Du er her: HjemAktuelt
Aktuelt
 

Førjulsbesøk på UNN

På bildet fra venstre: Nina Briskemyr, Monica Nervik, Marian Hansen, Kari Anne Pedersen, Marte A. Jystad. Foran: Hanne Larsen.

På bildet fra venstre: Nina Briskemyr, Monica Nervik, Marian Hansen, Kari Anne Pedersen, Marte A. Jystad. Foran: Hanne Larsen.

Mandag før jul hadde vi et fint møte med sykepleiere ved barneklinikken på Universitetssykehuset (UNN) Tromsø. I en travel førjulstid tok de seg tid til en god samtale med representanter fra Foreningen for hjertesyke barn (FFHB) og Voksne med medfødt hjertefeil (VMH). 

- Tidligere hadde vi slike møter relativt ofte, men covid satte en brå stopp for dette. Det var derfor godt å møtes til uformell prat om saker av felles interesse. UNN har blant annet mye erfaring med hjemmesykehus til barn, og vi fikk god informasjon om dette tilbudet, forteller Marte Jystad, spesialrådgiver i FFHB.

Hjemmesykehus gir mange fordeler for både barn og familier, og en av de viktigste er at foreldrene føler seg mye tryggere i hjemmesituasjonen med sitt syke barn. I en region med til dels store avstander til nærmeste sykehus er dette av ekstra stor betydning.

- Under vårt besøk på UNN fikk vi også et møte med overlege Pål Tande. Han jobber mye med pasienter som har genetisk hjertesykdom. Tande var en av de mange som var delaktig i utarbeidelsen av Nasjonale anbefalinger for genetisk hjertesykdom.

FFHB og VMH – lokalt og sentralt – takker for et godt møte, ønsker alle pasienter og ansatte ved sykehuset i Tromsø en riktig god og rolig jul.

 

Del dette innholdet:

Aktuelt

Illustrasjonsbilde: Utlysning av prosjektmidler 2024

Utlysning av prosjektmidler 2024

Foreningen for hjertesyke barn Forskningsstiftelsen har gleden av å utlyse forskningsmidler. I 2024 skal vi dele ut opptil NOK 700 000 til forskningsprosjekter som kan bedre livssituasjonen til hjertebarn og deres familier. 

Søknadsfrist er 1. september 2024. 

Utlysning av prosjektmidler 2024 - les hele saken


Utsikt fra hotellet

Et halvt år til landsmøte 2024 i Bodø

Nå er innkalling til landsmøtet 2024 i november sendt ut. Vi gleder oss til 2. og 3. november, hvor mange skal møtes i Bodø for å stake ut veien videre for Foreningen for hjertesyke barn. Visste du at alle som er medlemmer i foreningen kan sende inn saker og forslag til landsmøtet?

Et halvt år til landsmøte 2024 i Bodø - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Forskningspris til Kristina Herman Haugaa

Forskningspris til Kristina Herman Haugaa

Nasjonalforeningens hjerteforskningspris for 2024 er tildelt professor og kardiolog Kristina Hermann Haugaa. Hun mottok prisen for sitt mangeårige arbeid med genetisk hjertesykdom.

Foreningen for hjertesyke barn gratulerer så mye, og ser fram til et fortsatt godt samarbeid i årene som kommer.

Forskningspris til Kristina Herman Haugaa - les hele saken>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil. Ikke alle får oppleve ettårsdagen sin. Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Vipps 112519

Gi en gave

Bli fastgiver

Om hjertefeil > Bli medlem > Støtt oss > Om oss >

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

Telefon: 23 05 80 00

E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
Telefon: 23 05 80 00
E-post: post@hjertebarn.no

Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

Innsamlingsprosent 2022

Illustrasjon: Innsamlingsprosent 2020
Utviklet av Imaker as