Du er her: HjemAktuelt
Aktuelt
 

Gave gitt med hjerte – til barnehjerteforskning

Therese Lien og Hanni Winsvold Petersen

RAUS GAVE: Influenser Therese Lien donerer 300 000 kroner fra overskuddet av salget til ByLien til Foreningen for hjertesyke barn Forskningsstiftelsen. Her overrekkes sjekken til Hanni Winsvold Petersen i FFHB.

Tirsdag 7. februar var influenser Therese Lien (35) på besøk hos Foreningen for hjertesyke barn, og overrakte en gavesjekk på kr 300 000 til foreningens forskningsstiftelse.  – Denne saken er nær for meg og stikker dypt. Å kunne bidra på denne måten er utrolig stort, jeg er så takknemlig for at jeg faktisk kan gjøre dette, sier den engasjerte influenseren, kjent som @bylien.official på insta og therese.lien på snap.

Therese har selv opplevd hjertesykdom på nært hold i livet sitt, og forteller at hun som pårørende igjennom flere år både har sett og opplevd de flotte legene, kirurgene og sykepleierne på Rikshospitalet.

– De gjør en fantastisk jobb, og de sørget blant annet for at søsteren min fikk fire ekstra år å leve, selv om det aller helst skulle vært 40. Vi trenger mer forskning på dette området, sånn at enda flere kan reddes, sier Therese med ektefødt inderlighet!

– Tusen tusen takk for denne rause gaven, Therese, som vil komme så godt med til støtte for viktige forskningsprosjekter på barnehjertefeltet, sier generalsekretær Hanni Winsvold Petersen, da hun mottar sjekken på vegne av Foreningen for hjertesyke barn Forskningsstiftelsen.

Vil hjelpe folk
Therese bor i Moss og har blant annet bakgrunn fra forsvaret og treningssenter. I 2013 begynte hun i det små med en instagram-konto, og i 2020 tok hun skrittet helt ut: Hun ble influenser på heltid. Størrelse, omfang og rekkevidde på profilene hennes, har hun siden bygget opp gradvis og gjennom hardt arbeid. I dag kan hun skilte med nær 80 000 følgere på Instagram, 70 000 på Snap og 10 000 på Tik Tok. I tillegg er hun nominert til Folkets favoritt under årets Vixen Awards. Slikt blir det påvirkning av, og det viktigste budskapet for Thereses  er at folk skal få bedre hverdager og ha mindre dårlig samvittighet.

– Jeg vil hjelpe folk ved å vise at livet ikke alltid bare er fint, men at det går an å gjøre noe godt ut av det likevel, sånn har det vært for min del, sier Therese. Hennes første konto het betegnende nok «Bak fasaden». For hun deler mye fra sitt eget liv, bak fasaden, i all sin varierte prakt.

Tøff erfaring som pårørende
Noen erfaringer opp igjennom livet har preget Therese mer enn andre. En hjertesyk lillesøster, som går bort fem år etter at diagnosen blir stilt, har satt spor.

– Fastlegen trodde hun hadde astma, men pappa fikk kranglet seg til en sjekk på sykehuset. Der oppdaget de det de mente var en medfødt hjertefeil. Da var Helene 15 år, og det var lite de kunne gjøre med hjertefeilen, forteller Therese.

Søsteren fikk en kunstig hjertepumpe implantert i påvente av hjertetranplantasjon. Hun ble omsider transplantert, men fikk problemer med avstøting av hjertet. På ny ble hun satt i transplantasjonskø, men hun rakk dessverre aldri å få et nytt hjerte.

– Helene var 20 år gammel da hun døde, jeg var 22. Dette var en krevende tid, jeg ble pårørende i ung alder og det hele har gjort noe med meg, medgir Therese. Som har vært åpen om at både dødsangst, depresjon og utslitthet fulgte i kjølvannet av sorgen. Hun har også vært opptatt av å formidle at det finnes hjelp å få. Selv har hun kommet seg videre, blant annet ved hjelp av samtaler med psykolog.

Produkter med overskudd til forskning
I 2020 etablerte Therese også selskapet ByLien. Her selger hun produkter som loungwear, håndklær, såper, duftlys med mer.

–Jeg ville få budskapet ut av Instagram og lage noe som kunne leve budskapet hjemme hos folk. Resultatet ble produkter som minner deg på å ta godt vare på deg selv. Jeg ønsker å gi folk et pusterom i hverdagen, sier Therese.

Noe av overskuddet fra dette salget i 2022, som gikk over all forventning ifølge Therese, har blitt til gaven på 300 000 kroner til Foreningen for hjertesyke barn Forskningsstiftelsen.

– Helt fra start har det vært bestemt at en del av overskuddet til @bylien.official skal gå til et godt formål, spesielt rettet mot hjertesykdom. Jeg har vært innom og vurdert flere foreninger og organisasjoner, men etter god research bestemte jeg at vi skal donere til Foreningen for hjertesyke barn Forskningsstiftelsen. Dette er den eneste stiftelsen som arbeider for forskning på hjertesykdom hos barn og voksne med medfødt hjertefeil. Denne saken betyr noe for meg!

– For vår forskningsstiftelse er dette et stort beløp, og vi lover at pengene skal komme et viktig prosjekt til gode – til beste for alle barn med hjertefeil. Igjen, tusen takk for at du deler din historie og for at du bidrar til sakens fremme, avslutter Petersen.

 

 

 

 

 

Del dette innholdet:

Aktuelt

Illustrasjonsbilde: Utlysning av prosjektmidler 2024

Utlysning av prosjektmidler 2024

Foreningen for hjertesyke barn Forskningsstiftelsen har gleden av å utlyse forskningsmidler. I 2024 skal vi dele ut opptil NOK 700 000 til forskningsprosjekter som kan bedre livssituasjonen til hjertebarn og deres familier. 

Søknadsfrist er 1. september 2024. 

Utlysning av prosjektmidler 2024 - les hele saken


Utsikt fra hotellet

Et halvt år til landsmøte 2024 i Bodø

Nå er innkalling til landsmøtet 2024 i november sendt ut. Vi gleder oss til 2. og 3. november, hvor mange skal møtes i Bodø for å stake ut veien videre for Foreningen for hjertesyke barn. Visste du at alle som er medlemmer i foreningen kan sende inn saker og forslag til landsmøtet?

Et halvt år til landsmøte 2024 i Bodø - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Forskningspris til Kristina Herman Haugaa

Forskningspris til Kristina Herman Haugaa

Nasjonalforeningens hjerteforskningspris for 2024 er tildelt professor og kardiolog Kristina Hermann Haugaa. Hun mottok prisen for sitt mangeårige arbeid med genetisk hjertesykdom.

Foreningen for hjertesyke barn gratulerer så mye, og ser fram til et fortsatt godt samarbeid i årene som kommer.

Forskningspris til Kristina Herman Haugaa - les hele saken>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil. Ikke alle får oppleve ettårsdagen sin. Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Vipps 112519

Gi en gave

Bli fastgiver

Om hjertefeil > Bli medlem > Støtt oss > Om oss >

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

Telefon: 23 05 80 00

E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
Telefon: 23 05 80 00
E-post: post@hjertebarn.no

Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

Innsamlingsprosent 2022

Illustrasjon: Innsamlingsprosent 2020
Utviklet av Imaker as