Hver dag fødes det barn med hjertefeil.
Ikke alle får oppleve ettårsdagen sin.
Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.
Intensivsykepleier Brith Andresen på OUS/Rikshospitalet disputerte den 20.desember 2018. FFHB var der!

Brith Andresen sammen med hovedveileder professor Erik Fosse
Under disputasen forsvarte hun sin avhandling "Percutaneous pulmonary valve implantation impact on clinical outcome, patients self-reported health, psychosocial function, and hospital costs in patients with congenital heart disease" hvor hun har sammenligner kostnadene knyttet opp mot skifte av hjerteklaff ved hjelp av kirurgisk metode eller intervensjon.
Hun har i prosjektet sett på hva de ulike inngrepene faktisk koster - for pasientene, for familiene, sykehuset og samfunnet.
FFHB var også tilstede under prøveforelesningen med tittelen: "Forventninger til helsetjenestebehov for unge voksne med medfødt hjertefeil de neste 20 år"
I konklusjonen trakk hun blant annet frem at nye teknologier kan bidra til å gi pasientene et bedre liv, men at det viktigste er kommunikasjon mellom instansene i samfunnet og pasienten. Og mellom ulike deler av helse- og omsorgstjenesten, skole og arbeidsliv.
Dette er et spennende og viktig prosjekt som vi kommer til å skrive mer om fremover.
Med vennlig hilsen
Helene Thon
Generalsekretær
Del dette innholdet:
Aktuelt

Digitalt pasient- og familieseminar om ARVC
ARVC er en arvelig hjertemuskelsykdom som fører til at muskulaturen på spesielt høyre hjertehalvdel svekkes. John Hopkins-sykehuset i Baltimore i USA har gjennom 20 år arrangert seminar for pasienter med denne sykdommen, og i år er dette seminaret digitalt. Eksperter fra hele verden vil her dele sin nyeste kompetanse på ARVC. Seminaret avholdes 1.mai, det er åpent for alle interesserte og det er gratis.
Digitalt pasient- og familieseminar om ARVC - les hele saken

Styrken i å være aktiv
– Fysisk aktivitet er viktig for alle, ikke minst for hjertebarn, sier Signe Ro-Kolle, som både er gymlærer og mamma til treningsglade Sara Irene Ro-Kolle (8).
Denne artikkelen stod først på trykk i magasinet Hjertebarnet nr. 2/2021.

Må få energiregnskapet til å gå opp
Victoria (15) er «flyer». Lykken er å bli kastet høyt opp i lufta, utføre akrobatikk i svevet, for så å fanges trygt opp igjen av de andre på laget. Cheerleading er en fysisk krevende lagidrett, og hjertesyke Victoria har god innsikt i hva som må til for at hun kan drive med nettopp den. – Jeg må trene på min måte og jeg må lytte til kroppen min, da går regnskapet opp og jeg kan få til alt jeg vil.
Denne artikkelen stod først på trykk i magasinet Hjertebarnet nr. 2/2021.
>> Se alle nyheter