Hver dag fødes det barn med hjertefeil.
Ikke alle får oppleve ettårsdagen sin.
Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.
Skadevernprisen 2017 til Stiftelsen Organdonasjon

Onsdag 6. desember ble Stiftelsen Organdonasjon tildelt Skadevernprisen for 2017, for sitt arbeid med å skape bevissthet om – og få flest mulig til å si ja til – organdonasjon. Gratulerer!
Prisen, som deles ut årlig, går til personer, organisasjoner eller institusjoner som har gjort en betydelig innsats for å forebygge person- eller tingskader i Norge. Bak prisen står Stiftelsen UNI, en allmennyttig stiftelse med formål å sikre verdier i det norske samfunn.
Vanskelig, men viktig tema
I begrunnelsen for tildelingen heter det blant annet at "Stiftelsen Organdonasjon over flere år har vist et imponerende engasjement med sitt holdningsskapende informasjonsarbeid. Stiftelsen har satt et vanskelig tema, med stor samfunnsnytte for hele befolkningen, på dagsordenen".
Oddbjørn Sørmoen, styremedlem i Stiftelsen UNI, overrakte prisen og en sjekk på en million kroner, til daglig leder Hege Lundin Kuhle, på Hotel Continental i Oslo.
Gir oss muligheten til å nå flere
– Dette er helt fantastisk! Vi er svært takknemlige for denne gaven fra Stiftelsen Uni, og ikke minst anerkjennelsen av jobben vi gjør. Med disse midlene kan vi nå ut til enda flere med vårt livreddende budskap om organdonasjon, sier Hege Lundin Kuhle, daglig leder ved Stiftelsen Organdonasjon.
Hvert eneste "ja" kan redde liv
I dag står over 450 nordmenn på venteliste for et nytt organ. Ventelistene blir stadig lengre. Selv om 80% av befolkningen i dag er positive til organdonasjon, er det fremdeles mange som ikke har informert sine nærmeste om sitt standpunkt. Det kan resultere i at donasjoner ikke blir gjennomført, fordi de pårørende var usikre på hva den avdøde ønsket. Stiftelsen Organdonasjon jobber med å få flest mulig til å ta et positivt standpunkt, samt å dele dette med sine nærmeste.
Stiftelsen Organdonasjon jobber for å bedre tilgangen på organer for transplantasjoner, ved å informere befolkningen om hva organdonasjon er, og ved å formidle hvor viktig det er at vi alle tar stilling til organdonasjon mens vi lever. De jobber også opp mot helsevesen og myndigheter for å sikre at nødvendige ressurser stilles til disposisjon for å redde liv.
Organdonasjon redder liv!
Del dette innholdet:
Aktuelt

Digitalt pasient- og familieseminar om ARVC
ARVC er en arvelig hjertemuskelsykdom som fører til at muskulaturen på spesielt høyre hjertehalvdel svekkes. John Hopkins-sykehuset i Baltimore i USA har gjennom 20 år arrangert seminar for pasienter med denne sykdommen, og i år er dette seminaret digitalt. Eksperter fra hele verden vil her dele sin nyeste kompetanse på ARVC. Seminaret avholdes 1.mai, det er åpent for alle interesserte og det er gratis.
Digitalt pasient- og familieseminar om ARVC - les hele saken

Styrken i å være aktiv
– Fysisk aktivitet er viktig for alle, ikke minst for hjertebarn, sier Signe Ro-Kolle, som både er gymlærer og mamma til treningsglade Sara Irene Ro-Kolle (8).
Denne artikkelen stod først på trykk i magasinet Hjertebarnet nr. 2/2021.

Må få energiregnskapet til å gå opp
Victoria (15) er «flyer». Lykken er å bli kastet høyt opp i lufta, utføre akrobatikk i svevet, for så å fanges trygt opp igjen av de andre på laget. Cheerleading er en fysisk krevende lagidrett, og hjertesyke Victoria har god innsikt i hva som må til for at hun kan drive med nettopp den. – Jeg må trene på min måte og jeg må lytte til kroppen min, da går regnskapet opp og jeg kan få til alt jeg vil.
Denne artikkelen stod først på trykk i magasinet Hjertebarnet nr. 2/2021.
>> Se alle nyheter