Du er her: Aust-AgderAktuelt
Du er her: Aust-AgderAktuelt
Aktuelt
 

Fylkeskonferanse på Gardermoen

Illustrasjonsbilde: Fylkeskonferanse på Gardermoen

STERKT: Anita Gresberg (t. h.), mistet sin datter Madeleine 11 dager gammel, 6 august for 15 år siden. Her forteller hun sin historie til Kristin Sæther Tvervåg fra ressursgruppa. Begge har vært med flere år i ressursgruppen til FFHB. Foto: BAARD LARSEN

I forbindelse med fylkeskonferansen til FFHB på Gardermoen, er Aust-Agder representert med fire fra styret samt en ressursperson. Fredag var det blant annet informasjon om likepersonarbeid og hva ressursgruppen jobber med.

I tre timer var det innføring i likepersonsarbeid, og litt om hva det betyr å skulle bli likeperson. Fra ressursgruppa snakket Anita Gresberg med Kristin Sæther Tvervåg om førstnevntes opplevelser da hun mistet sin 11 dager gamle datter for 15 år siden.
- For å kunne hjelpe mennesker i sorg må man ha empati, ydmykhet og respekt for andre. Og så må du være ferdig med din egen historie. Det å kunne samarbeide, som i sorggruppen vi har i ressursgruppen gjør, er også viktig, sier Anita Gresberg.
- Jeg hadde stort utbytte av å få kontakt med folk som hadde vært i samme situasjon etter at vår datter gikk bort. Og sorgsamlingene til FFHB har betydd mye for meg. Dette er også noe av grunnen til at jeg er blitt med i sorggruppen som ressursgruppa i FFHB er en del av. Å prate om hva som skjedde da Madeleine gikk bort for 15 år siden, var tøft. For dette er et rom jeg ikke har åpnet på mange år. Men samtidig er det godt å kunne gjøre dette, og kanskje hjelpe andre, sier Anita.

Likepersonarbeid – et hus med mange rom:
Samtale, informasjon, rådgivning og alt mulig-rommet. Hva ligger i disse begrepene og er det grenseoppganger?

Rekruttering:
Rekruttering via våre nettsider, og kurset er åpent for alle som er interessert ut ifra eget ønske. Se på Våre tilbud til deg, under Likepersonarbeidet på ffhb.no eller send mail til likeperson@ffhb.no
For å bli likeperson må du være over 18 år og ha vært medlem i FFHB i minst to år, ha signert taushetserklæring og ta kurs for å bli godkjent av likepersonutvalget. BUFDIR har egne anbefalinger og reglement omkring dette.

Kurstilbud:
Grunnkurs. Etter gjennomføring kan du få tilbud om fordypningskurs med hovedvekt på ulike temaer, og så deltakelse på samtalegruppen «Min historie». Bruker også eksterne forelesere og kompetansepersoner under kursene.

Del dette innholdet:

Aktuelt

Illustrasjonsbilde: 2 X kjærlighet på kjærlighetens dag

2 X kjærlighet på kjærlighetens dag

14. februar skal alle hjerter gledes. Stiftelsen Organdonasjon markerer selveste kjærlighetens dag med en egen vri. Rundt 100 frivillige skal stå på stands rundt om i landet, og i sosiale medier slippes kampanjen «De tre magiske ord».

2 X kjærlighet på kjærlighetens dag - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Bli med på norsk eller nordisk ungdomsleir i 2020

Bli med på norsk eller nordisk ungdomsleir i 2020

Har du lyst til å være med på sommerleir der du får møte andre ungdommer som har en medfødt, genetisk eller tidlig ervervet hjertefeil? En uke i juni eller juli med nye opplevelser, kanskje noen utfordringer og mye sosialt samvær! Er du mellom 14 og 18 år, er dette kanskje noe for deg?

Bli med på norsk eller nordisk ungdomsleir i 2020 - les hele saken


EFFEKTIV: Lucas 3 i bruk på pasient under transport til sykehus.

Snart er Lucas-en i boks

Prosjektet med å samle inn penger til kjøp av en Lucas 3 brystkompresjonsmaskin, som ambulansen i Grimstad skal få full tilgang på, nærmer seg målstreken.

Snart er Lucas-en i boks - les hele saken>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil.
Ikke alle rekker å feire ettårsdagen

Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

t: 23 05 80 00

Øvre Vollgate 11, PB 222 Sentrum
0103 Oslo
Org.nr.; 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

ffhb@ffhb.no

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
t: 23 05 80 00
Øvre Vollgate 11, PB 222 Sentrum
0103 Oslo
Org.nr.; 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

ffhb@ffhb.no

Innsamlingsprosent 2018

Utviklet av Imaker as