Du er her: HjemAktuelt
Aktuelt
 

På sykkel fra sør til nord

Maria ute ved siden av sykkelen

Maria skal legge ut på en lang sykkeltur, fra Lindesnes til Nordkapp. Lykke til:-) Foto: Annika Schoonbrood

Maria Bech Urland (26) skal i sommer sykle fra Lindesnes til Nordkapp. Samtidig har hun opprettet en spleis for Foreningen for hjertesyke barn. Dette er en viktig sak som Maria brenner for. Hun er stolt over å synligjøre at det går an å følge drømmene sine, selv om man er hjerteoperert.

Maria er fra Bjerka i Nordland, men har bodd i Oslo de siste seks årene. Hun har en bachelor i drama- og teaterkommunikasjon, studert et år med norsk tegnspråk og nå er hun snart ferdig utdannet sykepleier. Den allsidige unge damen har i tillegg en lidenskap for sykling.

– Jeg begynte med landeveissykling for to år siden, men det startet egentlig med Oslo bysykkel. Jeg syklet såpass mye, at jeg ble jeg spurt om å være ambassadør for Oslo Bysykkel. Etter dette ble det mer sykling og jeg investerte etter hvert i en racer for å få syklet lengre etapper, smiler Maria.

I fjor sommer tråkket hun 100 mil hjem til Bjerka. – Den strekningen er cirka en tredel av det jeg skal sykle i år, sier sprekingen, som gleder seg til årets tur. Sykkelturen starter 8. juli og hun regner med å være på hjul en måneds tid.

– Jeg tar det i mitt tempo og lar kroppen bestemme lengden på etappene. Dessuten har jeg med telt og kan derfor campe hvor jeg vil. For øvrig ser hun frem til en opplevelsesrik tur og til å møte hyggelige mennesker underveis.

Maria skal «travel light», og kommer ikke til å ha med seg mer enn akkurat det hun får bruk for. Hun jobber på Coop ved siden av studiene, og de sponser henne med litt mat underveis. Samtidig skal hun besøke noen av coop-butikkene langs veien. I tillegg vil hun støtte opp om hjertesaken, ved å samle inn penger til Foreningen for hjertesyke barn.

– Jeg synes hjertesaken er viktig og noe man bør støtte opp om!

Hun har derfor opprettet en spleis, som hun håper så mange som mulig ønsker å gi et lite bidrag til: Lenke til spleis, gå hit.

Maria har en medfødt hjertefeil som ikke ble oppdaget før senere i livet. For syv år siden fikk hun gjennomført en vellykket hjerteoperasjon. Selv er hun opptatt av at Foreningen for hjertesyke barn blant annet støtter innovativ forskning og bidrar med viktig medisinsk utstyr til sykehus. I dag kan hun stolt vise frem arret sitt, som viser hva hun selv har vært igjennom.

– Takket være hjerteoperasjonen lever jeg et aktivt og normalt liv.

Maria løfter sykkelen sin, klar for tur.

Maria har trent mye før hun legger ut på denne turen. I fjor sommer syklet hun halve distansen. Foto: Annika Schoonbrood

Del dette innholdet:

Aktuelt

Mie og Sebastian med FFH-genseren

FFHB-genseren er klar

Nå kan du strikke din helt egen FFHB-genser. Eller du kan strikke den til andre, kanskje til og med som en julegave. – Å ha en konkurranse hvor vi skulle lage en egen genser for FFHB, var en fantastisk god idé, dette ville jeg være med på. Genseren kan jo også være med på å fremme foreninga og saken, det liker jeg, sier opphavskvinnen til den nye FFHB-genseren, Anne Thoresen, som vant høstens strikkekonkurranse.

FFHB-genseren er klar - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Mye spennende aktivitet

Mye spennende aktivitet

- De siste årene har vært preget av korona og usikkerhet, både for oss i landsstyret og for alle våre medlemmer. Våre aktiviteter i denne perioden ble derfor svært preget av restriksjoner og begrensninger. Vi kunne dessverre ikke møtes fysisk i fellesskap så ofte som vi ønsker, og disse fysiske møtene er en grunnpilar i vårt virke. Jeg er likevel stolt over alt vi har fått til i perioden, med digitale arrangementer og konferanser, digital ungdomsleir, informasjonsmøter, digital opplæring og stor innsats med forskning og fag, sa styreleder fra forrige landsmøteperiode, Stig Flesland. Vedlagte rapport gir smakebiter fra noen av alle aktivitetene vi hadde i perioden 2020 og 2021.

Mye spennende aktivitet - les hele saken


Liten gutt som går i høstløv

Tildeling av støtte fra Foreningen for hjertesyke barn Forskningsstiftelsen 2022

- Foreningen for hjertesyke barn (FFHB) har vært en viktig bidragsyter for å sørge for at forskning på barnehjerter tar steg fremover, og det ønsker vi fortsatt å være.. Vår visjon er at alle hjertebarn skal ha et godt liv. Forskning er et viktig virkemiddel for at vi skal nå vår visjon, og det er derfor en glede å dele ut 750.000 kroner til forskningsprosjekter som er innovative og som vi tror vil få stor betydning for hjertebarna fremover. Gratulerer til alle som har fått støtte, sier tidligere styreleder Stig Flesland, som var med da tildelingene ble besluttet!

Tildeling av støtte fra Foreningen for hjertesyke barn Forskningsstiftelsen 2022 - les hele saken>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil. Ikke alle får oppleve ettårsdagen sin. Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Vipps 112519

Gi en gave

Bli fastgiver

FFHB

Om hjertefeil > Bli medlem > Støtt oss > Om oss >

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

Telefon: 23 05 80 00

E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
Telefon: 23 05 80 00
E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

Innsamlingsprosent 2020

Illustrasjon: Innsamlingsprosent 2020
Utviklet av Imaker as