Du er her: Aust-AgderAktuelt
Du er her: Aust-AgderAktuelt
Aktuelt
 

Gjorde krus på veteraner

Illustrasjonsbilde: Gjorde krus på veteraner

HEDRET: Elin, Hege, Elisabeth og Thor Henning. Foto: BAARD LARSEN

En tradisjon under fylkeskonferansene er å gi krus til dem som har vært med på henholdsvis ti og 20 konferanser eller landsmøter.

Denne gang kunne generalsekretær Helene Thon ta opp tre kvinner og en mannlig veteran. Kvinnene har vært med ti ganger, mens mannen er en virkelig bauta i fylkeslagsammenheng.
- Det er Elin Høivaag Simonsen (regionrepresentant Sør), nestleder Elisabeth Stenberg (Vest-Agder) og kasserer Hege Lund Kristiansen (Østfold) som har vært med ti ganger, sier generalsekretær Helene Thon.
Med tre kvinner på podiet var nestemann en hane, som er kjent for å gale ut når han mener noe er upresist eller må endres.
- Han sitter som oftest på bakerste benk, men er alltid med i diskusjoner, fremmer forslag og følger godt med. Han er meget synlig og klar sin tale. Derfor er han viktig for oss, siden han er så aktiv og engasjert, skryter Helene mens Thor Henning Nilsen (leder i Vestfold) får mye applaus fra salen.
UTDELING: Generalsekretær Helene Thon delte ut krusene.

Opplysninger
Landsstyrets leder Erik Skarrud overtok så scenen, og begynte sitt foredrag om taushetsplikt samt behandling av personopplysninger på mange nivå.
- Hva er personopplysninger og hva er sensitive personopplysninger. Personopplysninger er i utgangspunktet alt av informasjon og vurdering som kan knyttes til deg som enkeltperson. Personnummer er derimot ikke sensitivt, men ikke noe du bør dele, sier Skarrud.
- Genetiske opplysninger og helseopplysninger er eksempler på sensitive personopplysninger. Spesielt dette med genetiske opplysninger er viktig å ta hensyn til, for det er ikke lovfestet for frivillige organisasjoner at de er bundet av taushetsplikt. Men vi pålegger oss selv dette, legger han til.

Utfordringer
Delegatene til fylkeskonferansen fikk så mange utfordringer med tanke på personvern og personopplysninger, og Skarrud presenterte flere problemstillinger der utsendingene måtte svare ja eller nei på hva de ville ha gjort på de forskjellige temaene.
- Det er viktig å være kritisk til hvordan du deler informasjon, hvordan du lagrer informasjon og hva som deles. Har du ting på papir, makuler dette etterpå og ikke ha for mye informasjon der. Tenk også på hvordan du lagrer data på PC, sier Erik Skarrud.
Nestleder i landssstyret, Gunnar Geirhovd, hadde så en gjennomgang av livsløpsutvalget og dets mandat. De ser blant annet på optimalisering av FFHB og VMH (Voksne medfødt hjertefeil). Referansegruppen for gruppen hadde for øvrig sitt første møte lørdag morgen.

Del dette innholdet:

Aktuelt

Illustrasjonsbilde: En bro av hjerter

En bro av hjerter

Tidlig en søndag morgen i slutten av juni 1987 begynte en tre dager gammel gutt en usikker reise. Jeg fulgte ham i ambulansen den første etappen, fra sykehuset i Tønsberg til Fornebu flyplass. Han var på vei til Philadelphia i USA for å opereres for en kompleks hjertefeil, hypoplastisk venstre hjertesyndrom (HVHS). 

Forfatter: Alf Meberg
Denne artikkelen sto først på trykk i magasinet Hjertebarnet 3/2021.

En bro av hjerter - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Lasse-liten er blitt Lasse-stor

Lasse-liten er blitt Lasse-stor

– Jeg er så takknemlig for livet, sier Lasse Fagereng (33). På slutten av 80-tallet var han hele landets Lasse-liten, kjent for sin livstruende hjertefeil som han mot alle odds overlevde. I dag er han Lasse-stor, pappa til to gutter og fornøyd med det meste i livet.

Forfatter: Hanni Winsvold Petersen
Denne artikkelen sto først på trykk i magasinet Hjertebarnet nr. 3/2021.

Lasse-liten er blitt Lasse-stor - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Født i koronatid

Født i koronatid

Johan Aleksander Einangen Holst har levd hele sitt åtte måneder gamle liv i koronatid. At familien bor på et lite sted nord i landet har vært både utfordrende og bra for den lille gutten, som ble født med hypoplastisk venstre hjertesyndrom (HVHS).

Forfatter: Synnøve Prytz Berset
Denne artikkelen sto først på trykk i magasinet Hjertebarnet 3/2021.

Født i koronatid - les hele saken>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil.
Ikke alle rekker å feire ettårsdagen

Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

t: 23 05 80 00

Øvre Vollgate 11, PB 222 Sentrum
0103 Oslo
Org.nr.; 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

ffhb@ffhb.no

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
t: 23 05 80 00
Øvre Vollgate 11, PB 222 Sentrum
0103 Oslo
Org.nr.; 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

ffhb@ffhb.no

Innsamlingsprosent 2019

Utviklet av Imaker as