Hver dag fødes det barn med hjertefeil.
Ikke alle får oppleve ettårsdagen sin.
Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.
Tildeling fra FFHBs forskningsstiftelse

Foreningen for hjertesyke barns forskningsstiftelse delte i september ut 645 000 kroner i støtte til fem viktige prosjekter. Forskerne mottok tildelingene under Nordisk møte om barnekardiologi i Oslo.
De som har mottatt støtte fra Foreningen for hjertesyke barns forskningsstiftelse denne gangen, er:
Barnekardiolog Ansgar Berg fra Haukeland universitetssykehus: Undersøker væskeansamling hos barn med medfødt hjertefeil, akutt eller kronisk, etter intervensjon/operasjon.
Radiolog Lene Kathrine Rydén Suther fra Oslo universitetssykehus Rikshospitalet: Oppfølging av barn med hjertefeilen TGA etter operasjon.
Psykolog Silja Berg Kårstad fra St. Olavs Hospital i Trondheim: Et tverrfaglig oppfølgingstilbud av foreldre og barn i aldersgruppen 0–2 år.
Barnekardiolog Thomas Møller fra Oslo universitetssykehus Rikshospitalet: Optimal oppfølging av Fontan-opererte barn.
Barnekardiolog Vegard Bruun Wyller fra Akershus universitetssykehus: Hjertemarkører ved bilyd hos barn.
Tildelingene spenner over et stort spekter, og er gitt i form av såkornmidler, og som støtte til ferdigstillelse av gjennomførte prosjekter. Forskningsstiftelsen ved styret har lagt vekt på forskning og prosjekter som kommer hjertesyke barn til gode. Det har vært et ønske å støtte prosjekter som søker tverrfaglig samarbeid og stimulere til kontakt mellom miljøer både nasjonalt og internasjonalt.
Styret i forskningsstiftelsen ønsker å stimulere flere fagmiljøer, som sykepleiere og andre, til å søke midler til fagutviklingsprosjekter, mastergrader og forskning i årene som kommer.
Del dette innholdet:
Aktuelt

Nytt om korona og hjertesyke barn – januar 2021
Smittespredningen av korona har gått opp i Norge den siste tiden, og regjeringen har nå strammet ytterligere inn på smitteverntiltakene. Anbefalingen for barn med medfødt hjertefeil og deres familier, er å følge de generelle rådene fra FHI og helsemyndighetene når det gjelder smittehensyn og forsiktighet. Ifølge Oslo Universitetssykehus Rikshospitalet er det ingen endringer når det gjelder hvilke barn som regnes som risikogruppe for alvorlig forløp. – Det er lite smitte i barnebefolkningen generelt og vi har sett svært lite Covid-19-sykdom hos barn med medfødt hjertefeil, sier overlege Thomas Möller.
Nytt om korona og hjertesyke barn – januar 2021 - les hele saken

En oversikt over genetiske hjertesykdommer
Genetiske hjertesykdommer er en samlebetegnelse for en rekke ulike arvelige hjertesykdommer som kardiomyopatier, inkludert arytmogen kardiomyopati, hypertrofisk kardiomyopati og dilatert kardiomyopati, og ionekanalsykdommer som lang QT-syndrom, katekolaminerg polymorf ventrikkeltakykardi og Brugadas sykdom.
Denne artikkelen stod først på trykk i magasinet Hjertebarnet nr. 1/2021.

En tett og sterk familie!
Det er mye liv hjemme hos familien Gulbrandsen på seks i Sarpsborg. Med fire aktive jenter fra 11 til 19 år, blir det mye av både latter, knuffing og action. – Vi er egentlig en helt normal familie, men med en veldig spesiell historie, sier Leif Arne Gulbrandsen. Fem av seks i familien har genfeilen ARVC, som kan gi alvorlig hjertesykdom.
Denne artikkelen stod først på trykk i magasinet Hjertebarnet nr. 1/2021.
>> Se alle nyheter