Du er her: HjemAktuelt
Aktuelt
 

Søk støtte fra Lasselitens fond for hjertesyke barn

Lasse Fagereng som beby

Lasse ble operert i USA i flere omganger. Her hjemme ble han fort til Lasse-liten, og hans sak skapte stort engasjement på slutten av 80-tallet. Da familien likevel fikk støtte til reisen og behandlingen i USA, bestemte de at pengene det norske folk hadde gitt, skulle brukes til gode liv for andre hjertesyke barn. Lasse litens fond for hjertesyke barn og unge ble etablert. Foto: privat.

Lasselitens fond for hjertesyke barn ble etablert i 1989, og har siden da delt ut rundt to million kroner  til alt fra forskning, kursing av helsepersonell, sosiale tiltak for hjertesyke barn og for familiene til barna. Fondet har som ideelt formål i vid utstrekning å hjelpe hjertesyke barn og ungdom. Neste søknadsfrist er 1. september.

Opp mot en halv million kroner ble donert av det norske folk til familien Fagereng i forbindelse med deres reise til USA i 1987 for at deres sønn, Lasse, skulle bli operert. Da de likevel fikk dekket sine utgifter, bestemte familien seg for at de innsamlede midlene skulle komme andre hjertesyke barn og deres familier til gode. I 1989 ble Lasse-litens fond for hjertesyke barn etablert, med det ideelle formålet om i vid utstrekning å hjelpe hjertesyke barn og ungdom. I samarbeid med Foreningen for hjertesyke barn har familien Fagereng administrert fondets midler i 32 år, og rundt to million kroner er delt ut til alt fra forskning, kursing av helsepersonell, sosiale tiltak for hjertesyke barn og for familiene til barna.

Fondet deler ut midler til formålstjenlige prosjekter to ganger i året. Søknadsfrist er 1. mars og 1. september. Send en enkel søknad med beskrivelse av tiltak, tidsrammer, budsjett og hva det søkes støtte om, til hanni@ffhb.no.

Mer informasjon her:

/share/mime/48/pdf.png
(informasjon-lasseliten.pdf, 7MB)

Del dette innholdet:

Aktuelt

Illustrasjonsbilde: Forskningspris til Kristina Herman Haugaa

Forskningspris til Kristina Herman Haugaa

Nasjonalforeningens hjerteforskningspris for 2024 er tildelt professor og kardiolog Kristina Hermann Haugaa. Hun mottok prisen for sitt mangeårige arbeid med genetisk hjertesykdom.

Foreningen for hjertesyke barn gratulerer så mye, og ser fram til et fortsatt godt samarbeid i årene som kommer.

Forskningspris til Kristina Herman Haugaa - les hele saken


Illustrasjonsbilde:

"Følelser i en hjertefamilie" - medlemswebinar

Silja Berg Kårstad jobber som psykolog på BUP på Barne- og ungdomsklinikken ved St. Olavs hospital i Trondheim. I snart 15 år har hun samarbeidet tett med kardiologer og kontaktsykepleier for hjertesyke barn.

I løpet av dette webinaret vil Silja dele av sin lange erfaring med å støtte gravide, spedbarn og småbarn, samt deres familier, gjennom ventetiden før og etter operasjon.

"Følelser i en hjertefamilie" - medlemswebinar - les hele saken


Illustrasjonsbilde:

"Ord fra hjertet" - skrivekurs for medlemmer

Vil du sette av en helg til å skrive, og uttrykke det du har på hjertet?

Vi inviterer til kreativt og terapeutisk skrivekurs med forfatter og skrivecoach Siw C. Christiansen. Likeperson Kristin Tvervåg er med som medarrangør og støtte.

"Ord fra hjertet" - skrivekurs for medlemmer - les hele saken>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil. Ikke alle får oppleve ettårsdagen sin. Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Vipps 112519

Gi en gave

Bli fastgiver

Om hjertefeil > Bli medlem > Støtt oss > Om oss >

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

Telefon: 23 05 80 00

E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
Telefon: 23 05 80 00
E-post: post@hjertebarn.no

Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

Innsamlingsprosent 2022

Illustrasjon: Innsamlingsprosent 2020
Utviklet av Imaker as