Du er her: HjemAktuelt
Aktuelt
 

Viktig tv-serie om hjertesyke barn - Hjertebarna

Illustrasjonsbilde: Viktig tv-serie om hjertesyke barn - Hjertebarna

Søndag 26. august går startskuddet for høstens viktigste tv-serie. Gjennom seks sterke episoder på TV 2 følges sju familier med barn med forskjellige typer medfødte hjertefeil. Serien gir et innblikk i disse familienes hverdager og i dramatikken knyttet opp til behandlinger, operasjoner og sykehusopphold.

Familiene som er portrettert i serien «Hjertebarna» er bosatt på østlandsområdet og i Trøndelag. Gjennom episodene blir vi kjent med barna, noen nyfødte og små, andre litt eldre, og deres foreldre, besteforeldre og søsken. En av familiene i serien mistet sin to uker gamle og hjertesyke datter for åtte år siden.

Vi møter barna og familiene deres mens de er på sykehus og venter på operasjon, i spenningen mens operasjonene pågår, i samtaler med leger og helsepersonell og i hverdagen hjemme, både før og etter behandlingene.

Som seere kommer vi tett på barna og familiene og blir godt kjent med deres tanker, erfaringer og følelser. «Hjertebarna» gir et personlig og gripende innblikk i hverdagen til barna med medfødt hjertefeil og problemstillinger de står overfor i livene sine. Samtidig møter vi både håp, kraft og masse styrke til å mestre.

Ikke alle barn fødes friske
– Vi synes det er viktig at det settes lys på at noen barn faktisk fødes syke, det er ingen selvfølge å få et friskt barn. Hjertesykdom hos barn er ofte en skjult sykdom. Gjennom serien hvor vi er med, kan folk kanskje få litt innblikk i at det fødes ganske mange barn med hjertefeil og at livet med hjertesykdom bringer med seg en del utfordringer, sier Kathrine Eng Hørvel, mammaen til fem år gamle Benjamin. Han har nettopp begynt på skolen og er veldig spent på det, og ikke minst på å være på tv. Storesøster Iselin har samme hjertefeil som Benjamin, og er tidligere blitt operert.

Tv-serien «Hjertebarna» er produsert av Monday Production AS for TV 2. Foreningen for hjertesyke barn har vært involvert i planleggingen og gjennomføringen av denne produksjonen.

Viktig å synliggjøre
– Endelig skal Norges befolkning få kunnskap om livene til denne store gruppen av barn og unge som er født og lever med en hjertefeil. Det er flott og imponerende å se hvordan barna og foreldrene står frem, og hvordan de synliggjør utfordringene til denne gruppen som ellers får lite oppmerksomhet i samfunnet, sier generalsekretær i Foreningen for hjertesyke barn, Helene Thon.

Forskning viktig for fremtiden
Ett av 100 barn fødes med medfødt hjertefeil, og det lever 9000 barn under 18 år med hjertefeil i Norge. Cirka en tredel av disse må opereres en eller flere ganger i løpet av livet, og mange av dem har tilleggsutfordringer. Disse barna trenger livslang medisinsk behandling og er avhengige av god oppfølging på alle arenaer. Til tross for at gruppen barn med medfødt hjertefeil er stor og at implikasjonene ved å leve med en slik sykdom for det enkelte barnet kan være krevende, bevilges det lite midler til forskning på medfødt hjertefeil.

– Det handler om barna og hvordan det går med dem, understreker Gaute Døhlen.

Fagmiljøene på Oslo Universitetssykehus (OUS) Rikshospitalet er sentrale i serien «Hjertebarna», og også de byr på sin kompetanse og sin innsats i denne produksjonen. Avdelingsleder på barnehjerteavdelingen, Gaute Døhlen, synes dette har vært spennende og håper at serien kan få fram omfanget av problemstillinger knyttet opp til denne store pasientgruppen. 

Foreningen for hjertesyke barn har lenge jobbet for forskning og har også selv i en årrekke bidratt med støtte til viktige prosjekter.

Fordi livet skal leves – og fordi alle barn med medfødt hjertefeil skal ha et godt liv!

Del dette innholdet:

Livet skal leves

Illustrasjonsbilde: Bli med på norsk ungdomsleir!

Bli med på norsk ungdomsleir!

27. juni til 4. juli 2024 inviterer vi deg mellom 14 og 18 år til å bli med på norsk ungdomsleir. På Solåsen Leirsted i Sandefjord får du møte andre ungdommer som har medfødt, genetisk eller tidlig ervervet hjertefeil. Du får nye opplevelser, kanskje noen utfordringer (om du tør å prøve) og mye sosialt samvær.

Bli med på norsk ungdomsleir! - les hele saken


Gruppebilde fra norsk ungdomsleir 2022

Norsk og nordisk ungdomsleir 2023

Invitasjon til å bli med på norsk ungdomsleir og nordisk ungdomsleir (Nordic Youth Camp) er sendt ut. Er du mellom 14 og 18 år, kan du melde deg på. Her får du møte andre ungdommer som har medfødt, genetisk eller tidlig ervervet hjertefeil. Du får nye opplevelser, kanskje noen utfordringer (om du tør å prøve) og mye sosialt samvær.

Norsk og nordisk ungdomsleir 2023 - les hele sakenGi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil. Ikke alle får oppleve ettårsdagen sin. Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Vipps 112519

Gi en gave

Bli fastgiver

Om hjertefeil > Bli medlem > Støtt oss > Om oss >

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

Telefon: 23 05 80 00

E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
Telefon: 23 05 80 00
E-post: post@hjertebarn.no

Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

Innsamlingsprosent 2022

Illustrasjon: Innsamlingsprosent 2020
Utviklet av Imaker as