Du er her: HjemAktuelt
Aktuelt
 

Søk støtte fra Lasselitens fond for hjertesyke barn

Lasse Fagereng som beby

Lasse ble operert i USA i flere omganger. Her hjemme ble han fort til Lasse-liten, og hans sak skapte stort engasjement på slutten av 80-tallet. Da familien likevel fikk støtte til reisen og behandlingen i USA, bestemte de at pengene det norske folk hadde gitt, skulle brukes til gode liv for andre hjertesyke barn. Lasse litens fond for hjertesyke barn og unge ble etablert. Foto: privat.

Lasselitens fond for hjertesyke barn ble etablert i 1989, og har siden da delt ut rundt to million kroner  til alt fra forskning, kursing av helsepersonell, sosiale tiltak for hjertesyke barn og for familiene til barna. Fondet har som ideelt formål i vid utstrekning å hjelpe hjertesyke barn og ungdom. Neste søknadsfrist er 1. september.

Opp mot en halv million kroner ble donert av det norske folk til familien Fagereng i forbindelse med deres reise til USA i 1987 for at deres sønn, Lasse, skulle bli operert. Da de likevel fikk dekket sine utgifter, bestemte familien seg for at de innsamlede midlene skulle komme andre hjertesyke barn og deres familier til gode. I 1989 ble Lasse-litens fond for hjertesyke barn etablert, med det ideelle formålet om i vid utstrekning å hjelpe hjertesyke barn og ungdom. I samarbeid med Foreningen for hjertesyke barn har familien Fagereng administrert fondets midler i 32 år, og rundt to million kroner er delt ut til alt fra forskning, kursing av helsepersonell, sosiale tiltak for hjertesyke barn og for familiene til barna.

Fondet deler ut midler til formålstjenlige prosjekter to ganger i året. Søknadsfrist er 1. mars og 1. september. Send en enkel søknad med beskrivelse av tiltak, tidsrammer, budsjett og hva det søkes støtte om, til hanni@ffhb.no.

Mer informasjon her:

/share/mime/48/pdf.png
(informasjon-lasseliten.pdf, 7MB)

Del dette innholdet:

Aktuelt

Illustrasjonsbilde: Alt klart til skolestart?

Alt klart til skolestart?

Etter en lang sommerferie, kommer en av årets viktigste dager, (det er) skolestart! Noen skal møte opp for aller første gang, mens andre har rykket et hakk opp og skal begynne på nytt trinn, kanskje til og med på ny skole.

Noen gleder seg og har gjort det lenge, skolen er morsom og spennende og møtesmed forventning. For andre oppleves det som skummelt og krevende, og de siste dagene av ferien preges kanskje av engstelse for hvordan alt skal bli. For alle gjelder det samme – at det er lurt å være godt forberedt.

Alt klart til skolestart? - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Ledige plasser på Geilomo

Ledige plasser på Geilomo

Det er fortsatt ledige på plasser på fireukers 'hjerteopphold' på Geilomo i perioden 21. august - 15. september. Kanskje det er midt i blinken for ditt hjertebarn?
 
Kontakt leder Anne-Britt Foss på tlf. 32 09 50 00 for veiledning og mer informasjon.
 

Ledige plasser på Geilomo - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Hjertebarnkalenderen 2024 er nå ute

Hjertebarnkalenderen 2024 er nå ute

Mange av våre faste kjøpere og støttespillere får nå telefon fra vår gode samarbeidsparner Windmill, med spørsmål om å kjøpe neste års kalender fra Foreningen for hjertesyke barn. Vi vil takke alle som bidrar til vårt arbeid ved å kjøpe Hjertebarnkalenderen. Vi gjør oppmerksom på at kalenderen har fått nytt kontonummer på årets faktura.

Hjertebarnkalenderen 2024 er nå ute - les hele saken>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil. Ikke alle får oppleve ettårsdagen sin. Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Vipps 112519

Gi en gave

Bli fastgiver

FFHB

Om hjertefeil > Bli medlem > Støtt oss > Om oss >

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

Telefon: 23 05 80 00

E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
Telefon: 23 05 80 00
E-post: post@hjertebarn.no

Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

Innsamlingsprosent 2022

Illustrasjon: Innsamlingsprosent 2020
Utviklet av Imaker as