Du er her: HjemAktuelt
Aktuelt
 

Nødvendig med mer forskning

Illustrasjonsbilde: Nødvendig med mer forskning

Hjertefeil er den vanligste medfødte sykdommen. I Norge fødes hvert år mellom 500 og 600 barn med hjertefeil. Det lever cirka 9000 barn (0-18 år) med hjertefeil i Norge, hvor av flere tusen har en alvorlig og kompleks tilstand. Medfødt hjertefeil i voksen alder er en av de raskest voksende pasientgruppene, takket være medisinske og kirurgiske fremskritt, og god oppfølging. Det er stort behov for mer kunnskap og forskning.

Medisinsk utvikling er kommet langt, og i dag kan pasienter få behandling for selv de mest kompliserte diagnosene, som det for bare noen tiår siden ikke fantes noe tilbud for.

– Det er fortsatt mye vi ikke vet svaret på og trenger å få mer kunnskaper om, ikke minst om hvordan det går med barna på sikt og hva slags liv de lever. Fortsatt dør det hvert år så mange som 40  barn med medfødt hjertefeil i løpet av sitt første leveår. Det er nødvendig med mer kunnskap for å øke overlevelsen og for å bedre kvaliteten på behandlingen, sier Gaute Døhlen, avdelingsleder på Barnekardiologisk avdeling på Oslo Universitetssykehus Rikshospitalet.

– Nå må det offentlige og helseregionene komme mer på banen og sikre at det bevilges mer til dette feltet. Det er urimelig at det overlates til frivillige organisasjoner å sikre finansiering av viktig forskning på store pasientgrupper med syke barn, sier styreleder i Foreningen for hjertesyke barn, Erik Skarrud, og viser til tall fra de siste to årene i alle fire helseregionene. Av den samlede bevilgningen til forskning, utgjør antall prosjekter om barn og unge mindre enn ti prosent.

– Forskning på barn med medfødt hjertefeil er nødvendig. Det vil gjøre at flere overlever, og det vil redusere antall komplikasjoner og senvirkninger og derved gi bedre liv til barna - også inn i voksenlivet, sier Erik Skarrud. Han er også leder for Foreningen for hjertesyke barn Forskningsstiftelsen som hvert år deler ut støtte og såkornmidler til viktige forskningsprosjekter om medfødt hjertefeil.

Del dette innholdet:

Livet skal leves

Illustrasjonsbilde: Bli med på norsk ungdomsleir!

Bli med på norsk ungdomsleir!

27. juni til 4. juli 2024 inviterer vi deg mellom 14 og 18 år til å bli med på norsk ungdomsleir. På Solåsen Leirsted i Sandefjord får du møte andre ungdommer som har medfødt, genetisk eller tidlig ervervet hjertefeil. Du får nye opplevelser, kanskje noen utfordringer (om du tør å prøve) og mye sosialt samvær.

Bli med på norsk ungdomsleir! - les hele saken


Gruppebilde fra norsk ungdomsleir 2022

Norsk og nordisk ungdomsleir 2023

Invitasjon til å bli med på norsk ungdomsleir og nordisk ungdomsleir (Nordic Youth Camp) er sendt ut. Er du mellom 14 og 18 år, kan du melde deg på. Her får du møte andre ungdommer som har medfødt, genetisk eller tidlig ervervet hjertefeil. Du får nye opplevelser, kanskje noen utfordringer (om du tør å prøve) og mye sosialt samvær.

Norsk og nordisk ungdomsleir 2023 - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Viktig tv-serie om hjertesyke barn - Hjertebarna

Viktig tv-serie om hjertesyke barn - Hjertebarna

Søndag 26. august går startskuddet for høstens viktigste tv-serie. Gjennom seks sterke episoder på TV 2 følges sju familier med barn med forskjellige typer medfødte hjertefeil. Serien gir et innblikk i disse familienes hverdager og i dramatikken knyttet opp til behandlinger, operasjoner og sykehusopphold.

Viktig tv-serie om hjertesyke barn - Hjertebarna - les hele sakenGi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil. Ikke alle får oppleve ettårsdagen sin. Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Vipps 112519

Gi en gave

Bli fastgiver

Om hjertefeil > Bli medlem > Støtt oss > Om oss >

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

Telefon: 23 05 80 00

E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
Telefon: 23 05 80 00
E-post: post@hjertebarn.no

Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

Innsamlingsprosent 2022

Illustrasjon: Innsamlingsprosent 2020
Utviklet av Imaker as