Du er her: HjemAktuelt
Aktuelt
 

Søk støtte fra Lasselitens fond for hjertesyke barn

Lasse Fagereng som beby

Lasse ble operert i USA i flere omganger. Her hjemme ble han fort til Lasse-liten, og hans sak skapte stort engasjement på slutten av 80-tallet. Da familien likevel fikk støtte til reisen og behandlingen i USA, bestemte de at pengene det norske folk hadde gitt, skulle brukes til gode liv for andre hjertesyke barn. Lasse litens fond for hjertesyke barn og unge ble etablert. Foto: privat.

Lasselitens fond for hjertesyke barn ble etablert i 1989, og har siden da delt ut rundt to million kroner  til alt fra forskning, kursing av helsepersonell, sosiale tiltak for hjertesyke barn og for familiene til barna. Fondet har som ideelt formål i vid utstrekning å hjelpe hjertesyke barn og ungdom. Neste søknadsfrist er 1. september.

Opp mot en halv million kroner ble donert av det norske folk til familien Fagereng i forbindelse med deres reise til USA i 1987 for at deres sønn, Lasse, skulle bli operert. Da de likevel fikk dekket sine utgifter, bestemte familien seg for at de innsamlede midlene skulle komme andre hjertesyke barn og deres familier til gode. I 1989 ble Lasse-litens fond for hjertesyke barn etablert, med det ideelle formålet om i vid utstrekning å hjelpe hjertesyke barn og ungdom. I samarbeid med Foreningen for hjertesyke barn har familien Fagereng administrert fondets midler i 32 år, og rundt to million kroner er delt ut til alt fra forskning, kursing av helsepersonell, sosiale tiltak for hjertesyke barn og for familiene til barna.

Fondet deler ut midler til formålstjenlige prosjekter to ganger i året. Søknadsfrist er 1. mars og 1. september. Send en enkel søknad med beskrivelse av tiltak, tidsrammer, budsjett og hva det søkes støtte om, til hanni@ffhb.no.

Mer informasjon her:

/share/mime/48/pdf.png
(informasjon-lasseliten.pdf, 7MB)

Del dette innholdet:

Aktuelt

Mie og Sebastian med FFH-genseren

FFHB-genseren er klar

Nå kan du strikke din helt egen FFHB-genser. Eller du kan strikke den til andre, kanskje til og med som en julegave. – Å ha en konkurranse hvor vi skulle lage en egen genser for FFHB, var en fantastisk god idé, dette ville jeg være med på. Genseren kan jo også være med på å fremme foreninga og saken, det liker jeg, sier opphavskvinnen til den nye FFHB-genseren, Anne Thoresen, som vant høstens strikkekonkurranse.

FFHB-genseren er klar - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Mye spennende aktivitet

Mye spennende aktivitet

- De siste årene har vært preget av korona og usikkerhet, både for oss i landsstyret og for alle våre medlemmer. Våre aktiviteter i denne perioden ble derfor svært preget av restriksjoner og begrensninger. Vi kunne dessverre ikke møtes fysisk i fellesskap så ofte som vi ønsker, og disse fysiske møtene er en grunnpilar i vårt virke. Jeg er likevel stolt over alt vi har fått til i perioden, med digitale arrangementer og konferanser, digital ungdomsleir, informasjonsmøter, digital opplæring og stor innsats med forskning og fag, sa styreleder fra forrige landsmøteperiode, Stig Flesland. Vedlagte rapport gir smakebiter fra noen av alle aktivitetene vi hadde i perioden 2020 og 2021.

Mye spennende aktivitet - les hele saken


Liten gutt som går i høstløv

Tildeling av støtte fra Foreningen for hjertesyke barn Forskningsstiftelsen 2022

- Foreningen for hjertesyke barn (FFHB) har vært en viktig bidragsyter for å sørge for at forskning på barnehjerter tar steg fremover, og det ønsker vi fortsatt å være.. Vår visjon er at alle hjertebarn skal ha et godt liv. Forskning er et viktig virkemiddel for at vi skal nå vår visjon, og det er derfor en glede å dele ut 750.000 kroner til forskningsprosjekter som er innovative og som vi tror vil få stor betydning for hjertebarna fremover. Gratulerer til alle som har fått støtte, sier tidligere styreleder Stig Flesland, som var med da tildelingene ble besluttet!

Tildeling av støtte fra Foreningen for hjertesyke barn Forskningsstiftelsen 2022 - les hele saken>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil. Ikke alle får oppleve ettårsdagen sin. Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Vipps 112519

Gi en gave

Bli fastgiver

FFHB

Om hjertefeil > Bli medlem > Støtt oss > Om oss >

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

Telefon: 23 05 80 00

E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
Telefon: 23 05 80 00
E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

Innsamlingsprosent 2020

Illustrasjon: Innsamlingsprosent 2020
Utviklet av Imaker as