Du er her: HjemAktuelt
Aktuelt
 

Liten, men viktig endring

Gunnar Geirhovd på landsmøtet

Enstemmig: Landsstyrets nestleder Gunnar Geirhovd gikk gjennom endringsforslaget, som alle delegatene til landsmøtet sa ja til. Foto: Baard Larsen

Under landsmøtet ble det stemt over et forslag fra landsstyret, om en mindre endring i formålsparagrafen. Det gikk på å fjerne aldersbegrensningen, som sier at medlemmer må være under 18 år.

Tekst: Baard Larsen, FFHB Aust-Agder

- Har vi aktiviteter for ungdom over 18 år, bryter vi egentlig med våre egne vedtekter. Og det vil vi ikke. Valget er å slutte med aktiviteter for de som er over 18 år, noe vi heller ikke ønsker, sier nestleder i landsstyret, Gunnar Geirhovd, under sin presentasjon av forslaget til endring av formålsparagrafen.

- Dagens formålsparagraf medfører at Foreningen for hjertesyke barn i dag gir begrensninger for hvilket tilbud vi kan gi unge etter fylte 18 år, både alene og sammen med andre organisasjoner. Gjennom en slik vedtektsendring åpnes det for at FFHB sentralt og regionalt/lokalt kan ha aktiviteter for unge over 18 år, uten at det svekker innsamlingsprosenten eller kommer i konflikt med vårt formål, forklarer Gunnar.

- Endringen vil gi oss bedre muligheter til å opprettholde og utvikle tilbud som også kan inkludere ungdommer etter fylte 18 år. VMH vil være en naturlig og viktig samarbeidspartner i dette utviklingsarbeidet, legger han til.

Denne endringen er også viktig med tanke på å kunne motta blant annet Frifond-midler. Flere fylkeslag har i tillegg opplyst at mange som er blitt 18 år, føler at det er for tidlig å gå over til VMH (Voksne med medfødt hjertefeil). Og, at de derfor gjerne fortsatt vil være «ungdommer» i FFHB, før de blir voksne og går over til VMH.

Vedtektsendring av formålsparagrafen ble enstemmig vedtatt av landsmøtet.

Del dette innholdet:

Aktuelt

Illustrasjonsbilde: Forskningspris til Kristina Herman Haugaa

Forskningspris til Kristina Herman Haugaa

Nasjonalforeningens hjerteforskningspris for 2024 er tildelt professor og kardiolog Kristina Hermann Haugaa. Hun mottok prisen for sitt mangeårige arbeid med genetisk hjertesykdom.

Foreningen for hjertesyke barn gratulerer så mye, og ser fram til et fortsatt godt samarbeid i årene som kommer.

Forskningspris til Kristina Herman Haugaa - les hele saken


Illustrasjonsbilde:

"Følelser i en hjertefamilie" - medlemswebinar

Silja Berg Kårstad jobber som psykolog på BUP på Barne- og ungdomsklinikken ved St. Olavs hospital i Trondheim. I snart 15 år har hun samarbeidet tett med kardiologer og kontaktsykepleier for hjertesyke barn.

I løpet av dette webinaret vil Silja dele av sin lange erfaring med å støtte gravide, spedbarn og småbarn, samt deres familier, gjennom ventetiden før og etter operasjon.

"Følelser i en hjertefamilie" - medlemswebinar - les hele saken


Illustrasjonsbilde:

"Ord fra hjertet" - skrivekurs for medlemmer

Vil du sette av en helg til å skrive, og uttrykke det du har på hjertet?

Vi inviterer til kreativt og terapeutisk skrivekurs med forfatter og skrivecoach Siw C. Christiansen. Likeperson Kristin Tvervåg er med som medarrangør og støtte.

"Ord fra hjertet" - skrivekurs for medlemmer - les hele saken>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil. Ikke alle får oppleve ettårsdagen sin. Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Vipps 112519

Gi en gave

Bli fastgiver

Om hjertefeil > Bli medlem > Støtt oss > Om oss >

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

Telefon: 23 05 80 00

E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
Telefon: 23 05 80 00
E-post: post@hjertebarn.no

Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

Innsamlingsprosent 2022

Illustrasjon: Innsamlingsprosent 2020
Utviklet av Imaker as