Du er her: Aust-AgderAktuelt
Du er her: Aust-AgderAktuelt
Aktuelt
 

Anbefaling om utsettelse og avlysning av arrangement

Illustrasjonsbilde: Anbefaling om utsettelse og avlysning av arrangement

STOPP: Det blir inntil videre ikke samlinger i regi av FFHB. Foto: BAARD LARSEN

Utbruddet av Korona-viruset i Norge medfører at det, av sikkerhetsmessige årsaker, må innføres restriksjoner på arrangementer i regi av Foreningen for hjertesyke barn fremover. Noe fylkeslaget i Aust-Agder støtter fullt ut.

I en situasjon med økende smitterisiko for koronavirus anbefaler landsstyret og administrasjonen i FFHB å avlyse eller utsette alle aktiviteter som ikke er strengt nødvendige. Anbefalingen gjelder arrangementer ut april, både sentralt og i fylkeslagene. Det vil bli tatt en ny vurdering i april.

Bakgrunnen er at vi representerer en definert risikogruppe som vi ikke må utsette for smitte. I tillegg til våre medlemmer skal vi også ta hensyn til andre risikogrupper der liv og helse kan komme i fare ved smitte.

Folkehelseinstituttet kom i går med anbefaling om at store arrangementer avlyses og at offentlige arrangementer med mer enn 100 mennesker vurderes nøye. Ettersom vi representerer en pasientorganisasjon med en sårbar gruppe, mener vi det er skjerpende med tanke på aktiviteter.

Anbefalingen er også i tråd med råd fra Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon og Legeforeningen, der sistnevnte avlyser alle arrangementer med mer enn 50 mennesker. Vi ser også at det nå avlyses mange arrangementer landet rundt innen idrett, næringsliv, helse og på nær sagt alle samfunnsområder. Trolig vil kravet til maks antall deltagere skjerpes i dagene og ukene framover.

Dersom det er aktiviteter i fylkeslagene som må gjennomføres, for eksempel styremøter eller lignende, anbefales det at gjøres nødvendige tiltak for å redusere smitterisikoen mest mulig. Dette kan for eksempel gjøres ved å ha møter på telefon eller Skype.

Vi har forståelse for at dette kan ha både økonomiske og praktiske konsekvenser, men vi vil presisere at dette er underordnet liv og helse blant våre medlemmer og andre. Fylkeslagene er selvstendige enheter som må ta disse avgjørelsene på egen hånd, men vi oppfordrer til å følge vår anbefaling.

Spørsmål kan rettes til landsstyrets leder eller generalsekretær.

Erik Skarrud                              Helene Thon
Leder, landsstyret                      Generalsekretær

Del dette innholdet:

Aktuelt

Illustrasjonsbilde: Likepersontelefon i påsken

Likepersontelefon i påsken

Har du behov for å snakke med noen i disse koronatider? Foreningen for hjertesyke barn har betjent likepersontelefon fra klokka 17.00-20.00 mandag til torsdag i påskeuken. Nummeret du kan ringe er 477 68 633. Telefontjenesten drives på frivillig basis, og vi kan dermed ikke garantere alle at de vil få svar med en gang.
 

Likepersontelefon i påsken - les hele saken


Illustrasjonsbilde: God påske!

God påske!

Kontoret og telefonen i Øvre Vollgate holdes stengt i påskeuken, fra mandag 6. april og fram til tirsdag 14. april. Vi ønsker alle en riktig god påske, og husk å ta godt vare på dere selv og hverandre!

God påske! - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Se Skype-møte med spørsmål og svar om hjertesyke barn og korona

Se Skype-møte med spørsmål og svar om hjertesyke barn og korona

Overlege Leif Brunvand og kontaktsykepleierne Anne Berglund og Stine Romfog fra Oslo universitetssykehus Rikshospitalet har svart på noen spørsmål fra våre medlemmer om hjertesyke barn og korona. Skypesamtalen med dem kan følges i denne saken.

Se Skype-møte med spørsmål og svar om hjertesyke barn og korona - les hele saken>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil.
Ikke alle rekker å feire ettårsdagen

Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

t: 23 05 80 00

Øvre Vollgate 11, PB 222 Sentrum
0103 Oslo
Org.nr.; 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

ffhb@ffhb.no

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
t: 23 05 80 00
Øvre Vollgate 11, PB 222 Sentrum
0103 Oslo
Org.nr.; 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

ffhb@ffhb.no

Innsamlingsprosent 2018

Utviklet av Imaker as