Du er her: HjemAktuelt
Aktuelt
 

Førjulsbesøk på UNN

På bildet fra venstre: Nina Briskemyr, Monica Nervik, Marian Hansen, Kari Anne Pedersen, Marte A. Jystad. Foran: Hanne Larsen.

På bildet fra venstre: Nina Briskemyr, Monica Nervik, Marian Hansen, Kari Anne Pedersen, Marte A. Jystad. Foran: Hanne Larsen.

Mandag før jul hadde vi et fint møte med sykepleiere ved barneklinikken på Universitetssykehuset (UNN) Tromsø. I en travel førjulstid tok de seg tid til en god samtale med representanter fra Foreningen for hjertesyke barn (FFHB) og Voksne med medfødt hjertefeil (VMH). 

- Tidligere hadde vi slike møter relativt ofte, men covid satte en brå stopp for dette. Det var derfor godt å møtes til uformell prat om saker av felles interesse. UNN har blant annet mye erfaring med hjemmesykehus til barn, og vi fikk god informasjon om dette tilbudet, forteller Marte Jystad, spesialrådgiver i FFHB.

Hjemmesykehus gir mange fordeler for både barn og familier, og en av de viktigste er at foreldrene føler seg mye tryggere i hjemmesituasjonen med sitt syke barn. I en region med til dels store avstander til nærmeste sykehus er dette av ekstra stor betydning.

- Under vårt besøk på UNN fikk vi også et møte med overlege Pål Tande. Han jobber mye med pasienter som har genetisk hjertesykdom. Tande var en av de mange som var delaktig i utarbeidelsen av Nasjonale anbefalinger for genetisk hjertesykdom.

FFHB og VMH – lokalt og sentralt – takker for et godt møte, ønsker alle pasienter og ansatte ved sykehuset i Tromsø en riktig god og rolig jul.

 

Del dette innholdet:

Aktuelt

Bamsen knut med kalkulator

Husk dine skattefordeler for gaver du har gitt til FFHB

Gaver til Foreningen for hjertesyke barn på kr 500 eller mer i løpet av et kalenderår, utløser rett til skattefradrag. For skatteåret 2022 kan du få fradrag i skattepliktig inntekt for en samlet årlig verdi på opp til kr 25 000 per person som gir pengegaver. Fradraget er på 22 % av beløpet som er gitt og innrapportert, som betyr opp til kr 5 500 mindre i skatt.

Husk dine skattefordeler for gaver du har gitt til FFHB - les hele saken


Tobias Alexander på undersøkelsesbenken

Med krigerarr og nesten voksen

– Du blir ikke voksen, selv om du fyller 18. Du må jo fungere som en voksen også, sier Tobias Alexander Larsen. Han fyller 18 år om en måned, lever med en alvorlig hjertefeil og er akkurat nå på Rikshospitalet i Oslo for å gjøre diverse undersøkelser og samtaler i forbindelse med den forestående overgangen til voksenkardiologisk avdeling. 

Denne artikkelen stod først på trykk i magasinet Hjertebarnet nr. 1/2023.

Med krigerarr og nesten voksen - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Vi søker kommunikasjonsrådgiver

Vi søker kommunikasjonsrådgiver

Foreningen for hjertesyke barn (FFHB) søker en fremoverlent og analytisk kommunikasjonsrådgiver i 100 prosent stilling - en jobb med mening og en mulighet til å være med på å påvirke. Søknadsfrist 1. februar.

Vi søker kommunikasjonsrådgiver - les hele saken>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil. Ikke alle får oppleve ettårsdagen sin. Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Vipps 112519

Gi en gave

Bli fastgiver

FFHB

Om hjertefeil > Bli medlem > Støtt oss > Om oss >

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

Telefon: 23 05 80 00

E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
Telefon: 23 05 80 00
E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

Innsamlingsprosent 2020

Illustrasjon: Innsamlingsprosent 2020
Utviklet av Imaker as