Du er her: HjemAktuelt
Aktuelt
 

Familieleir i Alta var perfekt avslutning på sykkelturen – og spleisen varer enda noen dager til

gruppebilde av deltakerne på sommerleir i Alta

Foto: Emil Erik Lundbom

- Å ankomme Nordkapp-platået var en magisk opplevelse! Tenk, da hadde jeg faktisk klart å gjennomføre målet mitt: Å sykle dit helt fra Lindesnes, forteller Maria Bech Urland entusiastisk. Men ennå gjensto en siste etappe – til Alta Folkehøyskole og familiesamling for FFHBs tre nordligste fylkeslag, helgen 10. - 14. august.

At det ble slik, er litt tilfeldig, innrømmer både Maria og Petter Nymo, fylkesleder i FFHB Nordland. For da Maria passerte Mo i Rana på den lange veien nordover, var FFHB Nordland og fylkesleder Petter Nymo på plass. Ikke bare fortjente Maria heiarop, men med FFHB-banner, bilde og facebooksak kunne de sammen spre det glade budskap om spleisen hennes. Og da de møttes i Mo i Rana, så fant de ut at det tidsmessig passet helt perfekt å avslutte turen sin på familiesamlingen.

Maria Bech Urland er selv hjertebarn, det vil si at hun ble født med medfødt hjertefeil. Men hjertefeilen ble oppdaget først da Maria var 18 år. Derfor var det aldri aktuelt for Maria å være med i Foreningen for hjertesyke barn. Men da hun planla sykkelturen sin, hadde det kommet også et annet hjertebarn i familien. Derfor bestemte Maria seg for at hun ville bruke sykkelturen til også å fremme hjertebarnsaken gjennom å samle inn midler.   

På Alta Folkehøyskole var det samlet cirka 80 deltakere fra de tre nordligste fylkene.

- Etter flere år med pandemi, er det skikkelig godt å kunne samles igjen, sier fylkesleder Petter Nymo, som sammen med andre frivillige har brukt adskillige timer på å planlegge og forberede leiren.

 

Mestring og fellesskap

Maria med Jenny-dollar

Maria delte sine erfaringer fra sykkelturen med forsamlingen på familiesamlingen i Alta. Og hun hygget seg på leir.

Og det var en lydhør forsamling som fikk høre Maria fortelle. Med utdanning i drama og fortellerkunst, ble Marias innlegg også et aldri så lite kulturinnslag! I tillegg til Maria, hadde også Torunn Fjær Haukvik et faglig innlegg, om hennes vei fra hjertebarn til drømmejobben i FFHBs administrasjon. Men familieleir handler først og fremst om å være sammen og ha det bra sammen. Et rikholdig program gav deltakerne mulighet til både klatrepark, kanopadling og besøk i badeland.

- Gjennom å være sammen, gi rom til å utfordre oss selv, men også rom for kos og gode samtaler, gir vi deltakerne glede, mestring og fellesskap, avslutter Petter Nymo.

Del dette innholdet:

Aktuelt

Frdrik Bentzen

Ny kommunikasjonsrådgiver på plass

1. mars begynte Fredrik Bentzen som kommunikasjonsrådgiver i Foreningen for hjertesyke barn. Fredrik har bakgrunn som manus- og tekstforfatter. Han er sprekkfull av idéer og gleder seg til å representere og løfte frem hjertebarn i alle aldre.

Ny kommunikasjonsrådgiver på plass - les hele saken


Atle Larsen

Nettseminar med jurist Atle Larsen

Onsdag 1. mars kl 19.30 – 20.30 inviterer vi til undervisning med jurist Atle Larsen om lover, forskrifter, rettigheter og ordninger som er relevante for barn med hjertefeil og deres foreldre/familier. Stikkord for innholdet er pleiepenger, stønader, avlastningsordninger, tilrettelegging i skole, fritak, saksgang, klagemuligheter mm

Nettseminar med jurist Atle Larsen - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Hva fungerer for søsken til barn med diagnoser og sykdom?

Hva fungerer for søsken til barn med diagnoser og sykdom?

Er du mellom 12 og 16 år og har en bror eller søster med en sykdom eller funksjonsnedsettelse? Da kan du og en av dine foreldre delta i et gruppetilbud som kalles SIBS-ONLINE. Dette er en onlineversjonen av SIBS, et gruppetilbud som er utviklet av Psykologisk institutt ved universitetet i Oslo og Frambu kompetansesenter for sjeldne diagnoser. Målet med SIBS finne ut hva søsken trenger av informasjon og støtte som bror og søster til en med en sjelden diagnose og å gjøre foreldre bedre i stand til å gi den støtten som trengs. Du kan lese mer om SIBS på www.sibs.no.

Hva fungerer for søsken til barn med diagnoser og sykdom? - les hele saken>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil. Ikke alle får oppleve ettårsdagen sin. Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Vipps 112519

Gi en gave

Bli fastgiver

FFHB

Om hjertefeil > Bli medlem > Støtt oss > Om oss >

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

Telefon: 23 05 80 00

E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
Telefon: 23 05 80 00
E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

Innsamlingsprosent 2020

Illustrasjon: Innsamlingsprosent 2020
Utviklet av Imaker as