Du er her: HjemAktuelt
Aktuelt
 

Liten, men viktig endring

Gunnar Geirhovd på landsmøtet

Enstemmig: Landsstyrets nestleder Gunnar Geirhovd gikk gjennom endringsforslaget, som alle delegatene til landsmøtet sa ja til. Foto: Baard Larsen

Under landsmøtet ble det stemt over et forslag fra landsstyret, om en mindre endring i formålsparagrafen. Det gikk på å fjerne aldersbegrensningen, som sier at medlemmer må være under 18 år.

Tekst: Baard Larsen, FFHB Aust-Agder

- Har vi aktiviteter for ungdom over 18 år, bryter vi egentlig med våre egne vedtekter. Og det vil vi ikke. Valget er å slutte med aktiviteter for de som er over 18 år, noe vi heller ikke ønsker, sier nestleder i landsstyret, Gunnar Geirhovd, under sin presentasjon av forslaget til endring av formålsparagrafen.

- Dagens formålsparagraf medfører at Foreningen for hjertesyke barn i dag gir begrensninger for hvilket tilbud vi kan gi unge etter fylte 18 år, både alene og sammen med andre organisasjoner. Gjennom en slik vedtektsendring åpnes det for at FFHB sentralt og regionalt/lokalt kan ha aktiviteter for unge over 18 år, uten at det svekker innsamlingsprosenten eller kommer i konflikt med vårt formål, forklarer Gunnar.

- Endringen vil gi oss bedre muligheter til å opprettholde og utvikle tilbud som også kan inkludere ungdommer etter fylte 18 år. VMH vil være en naturlig og viktig samarbeidspartner i dette utviklingsarbeidet, legger han til.

Denne endringen er også viktig med tanke på å kunne motta blant annet Frifond-midler. Flere fylkeslag har i tillegg opplyst at mange som er blitt 18 år, føler at det er for tidlig å gå over til VMH (Voksne med medfødt hjertefeil). Og, at de derfor gjerne fortsatt vil være «ungdommer» i FFHB, før de blir voksne og går over til VMH.

Vedtektsendring av formålsparagrafen ble enstemmig vedtatt av landsmøtet.

Del dette innholdet:

Aktuelt

Illustrasjonsbilde: Alt klart til skolestart?

Alt klart til skolestart?

Etter en lang sommerferie, kommer en av årets viktigste dager, (det er) skolestart! Noen skal møte opp for aller første gang, mens andre har rykket et hakk opp og skal begynne på nytt trinn, kanskje til og med på ny skole.

Noen gleder seg og har gjort det lenge, skolen er morsom og spennende og møtesmed forventning. For andre oppleves det som skummelt og krevende, og de siste dagene av ferien preges kanskje av engstelse for hvordan alt skal bli. For alle gjelder det samme – at det er lurt å være godt forberedt.

Alt klart til skolestart? - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Ledige plasser på Geilomo

Ledige plasser på Geilomo

Det er fortsatt ledige på plasser på fireukers 'hjerteopphold' på Geilomo i perioden 21. august - 15. september. Kanskje det er midt i blinken for ditt hjertebarn?
 
Kontakt leder Anne-Britt Foss på tlf. 32 09 50 00 for veiledning og mer informasjon.
 

Ledige plasser på Geilomo - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Hjertebarnkalenderen 2024 er nå ute

Hjertebarnkalenderen 2024 er nå ute

Mange av våre faste kjøpere og støttespillere får nå telefon fra vår gode samarbeidsparner Windmill, med spørsmål om å kjøpe neste års kalender fra Foreningen for hjertesyke barn. Vi vil takke alle som bidrar til vårt arbeid ved å kjøpe Hjertebarnkalenderen. Vi gjør oppmerksom på at kalenderen har fått nytt kontonummer på årets faktura.

Hjertebarnkalenderen 2024 er nå ute - les hele saken>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil. Ikke alle får oppleve ettårsdagen sin. Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Vipps 112519

Gi en gave

Bli fastgiver

FFHB

Om hjertefeil > Bli medlem > Støtt oss > Om oss >

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

Telefon: 23 05 80 00

E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
Telefon: 23 05 80 00
E-post: post@hjertebarn.no

Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

Innsamlingsprosent 2022

Illustrasjon: Innsamlingsprosent 2020
Utviklet av Imaker as