Du er her: HjemAktuelt
Aktuelt
 

Hjertebarna kom seg til Kreta

Gruppebilde av store og små i syden

Hele reisefølget til Foreningen, minus en familie, foreviget under sommerferieturen til Kreta. Foto: Privat

Hele 51 voksne og barn, herav 13 hjertebarn, fikk en strålende ferieuke i den kypriotiske byen Rethymno nylig.

Turen startet den siste lørdagen i juni, og en fornøyd gjeng på 12 familier gikk om bord SAS-maskinen fra Kristiansand med kurs for Chania og Kreta.

På et flott leilighetshotell ved Rethymno, som heter Dimitrios Village Beach Resort, ble det en uke med sol, varme og batterilading for store og små. Som storkoste seg.

Geografisk spredning
- Her var det familier fra Grimstad, Arendal, Evje, Vegårshei, Bykle, Åmli og Lillesand, som fikk en strålende start på sommerferien. Rett fra St. Hans og grei sommer i Norge, til varme og sol i Syden, sier fylkesnestleder Åsmund Åndal i Foreningen for hjertesyke barn i Aust-Agder.

- Turen hadde ikke blitt realisert uten den støtten foreningen får fra spillere som har oss som Grasrot-mottakere. I tillegg fikk hjertebarna midler fra Dagny Herlofson Hansens legat. Hele turen var det Gunn Line Hollingsholm ved HRG Centrum Reisebyrå AS som ordnet, via Apollo. Hun ordnet opp alt når det måtte gjøres noen siste liten endringer, legger han til.

- Før vi reiste, var det forhandlinger mellom SAS og pilotene. Og egentlig skulle streiken deres ha startet før vi reiste hjem. Heldigvis ble dette utsatt til etter at vi var tilbake i Norge. Så vi må nesten takke SAS for det, humrer fylkesleder Baard Larsen.

Mange turer
Foreningen for hjertesyke barn i Aust-Agder har de siste 15 årene hatt tur til utlandet annen hvert år. I fjor ble den planlagte Sydenturen utsatt, mens det i år var klart for reise igjen.

- Noen av hjertebarna som var med på turen, deltok for første gang. Og andre er mer «veteraner» i tursammenheng med foreningen. Det å kunne få med nye familier, har vist seg å være veldig verdifullt. Enten det er Sydentur eller noen av våre helgeturer i Norge, forklarer Åndal.

- Nå blir det noen ukers sommerferierolig med aktiviteter for vår del. Men så blir det helgetur til Evje og hytteovernatting. Også turer til klatreparker samt badeland står på planen videre. Hvem vet, kanskje det blir til at vi om to år til tar en ny utenlandstur? Å kunne arrangere noe for barna og ungdommene som er medlemmer, betyr mye for alle, avslutter leder-duoen.

 

Bilde av en strand på Kreta

En uke på Kreta gjorde underverker for store og små i Foreningen for hjertesyke barn i Aust-Agder. Foto: privat

Del dette innholdet:

Aktuelt

Illustrasjonsbilde: Kurs for familier med LQTS, JLNS og CPVT

Kurs for familier med LQTS, JLNS og CPVT

Foreningen for hjertesyke barn arrangere kurs for familier med genetisk hjertesykdom 22.-24.september 2023. I tillegg til LQTS (Lang QT-tid syndrom) og JLNS (Jervell og Lange-Nielsen Syndrom) vil også familier med CPVT (Katekolaminerg polymorf ventrikkeltakykardi) kunne være med. Påmeldingsfrist er 1. juni, og gjøres her.

Kurs for familier med LQTS, JLNS og CPVT - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Nettseminar med psykolog Caroline M. Rostrup

Nettseminar med psykolog Caroline M. Rostrup

Hvordan være forelder til et barn med hjertefeil? 

Å være en familie med et barn som har hjertefeil gir andre erfaringer, opplevelser og belastninger, enn det gjør i andre familier. Å leve med kronisk sykdom på nært hold kan påvirke den psykiske helsen, og er grobunn til spesielle psykiske og emosjonelle temaer som kan bli med livet ut.

Tid: 24. mai 20.00 - 21.00.

Meld deg på her

 

Nettseminar med psykolog Caroline M. Rostrup - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Utlysning av prosjektmidler 2023

Utlysning av prosjektmidler 2023

Foreningen for hjertesyke barn Forskningsstiftelsen har gleden av å utlyse forskningsmidler, og vil i 2023 gi økonomisk støtte innenfor en ramme på NOK 700 000. 

Søknadsfrist er 28.august 2023 

Utlysning av prosjektmidler 2023 - les hele saken>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil. Ikke alle får oppleve ettårsdagen sin. Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Vipps 112519

Gi en gave

Bli fastgiver

FFHB

Om hjertefeil > Bli medlem > Støtt oss > Om oss >

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

Telefon: 23 05 80 00

E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
Telefon: 23 05 80 00
E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

Innsamlingsprosent 2020

Illustrasjon: Innsamlingsprosent 2020
Utviklet av Imaker as