Du er her: HjemAktuelt
Aktuelt
 

Hjertebarna kom seg til Kreta

Gruppebilde av store og små i syden

Hele reisefølget til Foreningen, minus en familie, foreviget under sommerferieturen til Kreta. Foto: Privat

Hele 51 voksne og barn, herav 13 hjertebarn, fikk en strålende ferieuke i den kypriotiske byen Rethymno nylig.

Turen startet den siste lørdagen i juni, og en fornøyd gjeng på 12 familier gikk om bord SAS-maskinen fra Kristiansand med kurs for Chania og Kreta.

På et flott leilighetshotell ved Rethymno, som heter Dimitrios Village Beach Resort, ble det en uke med sol, varme og batterilading for store og små. Som storkoste seg.

Geografisk spredning
- Her var det familier fra Grimstad, Arendal, Evje, Vegårshei, Bykle, Åmli og Lillesand, som fikk en strålende start på sommerferien. Rett fra St. Hans og grei sommer i Norge, til varme og sol i Syden, sier fylkesnestleder Åsmund Åndal i Foreningen for hjertesyke barn i Aust-Agder.

- Turen hadde ikke blitt realisert uten den støtten foreningen får fra spillere som har oss som Grasrot-mottakere. I tillegg fikk hjertebarna midler fra Dagny Herlofson Hansens legat. Hele turen var det Gunn Line Hollingsholm ved HRG Centrum Reisebyrå AS som ordnet, via Apollo. Hun ordnet opp alt når det måtte gjøres noen siste liten endringer, legger han til.

- Før vi reiste, var det forhandlinger mellom SAS og pilotene. Og egentlig skulle streiken deres ha startet før vi reiste hjem. Heldigvis ble dette utsatt til etter at vi var tilbake i Norge. Så vi må nesten takke SAS for det, humrer fylkesleder Baard Larsen.

Mange turer
Foreningen for hjertesyke barn i Aust-Agder har de siste 15 årene hatt tur til utlandet annen hvert år. I fjor ble den planlagte Sydenturen utsatt, mens det i år var klart for reise igjen.

- Noen av hjertebarna som var med på turen, deltok for første gang. Og andre er mer «veteraner» i tursammenheng med foreningen. Det å kunne få med nye familier, har vist seg å være veldig verdifullt. Enten det er Sydentur eller noen av våre helgeturer i Norge, forklarer Åndal.

- Nå blir det noen ukers sommerferierolig med aktiviteter for vår del. Men så blir det helgetur til Evje og hytteovernatting. Også turer til klatreparker samt badeland står på planen videre. Hvem vet, kanskje det blir til at vi om to år til tar en ny utenlandstur? Å kunne arrangere noe for barna og ungdommene som er medlemmer, betyr mye for alle, avslutter leder-duoen.

 

Bilde av en strand på Kreta

En uke på Kreta gjorde underverker for store og små i Foreningen for hjertesyke barn i Aust-Agder. Foto: privat

Del dette innholdet:

Aktuelt

Illustrasjonsbilde: Nasjonalt kurs for sykepleiere

Nasjonalt kurs for sykepleiere

2. og 3. november avholdes det årlige og nasjonale kurset for sykepleiere som jobber med hjertesyke barn. OUS Rikshospitalet og Foreningen for hjertesyke barn er arrangør for kurset, som i år blir på Teams.

Nasjonalt kurs for sykepleiere - les hele saken


Portrett Henrik Holmstrøm

Veileder for tverrfaglig oppfølging av hjertebarn i spesialist- og primærhelsetjenesten

– Veilederen er et godt dokument som vi har klinisk glede av i hverdagen. Hos oss mangler vi imidlertid en strategi for å jobbe systematisk etter disse anbefalingene, og vi har heller ikke ressursene som skal til, sier overlege Henrik Holmstrøm på Oslo Universitetssykehus (OUS) Rikshospitalet. Han er ikke i tvil om at det det nytter å følge anbefalingene, og at tverrfaglig kartlegging og oppfølging kan redusere komplikasjoner og problemer for barnet i fremtiden.

Denne artikkelen stod først på trykk i magasinet Hjertebarnet nr. 4/2022.

Veileder for tverrfaglig oppfølging av hjertebarn i spesialist- og primærhelsetjenesten - les hele saken


Portrett Siri Ann Nyrnes

– Å styrke det enkelte barnet!

– Det handler om å kartlegge potensialet og få det aller beste ut av hvert enkelt barn, sier overlege Siri Ann Nyrnes på St. Olavs hospital i Trondheim. For henne er det motivasjonen bak det å jobbe tverrfaglig med kartlegging og oppfølging av barn med hjertefeil. I høst publiseres revidert utgave av Veileder for tverrfaglig oppfølging av hjertebarn i primær- og spesialisthelsetjenesten.

Denne artikkelen stod først på trykk i magasinet Hjertebarent nr. 4/2022.

– Å styrke det enkelte barnet! - les hele saken>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil. Ikke alle får oppleve ettårsdagen sin. Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Vipps 112519

Gi en gave

Bli fastgiver

FFHB

Om hjertefeil > Bli medlem > Støtt oss > Om oss >

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

Telefon: 23 05 80 00

E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
Telefon: 23 05 80 00
E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

Innsamlingsprosent 2020

Illustrasjon: Innsamlingsprosent 2020
Utviklet av Imaker as