Du er her: Aust-AgderAktuelt
Du er her: Aust-AgderAktuelt
Aktuelt
 

Anbefaling om utsettelse og avlysning av arrangement

Illustrasjonsbilde: Anbefaling om utsettelse og avlysning av arrangement

STOPP: Det blir inntil videre ikke samlinger i regi av FFHB. Foto: BAARD LARSEN

Utbruddet av Korona-viruset i Norge medfører at det, av sikkerhetsmessige årsaker, må innføres restriksjoner på arrangementer i regi av Foreningen for hjertesyke barn fremover. Noe fylkeslaget i Aust-Agder støtter fullt ut.

I en situasjon med økende smitterisiko for koronavirus anbefaler landsstyret og administrasjonen i FFHB å avlyse eller utsette alle aktiviteter som ikke er strengt nødvendige. Anbefalingen gjelder arrangementer ut april, både sentralt og i fylkeslagene. Det vil bli tatt en ny vurdering i april.

Bakgrunnen er at vi representerer en definert risikogruppe som vi ikke må utsette for smitte. I tillegg til våre medlemmer skal vi også ta hensyn til andre risikogrupper der liv og helse kan komme i fare ved smitte.

Folkehelseinstituttet kom i går med anbefaling om at store arrangementer avlyses og at offentlige arrangementer med mer enn 100 mennesker vurderes nøye. Ettersom vi representerer en pasientorganisasjon med en sårbar gruppe, mener vi det er skjerpende med tanke på aktiviteter.

Anbefalingen er også i tråd med råd fra Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon og Legeforeningen, der sistnevnte avlyser alle arrangementer med mer enn 50 mennesker. Vi ser også at det nå avlyses mange arrangementer landet rundt innen idrett, næringsliv, helse og på nær sagt alle samfunnsområder. Trolig vil kravet til maks antall deltagere skjerpes i dagene og ukene framover.

Dersom det er aktiviteter i fylkeslagene som må gjennomføres, for eksempel styremøter eller lignende, anbefales det at gjøres nødvendige tiltak for å redusere smitterisikoen mest mulig. Dette kan for eksempel gjøres ved å ha møter på telefon eller Skype.

Vi har forståelse for at dette kan ha både økonomiske og praktiske konsekvenser, men vi vil presisere at dette er underordnet liv og helse blant våre medlemmer og andre. Fylkeslagene er selvstendige enheter som må ta disse avgjørelsene på egen hånd, men vi oppfordrer til å følge vår anbefaling.

Spørsmål kan rettes til landsstyrets leder eller generalsekretær.

Erik Skarrud                              Helene Thon
Leder, landsstyret                      Generalsekretær

Del dette innholdet:

Aktuelt

Illustrasjonsbilde: Nasjonalt sykepleierkurs i digital drakt

Nasjonalt sykepleierkurs i digital drakt

Onsdag 21. og torsdag 22. oktober var det nasjonal læring og erfaringsdeling for sykepleiere som jobber med hjertesyke barn. - En livslang kronisk sykdom er en bagasje som kan være tung å bære alene, sa hjertesyke Josefine Bjørling (26). Hun delte med kursets deltakere fra sine sterke erfaringer med sykehusopphold, og om frykt og stress som setter seg i kroppen.

Nasjonalt sykepleierkurs i digital drakt - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Statsbudsjett 2021 – intet løft for funksjonshemmede eller kronisk syke

Statsbudsjett 2021 – intet løft for funksjonshemmede eller kronisk syke

Vi er inne i et år med pandemi og usikkerhet om de økonomiske utsiktene for neste år. Denne spesielle situasjonen preger også forslaget til statsbudsjett for 2021.- Det er skuffende at regjeringens forslag inneholder så få lyspunkter for funksjonshemmede/kronisk syke og deres familier, sier generalsekretær i FFHB, Helene Thon. 

Statsbudsjett 2021 – intet løft for funksjonshemmede eller kronisk syke - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Anbefaler influensavaksine til risikogrupper

Anbefaler influensavaksine til risikogrupper

Influensasesongen nærmer seg, og helsemyndighetene anbefaler alle som er i risikogrupper, i tillegg til helsepersonell, å vaksinere seg. Nær 1,6 millioner mennesker i Norge tilhører grupper med økt risiko for komplikasjoner av influensa, barn inkludert. 

Anbefaler influensavaksine til risikogrupper - les hele saken>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil.
Ikke alle rekker å feire ettårsdagen

Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

t: 23 05 80 00

Øvre Vollgate 11, PB 222 Sentrum
0103 Oslo
Org.nr.; 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

ffhb@ffhb.no

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
t: 23 05 80 00
Øvre Vollgate 11, PB 222 Sentrum
0103 Oslo
Org.nr.; 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

ffhb@ffhb.no

Innsamlingsprosent 2018

Utviklet av Imaker as