Du er her: HjemAktuelt
Aktuelt
 

På sykkel fra sør til nord

Maria ute ved siden av sykkelen

Maria skal legge ut på en lang sykkeltur, fra Lindesnes til Nordkapp. Lykke til:-) Foto: Annika Schoonbrood

Maria Bech Urland (26) skal i sommer sykle fra Lindesnes til Nordkapp. Samtidig har hun opprettet en spleis for Foreningen for hjertesyke barn. Dette er en viktig sak som Maria brenner for. Hun er stolt over å synligjøre at det går an å følge drømmene sine, selv om man er hjerteoperert.

Maria er fra Bjerka i Nordland, men har bodd i Oslo de siste seks årene. Hun har en bachelor i drama- og teaterkommunikasjon, studert et år med norsk tegnspråk og nå er hun snart ferdig utdannet sykepleier. Den allsidige unge damen har i tillegg en lidenskap for sykling.

– Jeg begynte med landeveissykling for to år siden, men det startet egentlig med Oslo bysykkel. Jeg syklet såpass mye, at jeg ble jeg spurt om å være ambassadør for Oslo Bysykkel. Etter dette ble det mer sykling og jeg investerte etter hvert i en racer for å få syklet lengre etapper, smiler Maria.

I fjor sommer tråkket hun 100 mil hjem til Bjerka. – Den strekningen er cirka en tredel av det jeg skal sykle i år, sier sprekingen, som gleder seg til årets tur. Sykkelturen starter 8. juli og hun regner med å være på hjul en måneds tid.

– Jeg tar det i mitt tempo og lar kroppen bestemme lengden på etappene. Dessuten har jeg med telt og kan derfor campe hvor jeg vil. For øvrig ser hun frem til en opplevelsesrik tur og til å møte hyggelige mennesker underveis.

Maria skal «travel light», og kommer ikke til å ha med seg mer enn akkurat det hun får bruk for. Hun jobber på Coop ved siden av studiene, og de sponser henne med litt mat underveis. Samtidig skal hun besøke noen av coop-butikkene langs veien. I tillegg vil hun støtte opp om hjertesaken, ved å samle inn penger til Foreningen for hjertesyke barn.

– Jeg synes hjertesaken er viktig og noe man bør støtte opp om!

Hun har derfor opprettet en spleis, som hun håper så mange som mulig ønsker å gi et lite bidrag til: Lenke til spleis, gå hit.

Maria har en medfødt hjertefeil som ikke ble oppdaget før senere i livet. For syv år siden fikk hun gjennomført en vellykket hjerteoperasjon. Selv er hun opptatt av at Foreningen for hjertesyke barn blant annet støtter innovativ forskning og bidrar med viktig medisinsk utstyr til sykehus. I dag kan hun stolt vise frem arret sitt, som viser hva hun selv har vært igjennom.

– Takket være hjerteoperasjonen lever jeg et aktivt og normalt liv.

Maria løfter sykkelen sin, klar for tur.

Maria har trent mye før hun legger ut på denne turen. I fjor sommer syklet hun halve distansen. Foto: Annika Schoonbrood

Del dette innholdet:

Aktuelt

Illustrasjonsbilde: Alt klart til skolestart?

Alt klart til skolestart?

Etter en lang sommerferie, kommer en av årets viktigste dager, (det er) skolestart! Noen skal møte opp for aller første gang, mens andre har rykket et hakk opp og skal begynne på nytt trinn, kanskje til og med på ny skole.

Noen gleder seg og har gjort det lenge, skolen er morsom og spennende og møtesmed forventning. For andre oppleves det som skummelt og krevende, og de siste dagene av ferien preges kanskje av engstelse for hvordan alt skal bli. For alle gjelder det samme – at det er lurt å være godt forberedt.

Alt klart til skolestart? - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Ledige plasser på Geilomo

Ledige plasser på Geilomo

Det er fortsatt ledige på plasser på fireukers 'hjerteopphold' på Geilomo i perioden 21. august - 15. september. Kanskje det er midt i blinken for ditt hjertebarn?
 
Kontakt leder Anne-Britt Foss på tlf. 32 09 50 00 for veiledning og mer informasjon.
 

Ledige plasser på Geilomo - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Hjertebarnkalenderen 2024 er nå ute

Hjertebarnkalenderen 2024 er nå ute

Mange av våre faste kjøpere og støttespillere får nå telefon fra vår gode samarbeidsparner Windmill, med spørsmål om å kjøpe neste års kalender fra Foreningen for hjertesyke barn. Vi vil takke alle som bidrar til vårt arbeid ved å kjøpe Hjertebarnkalenderen. Vi gjør oppmerksom på at kalenderen har fått nytt kontonummer på årets faktura.

Hjertebarnkalenderen 2024 er nå ute - les hele saken>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil. Ikke alle får oppleve ettårsdagen sin. Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Vipps 112519

Gi en gave

Bli fastgiver

FFHB

Om hjertefeil > Bli medlem > Støtt oss > Om oss >

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

Telefon: 23 05 80 00

E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
Telefon: 23 05 80 00
E-post: post@hjertebarn.no

Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

Innsamlingsprosent 2022

Illustrasjon: Innsamlingsprosent 2020
Utviklet av Imaker as