Du er her: HjemAktuelt
Aktuelt
 

Liten, men viktig endring

Gunnar Geirhovd på landsmøtet

Enstemmig: Landsstyrets nestleder Gunnar Geirhovd gikk gjennom endringsforslaget, som alle delegatene til landsmøtet sa ja til. Foto: Baard Larsen

Under landsmøtet ble det stemt over et forslag fra landsstyret, om en mindre endring i formålsparagrafen. Det gikk på å fjerne aldersbegrensningen, som sier at medlemmer må være under 18 år.

Tekst: Baard Larsen, FFHB Aust-Agder

- Har vi aktiviteter for ungdom over 18 år, bryter vi egentlig med våre egne vedtekter. Og det vil vi ikke. Valget er å slutte med aktiviteter for de som er over 18 år, noe vi heller ikke ønsker, sier nestleder i landsstyret, Gunnar Geirhovd, under sin presentasjon av forslaget til endring av formålsparagrafen.

- Dagens formålsparagraf medfører at Foreningen for hjertesyke barn i dag gir begrensninger for hvilket tilbud vi kan gi unge etter fylte 18 år, både alene og sammen med andre organisasjoner. Gjennom en slik vedtektsendring åpnes det for at FFHB sentralt og regionalt/lokalt kan ha aktiviteter for unge over 18 år, uten at det svekker innsamlingsprosenten eller kommer i konflikt med vårt formål, forklarer Gunnar.

- Endringen vil gi oss bedre muligheter til å opprettholde og utvikle tilbud som også kan inkludere ungdommer etter fylte 18 år. VMH vil være en naturlig og viktig samarbeidspartner i dette utviklingsarbeidet, legger han til.

Denne endringen er også viktig med tanke på å kunne motta blant annet Frifond-midler. Flere fylkeslag har i tillegg opplyst at mange som er blitt 18 år, føler at det er for tidlig å gå over til VMH (Voksne med medfødt hjertefeil). Og, at de derfor gjerne fortsatt vil være «ungdommer» i FFHB, før de blir voksne og går over til VMH.

Vedtektsendring av formålsparagrafen ble enstemmig vedtatt av landsmøtet.

Del dette innholdet:

Aktuelt

Mie og Sebastian med FFH-genseren

FFHB-genseren er klar

Nå kan du strikke din helt egen FFHB-genser. Eller du kan strikke den til andre, kanskje til og med som en julegave. – Å ha en konkurranse hvor vi skulle lage en egen genser for FFHB, var en fantastisk god idé, dette ville jeg være med på. Genseren kan jo også være med på å fremme foreninga og saken, det liker jeg, sier opphavskvinnen til den nye FFHB-genseren, Anne Thoresen, som vant høstens strikkekonkurranse.

FFHB-genseren er klar - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Mye spennende aktivitet

Mye spennende aktivitet

- De siste årene har vært preget av korona og usikkerhet, både for oss i landsstyret og for alle våre medlemmer. Våre aktiviteter i denne perioden ble derfor svært preget av restriksjoner og begrensninger. Vi kunne dessverre ikke møtes fysisk i fellesskap så ofte som vi ønsker, og disse fysiske møtene er en grunnpilar i vårt virke. Jeg er likevel stolt over alt vi har fått til i perioden, med digitale arrangementer og konferanser, digital ungdomsleir, informasjonsmøter, digital opplæring og stor innsats med forskning og fag, sa styreleder fra forrige landsmøteperiode, Stig Flesland. Vedlagte rapport gir smakebiter fra noen av alle aktivitetene vi hadde i perioden 2020 og 2021.

Mye spennende aktivitet - les hele saken


Liten gutt som går i høstløv

Tildeling av støtte fra Foreningen for hjertesyke barn Forskningsstiftelsen 2022

- Foreningen for hjertesyke barn (FFHB) har vært en viktig bidragsyter for å sørge for at forskning på barnehjerter tar steg fremover, og det ønsker vi fortsatt å være.. Vår visjon er at alle hjertebarn skal ha et godt liv. Forskning er et viktig virkemiddel for at vi skal nå vår visjon, og det er derfor en glede å dele ut 750.000 kroner til forskningsprosjekter som er innovative og som vi tror vil få stor betydning for hjertebarna fremover. Gratulerer til alle som har fått støtte, sier tidligere styreleder Stig Flesland, som var med da tildelingene ble besluttet!

Tildeling av støtte fra Foreningen for hjertesyke barn Forskningsstiftelsen 2022 - les hele saken>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil. Ikke alle får oppleve ettårsdagen sin. Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Vipps 112519

Gi en gave

Bli fastgiver

FFHB

Om hjertefeil > Bli medlem > Støtt oss > Om oss >

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

Telefon: 23 05 80 00

E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
Telefon: 23 05 80 00
E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

Innsamlingsprosent 2020

Illustrasjon: Innsamlingsprosent 2020
Utviklet av Imaker as