Du er her: Aust-AgderAktuelt
Du er her: Aust-AgderAktuelt
Aktuelt
 

Fylkeskonferanse på Gardermoen

Illustrasjonsbilde: Fylkeskonferanse på Gardermoen

STERKT: Anita Gresberg (t. h.), mistet sin datter Madeleine 11 dager gammel, 6 august for 15 år siden. Her forteller hun sin historie til Kristin Sæther Tvervåg fra ressursgruppa. Begge har vært med flere år i ressursgruppen til FFHB. Foto: BAARD LARSEN

I forbindelse med fylkeskonferansen til FFHB på Gardermoen, er Aust-Agder representert med fire fra styret samt en ressursperson. Fredag var det blant annet informasjon om likepersonarbeid og hva ressursgruppen jobber med.

I tre timer var det innføring i likepersonsarbeid, og litt om hva det betyr å skulle bli likeperson. Fra ressursgruppa snakket Anita Gresberg med Kristin Sæther Tvervåg om førstnevntes opplevelser da hun mistet sin 11 dager gamle datter for 15 år siden.
- For å kunne hjelpe mennesker i sorg må man ha empati, ydmykhet og respekt for andre. Og så må du være ferdig med din egen historie. Det å kunne samarbeide, som i sorggruppen vi har i ressursgruppen gjør, er også viktig, sier Anita Gresberg.
- Jeg hadde stort utbytte av å få kontakt med folk som hadde vært i samme situasjon etter at vår datter gikk bort. Og sorgsamlingene til FFHB har betydd mye for meg. Dette er også noe av grunnen til at jeg er blitt med i sorggruppen som ressursgruppa i FFHB er en del av. Å prate om hva som skjedde da Madeleine gikk bort for 15 år siden, var tøft. For dette er et rom jeg ikke har åpnet på mange år. Men samtidig er det godt å kunne gjøre dette, og kanskje hjelpe andre, sier Anita.

Likepersonarbeid – et hus med mange rom:
Samtale, informasjon, rådgivning og alt mulig-rommet. Hva ligger i disse begrepene og er det grenseoppganger?

Rekruttering:
Rekruttering via våre nettsider, og kurset er åpent for alle som er interessert ut ifra eget ønske. Se på Våre tilbud til deg, under Likepersonarbeidet på ffhb.no eller send mail til likeperson@ffhb.no
For å bli likeperson må du være over 18 år og ha vært medlem i FFHB i minst to år, ha signert taushetserklæring og ta kurs for å bli godkjent av likepersonutvalget. BUFDIR har egne anbefalinger og reglement omkring dette.

Kurstilbud:
Grunnkurs. Etter gjennomføring kan du få tilbud om fordypningskurs med hovedvekt på ulike temaer, og så deltakelse på samtalegruppen «Min historie». Bruker også eksterne forelesere og kompetansepersoner under kursene.

Del dette innholdet:

Aktuelt

Illustrasjonsbilde: En bro av hjerter

En bro av hjerter

Tidlig en søndag morgen i slutten av juni 1987 begynte en tre dager gammel gutt en usikker reise. Jeg fulgte ham i ambulansen den første etappen, fra sykehuset i Tønsberg til Fornebu flyplass. Han var på vei til Philadelphia i USA for å opereres for en kompleks hjertefeil, hypoplastisk venstre hjertesyndrom (HVHS). 

Forfatter: Alf Meberg
Denne artikkelen sto først på trykk i magasinet Hjertebarnet 3/2021.

En bro av hjerter - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Lasse-liten er blitt Lasse-stor

Lasse-liten er blitt Lasse-stor

– Jeg er så takknemlig for livet, sier Lasse Fagereng (33). På slutten av 80-tallet var han hele landets Lasse-liten, kjent for sin livstruende hjertefeil som han mot alle odds overlevde. I dag er han Lasse-stor, pappa til to gutter og fornøyd med det meste i livet.

Forfatter: Hanni Winsvold Petersen
Denne artikkelen sto først på trykk i magasinet Hjertebarnet nr. 3/2021.

Lasse-liten er blitt Lasse-stor - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Født i koronatid

Født i koronatid

Johan Aleksander Einangen Holst har levd hele sitt åtte måneder gamle liv i koronatid. At familien bor på et lite sted nord i landet har vært både utfordrende og bra for den lille gutten, som ble født med hypoplastisk venstre hjertesyndrom (HVHS).

Forfatter: Synnøve Prytz Berset
Denne artikkelen sto først på trykk i magasinet Hjertebarnet 3/2021.

Født i koronatid - les hele saken>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil.
Ikke alle rekker å feire ettårsdagen

Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

t: 23 05 80 00

Øvre Vollgate 11, PB 222 Sentrum
0103 Oslo
Org.nr.; 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

ffhb@ffhb.no

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
t: 23 05 80 00
Øvre Vollgate 11, PB 222 Sentrum
0103 Oslo
Org.nr.; 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

ffhb@ffhb.no

Innsamlingsprosent 2019

Utviklet av Imaker as