Du er her: ffhb - designendringerStøtt oss
Du er her: ffhb - designendringerStøtt oss
Støtt oss
 

Støtt oss

Illustrasjonsbilde: Tvillinger med nye hjerter

Tvillinger med nye hjerter

Da Eline plutselig ble alvorlig syk og trengte nytt hjerte, forsto foreldrene at det samme ville skje med Karoline. De eneggede tvillingene har en genetisk hjertefeil som familien ikke kjente til før barna ble 11 år.

Tvillinger med nye hjerter - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Brage den brave

Brage den brave

Brage den brave – Vi ville vise at alle typer familier kan få barn med hjertefeil, forteller paret som er foreldrene til Brage i dokumentarserien «Hjertebarna».

Brage den brave - les hele saken


Anja med foreldrene

Solstrålen Anja

Etter mange års ekteskap hadde Marte og Anstein Brustuen gitt opp håpet om å bli foreldre. Men til deres store overraskelse meldte solstrålen Anja seg plutselig! I tv-serien «Hjertebarna» blir vi bedre kjent med alle tre.

Solstrålen Anja - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Tre generasjoner med hjertefeil

Tre generasjoner med hjertefeil

Da Benjamin ble født, ble ikke foreldrene overrasket over at han hadde hjertefeil. Han hadde nemlig akkurat den samme feilen som storesøster. Og som mamma – og mormor! Vi møter dem alle i tv-serien «Hjertebarna».

Tre generasjoner med hjertefeil - les hele saken


Gry Hammer

Isak lever med et halvt hjerte

"Min sønn er hverken lat eller treg, men han må få leve livet sitt i det tempoet som er riktig for han for å kunne ha livskvalitet." Dette sier hjertebarnmamma Gry Hammer i et intervju i Ringerikes blad. For henne har det vært spesielt viktig at Isak får oppleve leken og latteren oppi alt alvoret, alle operasjonene og alle døgnene på sykehus. Hun oppfordrer alle til å være med på kampanjen #væretbarn.

Isak lever med et halvt hjerte - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Små føtter satte dype spor

Små føtter satte dype spor

Av og til vendes lykke og forventning til sorg og fortvilelse. Men det kan nok en gang vende. Til ny lykke, forventning og en god hverdag. Hjertesyke Victoria døde to uker gammel. I tv-serien «Hjertebarna» blir vi kjent med foreldre og søsken til den lille jenta.

Små føtter satte dype spor - les hele saken


Trym

Fersk diagnose – mange utfordringer

14-åringen Trym har vært igjennom flere operasjoner og har ulike utfordringer i hverdagen. Men hjertefeilen hans var det ingen som visste om før for tre år siden. 

Fersk diagnose – mange utfordringer - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Maja er klar for ungdomsskolen

Maja er klar for ungdomsskolen

Da Annelie og Jan Åke ble foreldre for andre gang, syntes nok den nybakte moren at datteren virket slapp. Etter legesjekk på barsel fikk de den skremmende beskjeden: Maja har hjertefeilen Ebsteins anomali. For snart to år siden ble Maja (13) operert.

Maja er klar for ungdomsskolen - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Viktig tv-serie om hjertesyke barn - Hjertebarna

Viktig tv-serie om hjertesyke barn - Hjertebarna

Søndag 26. august går startskuddet for høstens viktigste tv-serie. Gjennom seks sterke episoder på TV 2 følges sju familier med barn med forskjellige typer medfødte hjertefeil. Serien gir et innblikk i disse familienes hverdager og i dramatikken knyttet opp til behandlinger, operasjoner og sykehusopphold.

Viktig tv-serie om hjertesyke barn - Hjertebarna - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Nødvendig med mer forskning

Nødvendig med mer forskning

Hjertefeil er den vanligste medfødte sykdommen. I Norge fødes hvert år mellom 500 og 600 barn med hjertefeil. Det lever cirka 9000 barn (0-18 år) med hjertefeil i Norge, hvor av flere tusen har en alvorlig og kompleks tilstand. Medfødt hjertefeil i voksen alder er en av de raskest voksende pasientgruppene, takket være medisinske og kirurgiske fremskritt, og god oppfølging. Det er stort behov for mer kunnskap og forskning.

Nødvendig med mer forskning - les hele saken


Gi en gave Bli medlem
Illustrasjon av et mikroskop

Forsknings-stiftelsen

Foreningen for hjertesyke barn Forskningsstiftelsen har som formål å initiere, fremme og finansiere forskning og forskningsrelaterte prosjekter om medfødt hjertefeil.

Ta kontakt for informasjon: ffhb@ffhb.no

Del dette innholdet:

Utviklet av Imaker as