Du er her: HjemAktuelt
Aktuelt
 

Familieleir i Alta var perfekt avslutning på sykkelturen – og spleisen varer enda noen dager til

gruppebilde av deltakerne på sommerleir i Alta

Foto: Emil Erik Lundbom

- Å ankomme Nordkapp-platået var en magisk opplevelse! Tenk, da hadde jeg faktisk klart å gjennomføre målet mitt: Å sykle dit helt fra Lindesnes, forteller Maria Bech Urland entusiastisk. Men ennå gjensto en siste etappe – til Alta Folkehøyskole og familiesamling for FFHBs tre nordligste fylkeslag, helgen 10. - 14. august.

At det ble slik, er litt tilfeldig, innrømmer både Maria og Petter Nymo, fylkesleder i FFHB Nordland. For da Maria passerte Mo i Rana på den lange veien nordover, var FFHB Nordland og fylkesleder Petter Nymo på plass. Ikke bare fortjente Maria heiarop, men med FFHB-banner, bilde og facebooksak kunne de sammen spre det glade budskap om spleisen hennes. Og da de møttes i Mo i Rana, så fant de ut at det tidsmessig passet helt perfekt å avslutte turen sin på familiesamlingen.

Maria Bech Urland er selv hjertebarn, det vil si at hun ble født med medfødt hjertefeil. Men hjertefeilen ble oppdaget først da Maria var 18 år. Derfor var det aldri aktuelt for Maria å være med i Foreningen for hjertesyke barn. Men da hun planla sykkelturen sin, hadde det kommet også et annet hjertebarn i familien. Derfor bestemte Maria seg for at hun ville bruke sykkelturen til også å fremme hjertebarnsaken gjennom å samle inn midler.   

På Alta Folkehøyskole var det samlet cirka 80 deltakere fra de tre nordligste fylkene.

- Etter flere år med pandemi, er det skikkelig godt å kunne samles igjen, sier fylkesleder Petter Nymo, som sammen med andre frivillige har brukt adskillige timer på å planlegge og forberede leiren.

 

Mestring og fellesskap

Maria med Jenny-dollar

Maria delte sine erfaringer fra sykkelturen med forsamlingen på familiesamlingen i Alta. Og hun hygget seg på leir.

Og det var en lydhør forsamling som fikk høre Maria fortelle. Med utdanning i drama og fortellerkunst, ble Marias innlegg også et aldri så lite kulturinnslag! I tillegg til Maria, hadde også Torunn Fjær Haukvik et faglig innlegg, om hennes vei fra hjertebarn til drømmejobben i FFHBs administrasjon. Men familieleir handler først og fremst om å være sammen og ha det bra sammen. Et rikholdig program gav deltakerne mulighet til både klatrepark, kanopadling og besøk i badeland.

- Gjennom å være sammen, gi rom til å utfordre oss selv, men også rom for kos og gode samtaler, gir vi deltakerne glede, mestring og fellesskap, avslutter Petter Nymo.

Del dette innholdet:

Aktuelt

Mie og Sebastian med FFH-genseren

FFHB-genseren er klar

Nå kan du strikke din helt egen FFHB-genser. Eller du kan strikke den til andre, kanskje til og med som en julegave. – Å ha en konkurranse hvor vi skulle lage en egen genser for FFHB, var en fantastisk god idé, dette ville jeg være med på. Genseren kan jo også være med på å fremme foreninga og saken, det liker jeg, sier opphavskvinnen til den nye FFHB-genseren, Anne Thoresen, som vant høstens strikkekonkurranse.

FFHB-genseren er klar - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Mye spennende aktivitet

Mye spennende aktivitet

- De siste årene har vært preget av korona og usikkerhet, både for oss i landsstyret og for alle våre medlemmer. Våre aktiviteter i denne perioden ble derfor svært preget av restriksjoner og begrensninger. Vi kunne dessverre ikke møtes fysisk i fellesskap så ofte som vi ønsker, og disse fysiske møtene er en grunnpilar i vårt virke. Jeg er likevel stolt over alt vi har fått til i perioden, med digitale arrangementer og konferanser, digital ungdomsleir, informasjonsmøter, digital opplæring og stor innsats med forskning og fag, sa styreleder fra forrige landsmøteperiode, Stig Flesland. Vedlagte rapport gir smakebiter fra noen av alle aktivitetene vi hadde i perioden 2020 og 2021.

Mye spennende aktivitet - les hele saken


Liten gutt som går i høstløv

Tildeling av støtte fra Foreningen for hjertesyke barn Forskningsstiftelsen 2022

- Foreningen for hjertesyke barn (FFHB) har vært en viktig bidragsyter for å sørge for at forskning på barnehjerter tar steg fremover, og det ønsker vi fortsatt å være.. Vår visjon er at alle hjertebarn skal ha et godt liv. Forskning er et viktig virkemiddel for at vi skal nå vår visjon, og det er derfor en glede å dele ut 750.000 kroner til forskningsprosjekter som er innovative og som vi tror vil få stor betydning for hjertebarna fremover. Gratulerer til alle som har fått støtte, sier tidligere styreleder Stig Flesland, som var med da tildelingene ble besluttet!

Tildeling av støtte fra Foreningen for hjertesyke barn Forskningsstiftelsen 2022 - les hele saken>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil. Ikke alle får oppleve ettårsdagen sin. Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Vipps 112519

Gi en gave

Bli fastgiver

FFHB

Om hjertefeil > Bli medlem > Støtt oss > Om oss >

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

Telefon: 23 05 80 00

E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
Telefon: 23 05 80 00
E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

Innsamlingsprosent 2020

Illustrasjon: Innsamlingsprosent 2020
Utviklet av Imaker as