Digitale gruppesamtaler er et prosjekt som har fått støtte fra Stiftelsen Dam og deres korona-midler.
Alene sammen – digitale samtalegrupper for ungdom

Har du hjertefeil? Har du følt deg alene i koronatiden? Skulle du ønske du hadde noen å prate med? FFHB inviterer deg mellom 15-25 år til å være med på helt nye digitale gruppesamtaler. Å dele dine erfaringer kan hjelpe andre - sannsynligvis også deg selv!
Foreningen for hjertesyke barn gir nå et tilbud om samtalegrupper over nett for ungdommer og unge voksne (15-25 år). Her kan de møte likesinnede med medfødt hjertefeil og dele med hverandre sine historier, erfaringer og generelle opplevelser fra hverdagen.
Gruppene settes sammen etter hvert som interesserte melder seg. Hver gruppe vil ha med en utdannet terapeut, i tillegg til fem unge voksne med medfødt hjertefeil som også deltar som veiledere i disse nettgruppene. Rent praktisk kommer gruppene til å møtes fire ganger på nett gjennom året, samt at vi også ønsker å invitere til en fysisk helgesamling til høsten dersom covid-19 situasjonen tillater det.
Veilederne du møter på nettet har også deltatt i flere fysiske grupper og har selv hatt stort utbytte av det selv. Dette sier de om gruppesamtalene:
– Gruppesamtalene er et sted hvor du føler deg trygg, forstått og akseptert, og ikke minst et sted hvor du kan oppleve at du ikke er alene om å ha en medfødt hjertefeil.
– Gjennom gruppesamtalene får du mer innblikk og forståelse for egne behov, og hvordan psykisk og fysisk helse hører sammen for å opprettholde en best mulig livskvalitet.
Gå til www.ffhbalenesammen.no for mer informasjon om de digitale gruppesamtalene, og for å gi beskjed om at du kan være interessert.
Dette er gruppeveilederne:

Fra venstre: Martin Hernæs Reinfjord, Emilie Mikalsen (26), Lene Osmundsen (24), Morten Hovda Mikkelsen (23) og Dag Alexander Gamst (29).
Del dette innholdet:
Aktuelt

Nytt om korona og hjertesyke barn – januar 2021
Smittespredningen av korona har gått opp i Norge den siste tiden, og regjeringen har nå strammet ytterligere inn på smitteverntiltakene. Anbefalingen for barn med medfødt hjertefeil og deres familier, er å følge de generelle rådene fra FHI og helsemyndighetene når det gjelder smittehensyn og forsiktighet. Ifølge Oslo Universitetssykehus Rikshospitalet er det ingen endringer når det gjelder hvilke barn som regnes som risikogruppe for alvorlig forløp. – Det er lite smitte i barnebefolkningen generelt og vi har sett svært lite Covid-19-sykdom hos barn med medfødt hjertefeil, sier overlege Thomas Möller.
Nytt om korona og hjertesyke barn – januar 2021 - les hele saken

En oversikt over genetiske hjertesykdommer
Genetiske hjertesykdommer er en samlebetegnelse for en rekke ulike arvelige hjertesykdommer som kardiomyopatier, inkludert arytmogen kardiomyopati, hypertrofisk kardiomyopati og dilatert kardiomyopati, og ionekanalsykdommer som lang QT-syndrom, katekolaminerg polymorf ventrikkeltakykardi og Brugadas sykdom.
Denne artikkelen stod først på trykk i magasinet Hjertebarnet nr. 1/2021.

En tett og sterk familie!
Det er mye liv hjemme hos familien Gulbrandsen på seks i Sarpsborg. Med fire aktive jenter fra 11 til 19 år, blir det mye av både latter, knuffing og action. – Vi er egentlig en helt normal familie, men med en veldig spesiell historie, sier Leif Arne Gulbrandsen. Fem av seks i familien har genfeilen ARVC, som kan gi alvorlig hjertesykdom.
Denne artikkelen stod først på trykk i magasinet Hjertebarnet nr. 1/2021.
>> Se alle nyheter