Du er her: HjemAktuelt
Aktuelt
 

Digital konferanse for tillitsvalgte

Illustrasjonsbilde: Digital konferanse for tillitsvalgte

Fysisk aktivitet for barn med medfødt hjertefeil, hvordan passe på seg selv når livet blir krevende og organisatoriske nyheter, som digital håndbok for tillitsbvalgte, var temaer da Foreningen for hjertesyke barn hadde digital og koronavennlig konferanse for tillitsvalgte lørdag 24. april. 75 deltakere var med fra hver sin skjerm, og både det tekniske og det mellommenneskelige fungerte.

Stig Flesland er leder for Landsstyret i Foreningen for hjertesyke barn. Han ønsket velkommen til denne konferansen og presenterte både administrasjonen og landsstyret. Han sa også litt om foreningens målbilde for de neste årene og hva vi skal oppnå.

- Vår strategi om "helhetlig ivaretakelse" ligger til grunn, sa lederen og understreket samtidig at vi sammen kan nå disse målene.

Så tok Mona fra administrasjonen over og gikk igjennom det nye verktøyet, "Håndbok for tillitsvalgte", et fyldig dokument med tips og råd og retningslinjer for alt arbeid som gjøres i Foreningen for hjertesyke barns fylekslag og kretslag. Håndboka er å finne på Ekstranettet på www.ffhb.no, og alle tillitsvalgte har et brukernavn og passord for å logge seg in her.

Bra med fysisk aktivtet!

Hvilken effekt har barn med hjertefeil av fysisk aktivitet, hva gjelder for kroppsøvingsfaget, hva er anbefalingene for denne gruppen og hvordan kan barna selv styre intensiteten, er det forholdsregler som bør tas eller spesielle hensyn? Dette og mye mer var noe av det fysiolog Vibeke Klungerbo fra OUS Rikshsoptialet snakket om da hun holdt sitt foredrag om "Fysisk aktivitet og hjertebarn". Et tema som vakte stort engasjement, spørsmålene og kommentarene i chat-en haglet inn.

Her var det mange av deltakerne som har erfaringer, og utfordringer, og Vibeke svarte som best hun kunne på både spørsmål og kommentarer. Hun avsluttet også med oppfordringen om å ta kontakt med barnetslokale barnekardiolog, han eller hun som følger opp barnet, for å få råd og veiledning når det gjelder barnets kapasitet og eventuelle tilpasningsbehov når det gjelder fysisk aktivitet.

Å ta vare på seg selv!

Viggo Johansen er filosof og psykoterapeut og snakket om hva som egentlig skjer med oss som mennesker i møte med utfordringer. Kan vi bli bevisste våre tanker, følelser og innarbeidete mønstre, og er de egentlig funksjonelle? Finnes det andre muligheter og valg?

- Joda, det er krevende å leve, for alle egentlig. Men det er også mulig å endre holdning til det vi gjør, å se det på en litt annen måte, finne ny mening, sa han og guidet oss blant annet igjennom øvelser for å roe ned og gi mer tilstedeværelse. 

- Ro er en trenbar faktor og en god strategi for å møte tanker og følelser på en klok måte, understreket Viggo, og forklarte våre vanligste strategier i møte med farer og utfordringer. Som for eksempel å unngå, fortrenge, regulere ved å gjøre oss litt numne, distrahere eller sette i gang med tankekjør.

- Våre løsningsstrategier er ikke alltid hensiktsmessige, de fungerer ofte ikke. Eller de gjør at vi vikler oss enda mer inn i det vanskelige, så blir de til slutt også en del av problemet. 

Viggo hadde mange gode råd for å opparbeide seg mer psykologisk fleksibilitet i møte med utfordringer. Blant annet å kunne ta et skritt tilbake og obserere seg selv, skape en distanse til det du gjør og hvordan du reagerer, og deretter sortere i tankene og det som er, for få tilbake dømmekraft og klokskap. Pusten er sentral i dette, som et anker, den påvirker nervesystemet som igjen påvirker sinnet. Å observere uten å dømme og uten motstand er beste veien mot god selvledelse, forfekter han!

Del dette innholdet:

Aktuelt

Frdrik Bentzen

Ny kommunikasjonsrådgiver på plass

1. mars begynte Fredrik Bentzen som kommunikasjonsrådgiver i Foreningen for hjertesyke barn. Fredrik har bakgrunn som manus- og tekstforfatter. Han er sprekkfull av idéer og gleder seg til å representere og løfte frem hjertebarn i alle aldre.

Ny kommunikasjonsrådgiver på plass - les hele saken


Atle Larsen

Nettseminar med jurist Atle Larsen

Onsdag 1. mars kl 19.30 – 20.30 inviterer vi til undervisning med jurist Atle Larsen om lover, forskrifter, rettigheter og ordninger som er relevante for barn med hjertefeil og deres foreldre/familier. Stikkord for innholdet er pleiepenger, stønader, avlastningsordninger, tilrettelegging i skole, fritak, saksgang, klagemuligheter mm

Nettseminar med jurist Atle Larsen - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Hva fungerer for søsken til barn med diagnoser og sykdom?

Hva fungerer for søsken til barn med diagnoser og sykdom?

Er du mellom 12 og 16 år og har en bror eller søster med en sykdom eller funksjonsnedsettelse? Da kan du og en av dine foreldre delta i et gruppetilbud som kalles SIBS-ONLINE. Dette er en onlineversjonen av SIBS, et gruppetilbud som er utviklet av Psykologisk institutt ved universitetet i Oslo og Frambu kompetansesenter for sjeldne diagnoser. Målet med SIBS finne ut hva søsken trenger av informasjon og støtte som bror og søster til en med en sjelden diagnose og å gjøre foreldre bedre i stand til å gi den støtten som trengs. Du kan lese mer om SIBS på www.sibs.no.

Hva fungerer for søsken til barn med diagnoser og sykdom? - les hele saken



>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil. Ikke alle får oppleve ettårsdagen sin. Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Vipps 112519

Gi en gave

Bli fastgiver

FFHB

Om hjertefeil > Bli medlem > Støtt oss > Om oss >

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

Telefon: 23 05 80 00

E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
Telefon: 23 05 80 00
E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

Innsamlingsprosent 2020

Illustrasjon: Innsamlingsprosent 2020
Utviklet av Imaker as