Du er her: Aust-AgderAktuelt
Du er her: Aust-AgderAktuelt
Aktuelt
 

Anbefaling om utsettelse og avlysning av arrangement

Illustrasjonsbilde: Anbefaling om utsettelse og avlysning av arrangement

STOPP: Det blir inntil videre ikke samlinger i regi av FFHB. Foto: BAARD LARSEN

Utbruddet av Korona-viruset i Norge medfører at det, av sikkerhetsmessige årsaker, må innføres restriksjoner på arrangementer i regi av Foreningen for hjertesyke barn fremover. Noe fylkeslaget i Aust-Agder støtter fullt ut.

I en situasjon med økende smitterisiko for koronavirus anbefaler landsstyret og administrasjonen i FFHB å avlyse eller utsette alle aktiviteter som ikke er strengt nødvendige. Anbefalingen gjelder arrangementer ut april, både sentralt og i fylkeslagene. Det vil bli tatt en ny vurdering i april.

Bakgrunnen er at vi representerer en definert risikogruppe som vi ikke må utsette for smitte. I tillegg til våre medlemmer skal vi også ta hensyn til andre risikogrupper der liv og helse kan komme i fare ved smitte.

Folkehelseinstituttet kom i går med anbefaling om at store arrangementer avlyses og at offentlige arrangementer med mer enn 100 mennesker vurderes nøye. Ettersom vi representerer en pasientorganisasjon med en sårbar gruppe, mener vi det er skjerpende med tanke på aktiviteter.

Anbefalingen er også i tråd med råd fra Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon og Legeforeningen, der sistnevnte avlyser alle arrangementer med mer enn 50 mennesker. Vi ser også at det nå avlyses mange arrangementer landet rundt innen idrett, næringsliv, helse og på nær sagt alle samfunnsområder. Trolig vil kravet til maks antall deltagere skjerpes i dagene og ukene framover.

Dersom det er aktiviteter i fylkeslagene som må gjennomføres, for eksempel styremøter eller lignende, anbefales det at gjøres nødvendige tiltak for å redusere smitterisikoen mest mulig. Dette kan for eksempel gjøres ved å ha møter på telefon eller Skype.

Vi har forståelse for at dette kan ha både økonomiske og praktiske konsekvenser, men vi vil presisere at dette er underordnet liv og helse blant våre medlemmer og andre. Fylkeslagene er selvstendige enheter som må ta disse avgjørelsene på egen hånd, men vi oppfordrer til å følge vår anbefaling.

Spørsmål kan rettes til landsstyrets leder eller generalsekretær.

Erik Skarrud                              Helene Thon
Leder, landsstyret                      Generalsekretær

Del dette innholdet:

Aktuelt

Kronprins Haakon

Kronprinsen hilser til digital sommerleir

For første gang i historien gjennomfører FFHB digital sommerleir, og den startet med en hilsen fra Kronprins Haakon. - Dette var et stort høydepunkt for alle sammen, tenk at selveste Kronprinsen har tatt seg tid til å sende oss en personlig hilsen, sier Torunn Fjær-Haugvik i FFHB, leder for digital sommerleir.

Kronprinsen hilser til digital sommerleir - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Sommertid i FFHBs administrasjon

Sommertid i FFHBs administrasjon

I Øvre Vollgate blir det litt mindre bemanning de nærmeste ukene og besvarelse av e-poster og annet kan ta noe lengre tid. Fra 1. juli til 17. august er telefonen betjent mellom klokken 10 og 14, mandag til fredag. Spør eksperten har også ferie, og er tilbake igjen i medio august. 

Sommertid i FFHBs administrasjon - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Gode råd om sommer og varme

Gode råd om sommer og varme

Varme dager og bading hører sommeren til. Er det spesielle hensyn barn med medfødt hjertefeil bør ta? 

Gode råd om sommer og varme - les hele saken>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil.
Ikke alle rekker å feire ettårsdagen

Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

t: 23 05 80 00

Øvre Vollgate 11, PB 222 Sentrum
0103 Oslo
Org.nr.; 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

ffhb@ffhb.no

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
t: 23 05 80 00
Øvre Vollgate 11, PB 222 Sentrum
0103 Oslo
Org.nr.; 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

ffhb@ffhb.no

Innsamlingsprosent 2018

Utviklet av Imaker as