Du er her: HjemAktuelt
Aktuelt
 

På sykkel fra sør til nord

Maria ute ved siden av sykkelen

Maria skal legge ut på en lang sykkeltur, fra Lindesnes til Nordkapp. Lykke til:-) Foto: Annika Schoonbrood

Maria Bech Urland (26) skal i sommer sykle fra Lindesnes til Nordkapp. Samtidig har hun opprettet en spleis for Foreningen for hjertesyke barn. Dette er en viktig sak som Maria brenner for. Hun er stolt over å synligjøre at det går an å følge drømmene sine, selv om man er hjerteoperert.

Maria er fra Bjerka i Nordland, men har bodd i Oslo de siste seks årene. Hun har en bachelor i drama- og teaterkommunikasjon, studert et år med norsk tegnspråk og nå er hun snart ferdig utdannet sykepleier. Den allsidige unge damen har i tillegg en lidenskap for sykling.

– Jeg begynte med landeveissykling for to år siden, men det startet egentlig med Oslo bysykkel. Jeg syklet såpass mye, at jeg ble jeg spurt om å være ambassadør for Oslo Bysykkel. Etter dette ble det mer sykling og jeg investerte etter hvert i en racer for å få syklet lengre etapper, smiler Maria.

I fjor sommer tråkket hun 100 mil hjem til Bjerka. – Den strekningen er cirka en tredel av det jeg skal sykle i år, sier sprekingen, som gleder seg til årets tur. Sykkelturen starter 8. juli og hun regner med å være på hjul en måneds tid.

– Jeg tar det i mitt tempo og lar kroppen bestemme lengden på etappene. Dessuten har jeg med telt og kan derfor campe hvor jeg vil. For øvrig ser hun frem til en opplevelsesrik tur og til å møte hyggelige mennesker underveis.

Maria skal «travel light», og kommer ikke til å ha med seg mer enn akkurat det hun får bruk for. Hun jobber på Coop ved siden av studiene, og de sponser henne med litt mat underveis. Samtidig skal hun besøke noen av coop-butikkene langs veien. I tillegg vil hun støtte opp om hjertesaken, ved å samle inn penger til Foreningen for hjertesyke barn.

– Jeg synes hjertesaken er viktig og noe man bør støtte opp om!

Hun har derfor opprettet en spleis, som hun håper så mange som mulig ønsker å gi et lite bidrag til: Lenke til spleis, gå hit.

Maria har en medfødt hjertefeil som ikke ble oppdaget før senere i livet. For syv år siden fikk hun gjennomført en vellykket hjerteoperasjon. Selv er hun opptatt av at Foreningen for hjertesyke barn blant annet støtter innovativ forskning og bidrar med viktig medisinsk utstyr til sykehus. I dag kan hun stolt vise frem arret sitt, som viser hva hun selv har vært igjennom.

– Takket være hjerteoperasjonen lever jeg et aktivt og normalt liv.

Maria løfter sykkelen sin, klar for tur.

Maria har trent mye før hun legger ut på denne turen. I fjor sommer syklet hun halve distansen. Foto: Annika Schoonbrood

Del dette innholdet:

Aktuelt

Frdrik Bentzen

Ny kommunikasjonsrådgiver på plass

1. mars begynte Fredrik Bentzen som kommunikasjonsrådgiver i Foreningen for hjertesyke barn. Fredrik har bakgrunn som manus- og tekstforfatter. Han er sprekkfull av idéer og gleder seg til å representere og løfte frem hjertebarn i alle aldre.

Ny kommunikasjonsrådgiver på plass - les hele saken


Atle Larsen

Nettseminar med jurist Atle Larsen

Onsdag 1. mars kl 19.30 – 20.30 inviterer vi til undervisning med jurist Atle Larsen om lover, forskrifter, rettigheter og ordninger som er relevante for barn med hjertefeil og deres foreldre/familier. Stikkord for innholdet er pleiepenger, stønader, avlastningsordninger, tilrettelegging i skole, fritak, saksgang, klagemuligheter mm

Nettseminar med jurist Atle Larsen - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Hva fungerer for søsken til barn med diagnoser og sykdom?

Hva fungerer for søsken til barn med diagnoser og sykdom?

Er du mellom 12 og 16 år og har en bror eller søster med en sykdom eller funksjonsnedsettelse? Da kan du og en av dine foreldre delta i et gruppetilbud som kalles SIBS-ONLINE. Dette er en onlineversjonen av SIBS, et gruppetilbud som er utviklet av Psykologisk institutt ved universitetet i Oslo og Frambu kompetansesenter for sjeldne diagnoser. Målet med SIBS finne ut hva søsken trenger av informasjon og støtte som bror og søster til en med en sjelden diagnose og å gjøre foreldre bedre i stand til å gi den støtten som trengs. Du kan lese mer om SIBS på www.sibs.no.

Hva fungerer for søsken til barn med diagnoser og sykdom? - les hele saken>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil. Ikke alle får oppleve ettårsdagen sin. Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Vipps 112519

Gi en gave

Bli fastgiver

FFHB

Om hjertefeil > Bli medlem > Støtt oss > Om oss >

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

Telefon: 23 05 80 00

E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
Telefon: 23 05 80 00
E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

Innsamlingsprosent 2020

Illustrasjon: Innsamlingsprosent 2020
Utviklet av Imaker as