Du er her: HjemAktuelt
Aktuelt
 

Søk støtte fra Lasselitens fond for hjertesyke barn

Lasse Fagereng som beby

Lasse ble operert i USA i flere omganger. Her hjemme ble han fort til Lasse-liten, og hans sak skapte stort engasjement på slutten av 80-tallet. Da familien likevel fikk støtte til reisen og behandlingen i USA, bestemte de at pengene det norske folk hadde gitt, skulle brukes til gode liv for andre hjertesyke barn. Lasse litens fond for hjertesyke barn og unge ble etablert. Foto: privat.

Lasselitens fond for hjertesyke barn ble etablert i 1989, og har siden da delt ut rundt to million kroner  til alt fra forskning, kursing av helsepersonell, sosiale tiltak for hjertesyke barn og for familiene til barna. Fondet har som ideelt formål i vid utstrekning å hjelpe hjertesyke barn og ungdom. Neste søknadsfrist er 1. september.

Opp mot en halv million kroner ble donert av det norske folk til familien Fagereng i forbindelse med deres reise til USA i 1987 for at deres sønn, Lasse, skulle bli operert. Da de likevel fikk dekket sine utgifter, bestemte familien seg for at de innsamlede midlene skulle komme andre hjertesyke barn og deres familier til gode. I 1989 ble Lasse-litens fond for hjertesyke barn etablert, med det ideelle formålet om i vid utstrekning å hjelpe hjertesyke barn og ungdom. I samarbeid med Foreningen for hjertesyke barn har familien Fagereng administrert fondets midler i 32 år, og rundt to million kroner er delt ut til alt fra forskning, kursing av helsepersonell, sosiale tiltak for hjertesyke barn og for familiene til barna.

Fondet deler ut midler til formålstjenlige prosjekter to ganger i året. Søknadsfrist er 1. mars og 1. september. Send en enkel søknad med beskrivelse av tiltak, tidsrammer, budsjett og hva det søkes støtte om, til hanni@ffhb.no.

Mer informasjon her:

/share/mime/48/pdf.png
(informasjon-lasseliten.pdf, 7MB)

Del dette innholdet:

Aktuelt

Frdrik Bentzen

Ny kommunikasjonsrådgiver på plass

1. mars begynte Fredrik Bentzen som kommunikasjonsrådgiver i Foreningen for hjertesyke barn. Fredrik har bakgrunn som manus- og tekstforfatter. Han er sprekkfull av idéer og gleder seg til å representere og løfte frem hjertebarn i alle aldre.

Ny kommunikasjonsrådgiver på plass - les hele saken


Atle Larsen

Nettseminar med jurist Atle Larsen

Onsdag 1. mars kl 19.30 – 20.30 inviterer vi til undervisning med jurist Atle Larsen om lover, forskrifter, rettigheter og ordninger som er relevante for barn med hjertefeil og deres foreldre/familier. Stikkord for innholdet er pleiepenger, stønader, avlastningsordninger, tilrettelegging i skole, fritak, saksgang, klagemuligheter mm

Nettseminar med jurist Atle Larsen - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Hva fungerer for søsken til barn med diagnoser og sykdom?

Hva fungerer for søsken til barn med diagnoser og sykdom?

Er du mellom 12 og 16 år og har en bror eller søster med en sykdom eller funksjonsnedsettelse? Da kan du og en av dine foreldre delta i et gruppetilbud som kalles SIBS-ONLINE. Dette er en onlineversjonen av SIBS, et gruppetilbud som er utviklet av Psykologisk institutt ved universitetet i Oslo og Frambu kompetansesenter for sjeldne diagnoser. Målet med SIBS finne ut hva søsken trenger av informasjon og støtte som bror og søster til en med en sjelden diagnose og å gjøre foreldre bedre i stand til å gi den støtten som trengs. Du kan lese mer om SIBS på www.sibs.no.

Hva fungerer for søsken til barn med diagnoser og sykdom? - les hele saken>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil. Ikke alle får oppleve ettårsdagen sin. Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Vipps 112519

Gi en gave

Bli fastgiver

FFHB

Om hjertefeil > Bli medlem > Støtt oss > Om oss >

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

Telefon: 23 05 80 00

E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
Telefon: 23 05 80 00
E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

Innsamlingsprosent 2020

Illustrasjon: Innsamlingsprosent 2020
Utviklet av Imaker as