Du er her: Aust-AgderAktuelt
Du er her: Aust-AgderAktuelt
Aktuelt
 

Gjorde krus på veteraner

Illustrasjonsbilde: Gjorde krus på veteraner

HEDRET: Elin, Hege, Elisabeth og Thor Henning. Foto: BAARD LARSEN

En tradisjon under fylkeskonferansene er å gi krus til dem som har vært med på henholdsvis ti og 20 konferanser eller landsmøter.

Denne gang kunne generalsekretær Helene Thon ta opp tre kvinner og en mannlig veteran. Kvinnene har vært med ti ganger, mens mannen er en virkelig bauta i fylkeslagsammenheng.
- Det er Elin Høivaag Simonsen (regionrepresentant Sør), nestleder Elisabeth Stenberg (Vest-Agder) og kasserer Hege Lund Kristiansen (Østfold) som har vært med ti ganger, sier generalsekretær Helene Thon.
Med tre kvinner på podiet var nestemann en hane, som er kjent for å gale ut når han mener noe er upresist eller må endres.
- Han sitter som oftest på bakerste benk, men er alltid med i diskusjoner, fremmer forslag og følger godt med. Han er meget synlig og klar sin tale. Derfor er han viktig for oss, siden han er så aktiv og engasjert, skryter Helene mens Thor Henning Nilsen (leder i Vestfold) får mye applaus fra salen.
UTDELING: Generalsekretær Helene Thon delte ut krusene.

Opplysninger
Landsstyrets leder Erik Skarrud overtok så scenen, og begynte sitt foredrag om taushetsplikt samt behandling av personopplysninger på mange nivå.
- Hva er personopplysninger og hva er sensitive personopplysninger. Personopplysninger er i utgangspunktet alt av informasjon og vurdering som kan knyttes til deg som enkeltperson. Personnummer er derimot ikke sensitivt, men ikke noe du bør dele, sier Skarrud.
- Genetiske opplysninger og helseopplysninger er eksempler på sensitive personopplysninger. Spesielt dette med genetiske opplysninger er viktig å ta hensyn til, for det er ikke lovfestet for frivillige organisasjoner at de er bundet av taushetsplikt. Men vi pålegger oss selv dette, legger han til.

Utfordringer
Delegatene til fylkeskonferansen fikk så mange utfordringer med tanke på personvern og personopplysninger, og Skarrud presenterte flere problemstillinger der utsendingene måtte svare ja eller nei på hva de ville ha gjort på de forskjellige temaene.
- Det er viktig å være kritisk til hvordan du deler informasjon, hvordan du lagrer informasjon og hva som deles. Har du ting på papir, makuler dette etterpå og ikke ha for mye informasjon der. Tenk også på hvordan du lagrer data på PC, sier Erik Skarrud.
Nestleder i landssstyret, Gunnar Geirhovd, hadde så en gjennomgang av livsløpsutvalget og dets mandat. De ser blant annet på optimalisering av FFHB og VMH (Voksne medfødt hjertefeil). Referansegruppen for gruppen hadde for øvrig sitt første møte lørdag morgen.

Del dette innholdet:

Aktuelt

Gavesjekk fra Oppland fylkeskag

Gavesjekk fra Oppland fylkesklag til forskning

Under fylkeskonferansen i november fikk Foreningen for hjertesyke barn Forskningsstiftelsen seg en hyggelig overraskelse: Fylkeslaget i Oppland i Foreningen for hjertesyke barn overrakte en gavesekk til foreningens forskningsstiftelse pålydende NOK 100 000. - Tusen hjertelig takk, sa styreleder i FFHB og i Forskningsstiftelsen, Erik Skarrud, da han mottok den rause gaven fra en entusiastisk gjeng fra Oppland.

Gavesjekk fra Oppland fylkesklag til forskning - les hele saken


Katrine Onshus Eriksen

Konferanse for tillitsvalgte i Foreningen for hjertesyke barn

Nær 100 tillitsvalgte fra landet rundt i Foreningen for hjertesyke barn er helgen 15. - 17. november samlet på Soria Moria i Oslo. Faglig påfyll, inspirasjon og sosialt samvær står på dagsordenen. - Voksne med medfødt hjertefeil rapporterer god livskvalitet, fortalte første foreleser på konferansen, sykepleier Katrine Onshus Eriksen, som har forsket på akkurat dette.

Konferanse for tillitsvalgte i Foreningen for hjertesyke barn - les hele saken


Helene Thon, Josefine Bjørling, tvillingsøster Karoline Bjørling og Pia Bråss

Gave fra salg av hjertestrikker

Josefine Bjørling (25) har det siste halve året laget fargerike hårstrikker av gjenbrukstøy. Inntektene fra salget av disse strikkene går nå til Foreningen for hjertesyke barn og samtalegrupper for ungdom. - Tusen takk for denne fantastiske støtten, sa en imponert generalsekretær i Foreningen for hjertesyke barn, Helene Thon, da foreningen tirsdag 22. oktober mottok gaven på kroner 20 000.

Gave fra salg av hjertestrikker - les hele saken>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil.
Ikke alle rekker å feire ettårsdagen

Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

t: 23 05 80 00

Øvre Vollgate 11, PB 222 Sentrum
0103 Oslo
Org.nr.; 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

ffhb@ffhb.no

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
t: 23 05 80 00
Øvre Vollgate 11, PB 222 Sentrum
0103 Oslo
Org.nr.; 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

ffhb@ffhb.no

Innsamlingsprosent 2018

Utviklet av Imaker as