Du er her: HjemAktuelt
Aktuelt
 

Nytt landsstyre og ny leder i Foreningen for hjertesyke barn

Illustrasjonsbilde: Nytt landsstyre og ny leder i Foreningen for hjertesyke barn

NYTT: Her er det nye landsstyret for 2022 til 2024. Gunnar Geirhovd (til venstre, foran) leder de neste to årene av landsstyret til FFHB. Her sammen med resten av styret: Aina Svenning (region øst), Elin Simonsen (region sør), Kristin Mellingseter (region midt), May Britt Fredheim (region nord), Lisbeth Øksnes (region vest). Bakerste rad: Birgitte Christoffersen (vara region øst), Else Karin Løvmo (vara region midt), Petter Nymo (vara region nord). Karina Indrearne, som er valgt til nestleder, var ikke til stede. Heller ikke Turid Engen (vara region vest) og Gunn Inger Aasen (vara region sør). Foto: Baard Larsen

Nestleder Gunnar Geirhovd ble på landsmøtet på Hell siste helgen i oktober, klappet inn som ny leder av landsstyret.

Tekst: Baard Larsen, FFHB Aust-Agder

- Tusen takk for tillitten. Den varmer. Og tusen takk til Stig for innsatsen, ditt kloke hode, ditt varme vesen og din gode ledelse. Og så ønsker jeg samtidig velkommen til de nye tilskuddene til landsstyret, sa landsstyrets leder Gunnar Geirhovd til landsmøtet.

- Nå skal landsstyret fortsette det gode arbeidet som har blitt lagt ned, for å jobbe videre og stå på for hjertebarna våre, la Gunnar til.

Aktivitet
- Jeg håper at vi kommer tilbake til det aktivitetsnivået som vi hadde før pandemien. At det blir enda flere som deltar på aktiviteter og arrangementer fremover, til beste for hjertebarna våre. Og ta gjerne kontakt med andre fylkeslag, for å få innspill på gode ideer, sa Geirhovd videre.

Han erkjente at det er krevende tider vi er i for å drive med frivillighet, med  situasjonen som er både nasjonalt og internasjonalt. Vanskelige økonomiske tider i Norge, kombinert med krigen i Ukrania, gjør at det er usikkert og vanskelig for mange.

- Nå skal vi fortsette å få til noe bra i fellesskap, slik at barn og unge med medfødt hjertefeil, og deres pårørende, skal få et godt liv. Min oppfordring til dere i dag, er at dere tar fram strategien som landsmøtet har vedtatt. Og ser hva dere kan gjøre av dette lokalt, oppsummerer Gunnar Geirhovd.

I avslutningen av helgens landsmøte kunne Gunnar fortelle at han satt tilbake med en godfølelse. Landsstyrets leder er glad for at det fortsettes med en kombinasjon av stabilitet og nye krefter som kommer inni så vel i landsstyret som i andre utvalg. For kontinuitet er noe av det Gunnar Geirhovd mener er viktig.

Spent
- Jeg kjenner på litt kribling, når jeg etter fire år som regionrepresentant og så fire år som nestleder, skal bli leder av landsstyret. Men jeg vet hva jeg går til. Vi i styret kjenner hverandre godt, så selv om jeg er spent på hvordan det skal være å rykke opp, så er jeg trygg på at dette blir bra. Det er en solid gjeng som kan gjøre hverandre gode, sier Gunnar etter at landsmøtet er slutt.

- Det er veldig mange nye delegater i år. Hva tenker du om den endringen?

- For landsstyrets del er det ikke store endringer, men jeg ser at det er mange nye som er kommet inn i fylkeslagene det siste året. Og det tenker jeg er veldig bra. At vi får en kombinasjon av nye tanker og nye krefter, sammen med kontinuitet og stabilitet. Tidligere har vi ikke hatt så mange på landsmøtene som er nye delegater, bare et par-tre stykker. I år er nesten en tredjedel av de 58 delegatene ferske i landsmøtesammenheng. Det tror jeg blir en god miks, svarer Geirhovd.

- Jeg er ikke så opptatt av hvem det er som kommer inn i styrer og komiteer. For meg er det viktigste at de vil gjøre en innsats for hjertebarna, har engasjement for saken, og vil bidra, sammen med resten av fylkeslaget og landsstyret, til å jobbe for at alle hjertebarn skal ha det best mulig. Vi har mange veteraner i foreningen, og kombinert med påfylle av nye og yngre krefter, tror jeg dette skal bli veldig bra, legger landsstyrets leder Gunnar Geirhovd til.

Gunnar Geirhovd

OPPRYKK: Etter to periode á to år som regionsrepresentat, og siste to periodene som nestleder, blir nå Gunnar Geirhovd leder neste to årene av landsstyret til FFHB. Foto: Baard Larsen

Del dette innholdet:

Aktuelt

Mie og Sebastian med FFH-genseren

FFHB-genseren er klar

Nå kan du strikke din helt egen FFHB-genser. Eller du kan strikke den til andre, kanskje til og med som en julegave. – Å ha en konkurranse hvor vi skulle lage en egen genser for FFHB, var en fantastisk god idé, dette ville jeg være med på. Genseren kan jo også være med på å fremme foreninga og saken, det liker jeg, sier opphavskvinnen til den nye FFHB-genseren, Anne Thoresen, som vant høstens strikkekonkurranse.

FFHB-genseren er klar - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Mye spennende aktivitet

Mye spennende aktivitet

- De siste årene har vært preget av korona og usikkerhet, både for oss i landsstyret og for alle våre medlemmer. Våre aktiviteter i denne perioden ble derfor svært preget av restriksjoner og begrensninger. Vi kunne dessverre ikke møtes fysisk i fellesskap så ofte som vi ønsker, og disse fysiske møtene er en grunnpilar i vårt virke. Jeg er likevel stolt over alt vi har fått til i perioden, med digitale arrangementer og konferanser, digital ungdomsleir, informasjonsmøter, digital opplæring og stor innsats med forskning og fag, sa styreleder fra forrige landsmøteperiode, Stig Flesland. Vedlagte rapport gir smakebiter fra noen av alle aktivitetene vi hadde i perioden 2020 og 2021.

Mye spennende aktivitet - les hele saken


Liten gutt som går i høstløv

Tildeling av støtte fra Foreningen for hjertesyke barn Forskningsstiftelsen 2022

- Foreningen for hjertesyke barn (FFHB) har vært en viktig bidragsyter for å sørge for at forskning på barnehjerter tar steg fremover, og det ønsker vi fortsatt å være.. Vår visjon er at alle hjertebarn skal ha et godt liv. Forskning er et viktig virkemiddel for at vi skal nå vår visjon, og det er derfor en glede å dele ut 750.000 kroner til forskningsprosjekter som er innovative og som vi tror vil få stor betydning for hjertebarna fremover. Gratulerer til alle som har fått støtte, sier tidligere styreleder Stig Flesland, som var med da tildelingene ble besluttet!

Tildeling av støtte fra Foreningen for hjertesyke barn Forskningsstiftelsen 2022 - les hele saken>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil. Ikke alle får oppleve ettårsdagen sin. Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Vipps 112519

Gi en gave

Bli fastgiver

FFHB

Om hjertefeil > Bli medlem > Støtt oss > Om oss >

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

Telefon: 23 05 80 00

E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
Telefon: 23 05 80 00
E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

Innsamlingsprosent 2020

Illustrasjon: Innsamlingsprosent 2020
Utviklet av Imaker as