Se digital spørretime om hjertesyke barn og korona
Sist oppdatert: 12.03.2021
Nå har vi levd med korona i Norge i ett år. Fortsatt er det mange ubesvarte spørsmål og mye usikkerhet, ikke minst om hvordan det vil gå videre. I vedlagte digitale spørretime deler to barnekardiologer, en psykolog og en hjertebarn-mamma, av sine erfaringer og sin kunnskap om hjertesyke barn og korona.
Vi har siden i fjor vår blitt forsikret om at barn generelt, men også barn med medfødt hjertefeil spesielt, ikke er i risikogruppe for å få et alvorlig forløp av en Covid19-infeksjon, med en bitteliten gruppe som unntak. Har vi slått oss til ro med dette, og er det fortsatt det som gjelder, at Covid19 ikke er farlig for barn med medfødt hjertefeil? Og hva med dem som ikke helt klarer å tro på dette, og som i snart et år har levd med en tilleggsfrykt? Akkurat nå er jo også smitteforekomsten størst blant barn og unge og det er den muterte og litt mer aggressive varianten som rår. Endrer dette på risikobildet? Hva er erfaringene fra helsevesenet etter dette året med korona? Hva er erfaringene til foreldre til syke barn? Hva sier ekspertene om hvordan vi kan håndtere usikkerheten og, i verste fall, frykten dette vekker i oss?
Dette er noen av temaene som tas opp i vårens digitale spørretime hvor barnekardiolog Leif Brunvand fra Rikshospitalet i Oslo, barnekardiolog Mads Holten-Andersen fra Lillehammer sykehus, hjertebarn-mamma Aina Svennning og psykologspesialist Silja Berg Kårstad fra St. Olavs Hospital i Trondheim svarer på spørsmål og byr på sine erfaringer og sin kunnskap.
Her kan du høre hva de har å fortelle, og deres gode råd og tips:
Har du spørsmål og ting du lurer på, ta gjerne kontakt med oss i Foreningen for hjertesyke barn, ffhb@ffhb.no.
Vi minner også om at vår tjeneste «spør eksperten» er tilgjengelig for å få utdypende svar på spørsmål.
1. mars begynte Fredrik Bentzen som kommunikasjonsrådgiver i Foreningen for hjertesyke barn. Fredrik har bakgrunn som manus- og tekstforfatter. Han er sprekkfull av idéer og gleder seg til å representere og løfte frem hjertebarn i alle aldre.
Onsdag 1. mars kl 19.30 – 20.30 inviterer vi til undervisning med jurist Atle Larsen om lover, forskrifter, rettigheter og ordninger som er relevante for barn med hjertefeil og deres foreldre/familier. Stikkord for innholdet er pleiepenger, stønader, avlastningsordninger, tilrettelegging i skole, fritak, saksgang, klagemuligheter mm
Er du mellom 12 og 16 år og har en bror eller søster med en sykdom eller funksjonsnedsettelse? Da kan du og en av dine foreldre delta i et gruppetilbud som kalles SIBS-ONLINE. Dette er en onlineversjonen av SIBS, et gruppetilbud som er utviklet av Psykologisk institutt ved universitetet i Oslo og Frambu kompetansesenter for sjeldne diagnoser. Målet med SIBS finne ut hva søsken trenger av informasjon og støtte som bror og søster til en med en sjelden diagnose og å gjøre foreldre bedre i stand til å gi den støtten som trengs. Du kan lese mer om SIBS på www.sibs.no.