Du er her: HjemAktuelt
Aktuelt
 

Førjulsbesøk på UNN

På bildet fra venstre: Nina Briskemyr, Monica Nervik, Marian Hansen, Kari Anne Pedersen, Marte A. Jystad. Foran: Hanne Larsen.

På bildet fra venstre: Nina Briskemyr, Monica Nervik, Marian Hansen, Kari Anne Pedersen, Marte A. Jystad. Foran: Hanne Larsen.

Mandag før jul hadde vi et fint møte med sykepleiere ved barneklinikken på Universitetssykehuset (UNN) Tromsø. I en travel førjulstid tok de seg tid til en god samtale med representanter fra Foreningen for hjertesyke barn (FFHB) og Voksne med medfødt hjertefeil (VMH). 

- Tidligere hadde vi slike møter relativt ofte, men covid satte en brå stopp for dette. Det var derfor godt å møtes til uformell prat om saker av felles interesse. UNN har blant annet mye erfaring med hjemmesykehus til barn, og vi fikk god informasjon om dette tilbudet, forteller Marte Jystad, spesialrådgiver i FFHB.

Hjemmesykehus gir mange fordeler for både barn og familier, og en av de viktigste er at foreldrene føler seg mye tryggere i hjemmesituasjonen med sitt syke barn. I en region med til dels store avstander til nærmeste sykehus er dette av ekstra stor betydning.

- Under vårt besøk på UNN fikk vi også et møte med overlege Pål Tande. Han jobber mye med pasienter som har genetisk hjertesykdom. Tande var en av de mange som var delaktig i utarbeidelsen av Nasjonale anbefalinger for genetisk hjertesykdom.

FFHB og VMH – lokalt og sentralt – takker for et godt møte, ønsker alle pasienter og ansatte ved sykehuset i Tromsø en riktig god og rolig jul.

 

Del dette innholdet:

Aktuelt

Illustrasjonsbilde: Gjenvalgt for tredje gang

Gjenvalgt for tredje gang

På FFOs kongress og representantskapsmøte 18. og 19 november ble Helene Thon gjengvalgt som FFOs første nestleder, for tredje gang.

Det ble også vedtatt nytt politisk program for 2024 og 2025, i tillegg til ny strategiplan for perioden 2024-2029.

Gjenvalgt for tredje gang - les hele saken


Illustrasjonsbilde: 500 000 til forskning

500 000 til forskning

Siden 2014 har Foreningen for hjertesyke barn Forskningsstiftelsen delt ut nærmere 7 millioner kroner til snart 40 prosjekter. - I år deler vi ut midler til to prosjekter innenfor områder hvor det finnes svært lite forskningsbasert kunnskap fra før, sier styreleder Gunnar Geirhovd fornøyd. 

500 000 til forskning - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Fysisk aktivitet gir stort helseutbytte for barn med medfødt hjertefeil

Fysisk aktivitet gir stort helseutbytte for barn med medfødt hjertefeil

Medfødte hjertefeil er den vanligste formen for strukturelle fødselsdefekter, og rammer omtrent 1 prosent av alle nyfødte. Medisinske fremskritt over de siste femti årene har ført til at de aller fleste av disse barna kan få et tilnærmet normalt liv etter behandling. Derfor er det viktig å opplyse om de gunstige helseeffektene barn og unge har av fysisk aktivitet, og at aktivitet er helt trygt for dem med medfødt hjertefeil.

Fysisk aktivitet gir stort helseutbytte for barn med medfødt hjertefeil - les hele saken>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil. Ikke alle får oppleve ettårsdagen sin. Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Vipps 112519

Gi en gave

Bli fastgiver

Om hjertefeil > Bli medlem > Støtt oss > Om oss >

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

Telefon: 23 05 80 00

E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
Telefon: 23 05 80 00
E-post: post@hjertebarn.no

Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

Innsamlingsprosent 2022

Illustrasjon: Innsamlingsprosent 2020
Utviklet av Imaker as