les hele saken


Illustrasjonsbilde: 2 X kjærlighet på kjærlighetens dag

2 X kjærlighet på kjærlighetens dag

14. februar skal alle hjerter gledes. Stiftelsen Organdonasjon markerer selveste kjærlighetens dag med en egen vri. Rundt 100 frivillige skal stå på stands rundt om i landet, og i sosiale medier slippes kampanjen «De tre magiske ord».

2 X kjærlighet på kjærlighetens dag - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Bli med på norsk eller nordisk ungdomsleir i 2020

Bli med på norsk eller nordisk ungdomsleir i 2020

Har du lyst til å være med på sommerleir der du får møte andre ungdommer som har en medfødt, genetisk eller tidlig ervervet hjertefeil? En uke i juni eller juli med nye opplevelser, kanskje noen utfordringer og mye sosialt samvær! Er du mellom 14 og 18 år, er dette kanskje noe for deg?

Bli med på norsk eller nordisk ungdomsleir i 2020 - les hele saken>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil.
Ikke alle rekker å feire ettårsdagen

Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

t: 23 05 80 00

Øvre Vollgate 11, PB 222 Sentrum
0103 Oslo
Org.nr.; 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

ffhb@ffhb.no

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
t: 23 05 80 00
Øvre Vollgate 11, PB 222 Sentrum
0103 Oslo
Org.nr.; 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

ffhb@ffhb.no

Innsamlingsprosent 2018

Utviklet av Imaker as