Norsk barnehjertemedisin er i verdensklasse, men vi trenger enda mer forskning
Utlysning av prosjektmidler 2022

- barn, ungdom og voksne som har medfødt hjertefeil, arvelig hjertefeil eller tidlig ervervet hjertesykdom,
- gravide med påvist hjertesykdom hos fosteret.
- familier som har mistet sitt hjertesyke barn/ungdom.
Utlysning
(utlysning-av-prosjektmidler_ffhb-forskningsstiftelsen_-2022.pdf, 187kB)
Prosjektbeskrivelse mal
(prosjektbeskrivelse_mal_ffhb-forskningsstiftelsen-2022.docx, 39kB)
Del dette innholdet:
Aktuelt

Ny kommunikasjonsrådgiver på plass
1. mars begynte Fredrik Bentzen som kommunikasjonsrådgiver i Foreningen for hjertesyke barn. Fredrik har bakgrunn som manus- og tekstforfatter. Han er sprekkfull av idéer og gleder seg til å representere og løfte frem hjertebarn i alle aldre.

Nettseminar med jurist Atle Larsen
Onsdag 1. mars kl 19.30 – 20.30 inviterer vi til undervisning med jurist Atle Larsen om lover, forskrifter, rettigheter og ordninger som er relevante for barn med hjertefeil og deres foreldre/familier. Stikkord for innholdet er pleiepenger, stønader, avlastningsordninger, tilrettelegging i skole, fritak, saksgang, klagemuligheter mm

Hva fungerer for søsken til barn med diagnoser og sykdom?
Er du mellom 12 og 16 år og har en bror eller søster med en sykdom eller funksjonsnedsettelse? Da kan du og en av dine foreldre delta i et gruppetilbud som kalles SIBS-ONLINE. Dette er en onlineversjonen av SIBS, et gruppetilbud som er utviklet av Psykologisk institutt ved universitetet i Oslo og Frambu kompetansesenter for sjeldne diagnoser. Målet med SIBS finne ut hva søsken trenger av informasjon og støtte som bror og søster til en med en sjelden diagnose og å gjøre foreldre bedre i stand til å gi den støtten som trengs. Du kan lese mer om SIBS på www.sibs.no.
Hva fungerer for søsken til barn med diagnoser og sykdom? - les hele saken
>> Se alle nyheter