Du er her: Aust-AgderAktuelt
Du er her: Aust-AgderAktuelt
Aktuelt
 

Anbefaling om utsettelse og avlysning av arrangement

Illustrasjonsbilde: Anbefaling om utsettelse og avlysning av arrangement

STOPP: Det blir inntil videre ikke samlinger i regi av FFHB. Foto: BAARD LARSEN

Utbruddet av Korona-viruset i Norge medfører at det, av sikkerhetsmessige årsaker, må innføres restriksjoner på arrangementer i regi av Foreningen for hjertesyke barn fremover. Noe fylkeslaget i Aust-Agder støtter fullt ut.

I en situasjon med økende smitterisiko for koronavirus anbefaler landsstyret og administrasjonen i FFHB å avlyse eller utsette alle aktiviteter som ikke er strengt nødvendige. Anbefalingen gjelder arrangementer ut april, både sentralt og i fylkeslagene. Det vil bli tatt en ny vurdering i april.

Bakgrunnen er at vi representerer en definert risikogruppe som vi ikke må utsette for smitte. I tillegg til våre medlemmer skal vi også ta hensyn til andre risikogrupper der liv og helse kan komme i fare ved smitte.

Folkehelseinstituttet kom i går med anbefaling om at store arrangementer avlyses og at offentlige arrangementer med mer enn 100 mennesker vurderes nøye. Ettersom vi representerer en pasientorganisasjon med en sårbar gruppe, mener vi det er skjerpende med tanke på aktiviteter.

Anbefalingen er også i tråd med råd fra Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon og Legeforeningen, der sistnevnte avlyser alle arrangementer med mer enn 50 mennesker. Vi ser også at det nå avlyses mange arrangementer landet rundt innen idrett, næringsliv, helse og på nær sagt alle samfunnsområder. Trolig vil kravet til maks antall deltagere skjerpes i dagene og ukene framover.

Dersom det er aktiviteter i fylkeslagene som må gjennomføres, for eksempel styremøter eller lignende, anbefales det at gjøres nødvendige tiltak for å redusere smitterisikoen mest mulig. Dette kan for eksempel gjøres ved å ha møter på telefon eller Skype.

Vi har forståelse for at dette kan ha både økonomiske og praktiske konsekvenser, men vi vil presisere at dette er underordnet liv og helse blant våre medlemmer og andre. Fylkeslagene er selvstendige enheter som må ta disse avgjørelsene på egen hånd, men vi oppfordrer til å følge vår anbefaling.

Spørsmål kan rettes til landsstyrets leder eller generalsekretær.

Erik Skarrud                              Helene Thon
Leder, landsstyret                      Generalsekretær

Del dette innholdet:

Aktuelt

Illustrasjonsbilde: Nytt om korona og hjertesyke barn – januar 2021

Nytt om korona og hjertesyke barn – januar 2021

Smittespredningen av korona har gått opp i Norge den siste tiden, og regjeringen har nå strammet ytterligere inn på smitteverntiltakene. Anbefalingen for barn med medfødt hjertefeil og deres familier, er å følge de generelle rådene fra FHI og helsemyndighetene når det gjelder smittehensyn og forsiktighet. Ifølge Oslo Universitetssykehus Rikshospitalet er det ingen endringer når det gjelder hvilke barn som regnes som risikogruppe for alvorlig forløp.  – Det er lite smitte i barnebefolkningen generelt og vi har sett svært lite Covid-19-sykdom hos barn med medfødt hjertefeil, sier overlege Thomas Möller.

Nytt om korona og hjertesyke barn – januar 2021 - les hele saken


Illustrasjonsbilde: En oversikt over genetiske hjertesykdommer

En oversikt over genetiske hjertesykdommer

Genetiske hjertesykdommer er en samlebetegnelse for en rekke ulike arvelige hjertesykdommer som kardiomyopatier, inkludert arytmogen kardiomyopati, hypertrofisk kardiomyopati og dilatert kardiomyopati, og ionekanalsykdommer som lang QT-syndrom, katekolaminerg polymorf ventrikkeltakykardi og Brugadas sykdom.
Denne artikkelen stod først på trykk i magasinet Hjertebarnet nr. 1/2021.

En oversikt over genetiske hjertesykdommer - les hele saken


Ann-Charlotte, Mariell, Isabell og Leif Gulbrandsen

En tett og sterk familie!

Det er mye liv hjemme hos familien Gulbrandsen på seks i Sarpsborg. Med fire aktive jenter fra 11 til 19 år, blir det mye av både latter, knuffing og action. – Vi er egentlig en helt normal familie, men med en veldig spesiell historie, sier Leif Arne Gulbrandsen. Fem av seks i familien har genfeilen ARVC, som kan gi alvorlig hjertesykdom.
Denne artikkelen stod først på trykk i magasinet Hjertebarnet nr. 1/2021.

En tett og sterk familie! - les hele saken>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil.
Ikke alle rekker å feire ettårsdagen

Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

t: 23 05 80 00

Øvre Vollgate 11, PB 222 Sentrum
0103 Oslo
Org.nr.; 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

ffhb@ffhb.no

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
t: 23 05 80 00
Øvre Vollgate 11, PB 222 Sentrum
0103 Oslo
Org.nr.; 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

ffhb@ffhb.no

Innsamlingsprosent 2018

Utviklet av Imaker as