Du er her: HjemAktuelt
Aktuelt
 

Søk støtte fra Lasselitens fond for hjertesyke barn

Lasse Fagereng som beby

Lasse ble operert i USA i flere omganger. Her hjemme ble han fort til Lasse-liten, og hans sak skapte stort engasjement på slutten av 80-tallet. Da familien likevel fikk støtte til reisen og behandlingen i USA, bestemte de at pengene det norske folk hadde gitt, skulle brukes til gode liv for andre hjertesyke barn. Lasse litens fond for hjertesyke barn og unge ble etablert. Foto: privat.

Lasselitens fond for hjertesyke barn ble etablert i 1989, og har siden da delt ut rundt to million kroner  til alt fra forskning, kursing av helsepersonell, sosiale tiltak for hjertesyke barn og for familiene til barna. Fondet har som ideelt formål i vid utstrekning å hjelpe hjertesyke barn og ungdom. Neste søknadsfrist er 1. september.

Opp mot en halv million kroner ble donert av det norske folk til familien Fagereng i forbindelse med deres reise til USA i 1987 for at deres sønn, Lasse, skulle bli operert. Da de likevel fikk dekket sine utgifter, bestemte familien seg for at de innsamlede midlene skulle komme andre hjertesyke barn og deres familier til gode. I 1989 ble Lasse-litens fond for hjertesyke barn etablert, med det ideelle formålet om i vid utstrekning å hjelpe hjertesyke barn og ungdom. I samarbeid med Foreningen for hjertesyke barn har familien Fagereng administrert fondets midler i 32 år, og rundt to million kroner er delt ut til alt fra forskning, kursing av helsepersonell, sosiale tiltak for hjertesyke barn og for familiene til barna.

Fondet deler ut midler til formålstjenlige prosjekter to ganger i året. Søknadsfrist er 1. mars og 1. september. Send en enkel søknad med beskrivelse av tiltak, tidsrammer, budsjett og hva det søkes støtte om, til hanni@ffhb.no.

Mer informasjon her:

/share/mime/48/pdf.png
(informasjon-lasseliten.pdf, 7MB)

Del dette innholdet:

Aktuelt

Illustrasjonsbilde: Nasjonalt kurs for sykepleiere

Nasjonalt kurs for sykepleiere

2. og 3. november avholdes det årlige og nasjonale kurset for sykepleiere som jobber med hjertesyke barn. OUS Rikshospitalet og Foreningen for hjertesyke barn er arrangør for kurset, som i år blir på Teams.

Nasjonalt kurs for sykepleiere - les hele saken


Portrett Henrik Holmstrøm

Veileder for tverrfaglig oppfølging av hjertebarn i spesialist- og primærhelsetjenesten

– Veilederen er et godt dokument som vi har klinisk glede av i hverdagen. Hos oss mangler vi imidlertid en strategi for å jobbe systematisk etter disse anbefalingene, og vi har heller ikke ressursene som skal til, sier overlege Henrik Holmstrøm på Oslo Universitetssykehus (OUS) Rikshospitalet. Han er ikke i tvil om at det det nytter å følge anbefalingene, og at tverrfaglig kartlegging og oppfølging kan redusere komplikasjoner og problemer for barnet i fremtiden.

Denne artikkelen stod først på trykk i magasinet Hjertebarnet nr. 4/2022.

Veileder for tverrfaglig oppfølging av hjertebarn i spesialist- og primærhelsetjenesten - les hele saken


Portrett Siri Ann Nyrnes

– Å styrke det enkelte barnet!

– Det handler om å kartlegge potensialet og få det aller beste ut av hvert enkelt barn, sier overlege Siri Ann Nyrnes på St. Olavs hospital i Trondheim. For henne er det motivasjonen bak det å jobbe tverrfaglig med kartlegging og oppfølging av barn med hjertefeil. I høst publiseres revidert utgave av Veileder for tverrfaglig oppfølging av hjertebarn i primær- og spesialisthelsetjenesten.

Denne artikkelen stod først på trykk i magasinet Hjertebarent nr. 4/2022.

– Å styrke det enkelte barnet! - les hele saken>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil. Ikke alle får oppleve ettårsdagen sin. Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Vipps 112519

Gi en gave

Bli fastgiver

FFHB

Om hjertefeil > Bli medlem > Støtt oss > Om oss >

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

Telefon: 23 05 80 00

E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
Telefon: 23 05 80 00
E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

Innsamlingsprosent 2020

Illustrasjon: Innsamlingsprosent 2020
Utviklet av Imaker as