Du er her: HjemAktuelt
Aktuelt
 

Åpent møte om sorg

Bilde av Kristin Tvervåg

Kristin Tvervåg fra Foreningen for hjertesyke barn er aktiv i foreningens likeperson- og sorgarbeid.

Denne uken var det åpent møte om sorg: "Å danse i utakt - på vei mot å finne gleden igjen". Her fortalte forfatter og foredragsholder Gunnhild Corwin fra sine bøker og om det å miste sin 19 år gamle datter. Mellom 50 og 60 foreldre fra fem forskjellige foreninger satt lydhøre.

Er det mulig å bli helt lykkelig igjen etter å ha mistet barnet sitt? Kan man klare å bli ”ferdig” med sorgen? Dette er spørsmål Corwin stiller i bøkene og som hun snakket om med deltakerne på møtet.

Corwin er en engasjert samfunnsdebatant, foredragsholder, skribent og forfatter. Hun har bl.a. skrevet boken "Idas dans" (2005), som handler om datteren som fikk leukemi og døde 19 år gammel. I 2011 kom oppfølgeren "Etter dansen", som handler om livet etter Idas død.

Foredraget var basert på bøkene, og Corwin slår sprekker i oppleste og vedtatte sannheter og tabuer om sorg. Hun formidler at det ikke finnes noen oppskrift på hvordan vi skal leve våre liv, eller sørge vår sorg. Ingen sørger bedre eller dårligere enn andre. Bare forskjellig.

- Sorgen er en del av meg, men den er ikke hele meg. Den skal jeg ha med meg hele livet, sa Corwin i sitt foredrag til det det store spørsmålet om det er mulig å bli helt lykkelig igjen etter å ha mistet sitt barn. Kan man klare å bli "ferdig" med sorgen? Eller går det rett og slett an å leve et meningsfullt liv sammen med sin dypeste sorg?

- Et fullverdig liv er både gråt og latter,  sorg og glede. Jeg kan ikke vente med å leve til jeg er glad igjen, sa Corwin.

- Det var mange foreldre som kjente seg godt igjen i Corwins erfaringer, refleksjoner og tanker. Foredraget bidro til gode samtaler, både i pausen og etter foredragets Fellesnevneren for alle var at de har mistet barnet sitt, enten ved sykdom eller på en annen uventet måte. Mange fant hverandre i delte og felles erfaringer, sier Kristin Tvervåg fra Foreningen for hjertesyke barn.

Møtet var et samarbeid mellom flere etterlatteforeninger, blant annet Foreningen for hjertesyke barn.

- Dette er et spennende samarbeid, de ulike foreningene har mye å gi hverandre. Å få møte andre foreldre som har opplevd det samme, på en felles arena, kan være både vondt og godt på samme tid. Det krever mot! Man møter forståelse og gjenkjennelse og man kan gi hverandre gjensidig og likeverdig støtte, sier Kristin, og oppfordrer flere til å være med på disse møtene. Nytt møte blir i september. Mer informasjon følger.

Del dette innholdet:

Aktuelt

Illustrasjonsbilde: Kurs for familier med LQTS, JLNS og CPVT

Kurs for familier med LQTS, JLNS og CPVT

Foreningen for hjertesyke barn arrangere kurs for familier med genetisk hjertesykdom 22.-24.september 2023. I tillegg til LQTS (Lang QT-tid syndrom) og JLNS (Jervell og Lange-Nielsen Syndrom) vil også familier med CPVT (Katekolaminerg polymorf ventrikkeltakykardi) kunne være med. Påmeldingsfrist er 1. juni, og gjøres her.

Kurs for familier med LQTS, JLNS og CPVT - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Nettseminar med psykolog Caroline M. Rostrup

Nettseminar med psykolog Caroline M. Rostrup

Hvordan være forelder til et barn med hjertefeil? 

Å være en familie med et barn som har hjertefeil gir andre erfaringer, opplevelser og belastninger, enn det gjør i andre familier. Å leve med kronisk sykdom på nært hold kan påvirke den psykiske helsen, og er grobunn til spesielle psykiske og emosjonelle temaer som kan bli med livet ut.

Tid: 24. mai 20.00 - 21.00.

Meld deg på her

 

Nettseminar med psykolog Caroline M. Rostrup - les hele saken


Illustrasjonsbilde: Utlysning av prosjektmidler 2023

Utlysning av prosjektmidler 2023

Foreningen for hjertesyke barn Forskningsstiftelsen har gleden av å utlyse forskningsmidler, og vil i 2023 gi økonomisk støtte innenfor en ramme på NOK 700 000. 

Søknadsfrist er 28.august 2023 

Utlysning av prosjektmidler 2023 - les hele saken



>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil. Ikke alle får oppleve ettårsdagen sin. Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Vipps 112519

Gi en gave

Bli fastgiver

FFHB

Om hjertefeil > Bli medlem > Støtt oss > Om oss >

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

Telefon: 23 05 80 00

E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
Telefon: 23 05 80 00
E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

Innsamlingsprosent 2020

Illustrasjon: Innsamlingsprosent 2020
Utviklet av Imaker as