Du er her: HjemAktuelt
Aktuelt
 

Alene sammen – digitale samtalegrupper for ungdom

Illustrasjonsbilde: Alene sammen – digitale samtalegrupper for ungdom

Har du hjertefeil? Har du følt deg alene i koronatiden? Skulle du ønske du hadde noen å prate med? FFHB inviterer deg mellom 15-25 år til å være med på helt nye digitale gruppesamtaler. Å dele dine erfaringer kan hjelpe andre - sannsynligvis også deg selv!

Foreningen for hjertesyke barn gir nå et tilbud om samtalegrupper over nett for ungdommer og unge voksne (15-25 år). Her kan de møte likesinnede med medfødt hjertefeil og dele med hverandre sine historier, erfaringer og generelle opplevelser fra hverdagen.

Gruppene settes sammen etter hvert som interesserte melder seg. Hver gruppe vil ha med en utdannet terapeut, i tillegg til fem unge voksne med medfødt hjertefeil som også deltar som veiledere i disse nettgruppene. Rent praktisk kommer gruppene til å møtes fire ganger på nett gjennom året, samt at vi også ønsker å invitere til en fysisk helgesamling til høsten dersom covid-19 situasjonen tillater det.

Veilederne du møter på nettet har også deltatt i flere fysiske grupper og har selv hatt stort utbytte av det selv. Dette sier de om gruppesamtalene:

– Gruppesamtalene er et sted hvor du føler deg trygg, forstått og akseptert, og ikke minst et sted hvor du kan oppleve at du ikke er alene om å ha en medfødt hjertefeil.

– Gjennom gruppesamtalene får du mer innblikk og forståelse for egne behov, og hvordan psykisk og fysisk helse hører sammen for å opprettholde en best mulig livskvalitet.

Gå til www.ffhbalenesammen.no  for mer informasjon om de digitale gruppesamtalene, og for å gi beskjed om at du kan være interessert.

Dette er gruppeveilederne:

Fra venstre: Martin Hernæs Reinfjord, Emilie Mikalsen (26), Lene Osmundsen (24), Morten Hovda Mikkelsen (23) og Dag Alexander Gamst (29).

Digitale gruppesamtaler er et prosjekt som har fått støtte fra Stiftelsen Dam og deres korona-midler.

Del dette innholdet:

Aktuelt

Illustrasjonsbilde: Forskningspris til Kristina Herman Haugaa

Forskningspris til Kristina Herman Haugaa

Nasjonalforeningens hjerteforskningspris for 2024 er tildelt professor og kardiolog Kristina Hermann Haugaa. Hun mottok prisen for sitt mangeårige arbeid med genetisk hjertesykdom.

Foreningen for hjertesyke barn gratulerer så mye, og ser fram til et fortsatt godt samarbeid i årene som kommer.

Forskningspris til Kristina Herman Haugaa - les hele saken


Illustrasjonsbilde:

"Følelser i en hjertefamilie" - medlemswebinar

Silja Berg Kårstad jobber som psykolog på BUP på Barne- og ungdomsklinikken ved St. Olavs hospital i Trondheim. I snart 15 år har hun samarbeidet tett med kardiologer og kontaktsykepleier for hjertesyke barn.

I løpet av dette webinaret vil Silja dele av sin lange erfaring med å støtte gravide, spedbarn og småbarn, samt deres familier, gjennom ventetiden før og etter operasjon.

"Følelser i en hjertefamilie" - medlemswebinar - les hele saken


Illustrasjonsbilde:

"Ord fra hjertet" - skrivekurs for medlemmer

Vil du sette av en helg til å skrive, og uttrykke det du har på hjertet?

Vi inviterer til kreativt og terapeutisk skrivekurs med forfatter og skrivecoach Siw C. Christiansen. Likeperson Kristin Tvervåg er med som medarrangør og støtte.

"Ord fra hjertet" - skrivekurs for medlemmer - les hele saken



>> Se alle nyheter

Gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil. Ikke alle får oppleve ettårsdagen sin. Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

Vipps 112519

Gi en gave

Bli fastgiver

Om hjertefeil > Bli medlem > Støtt oss > Om oss >

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

Telefon: 23 05 80 00

E-post: ffhb@ffhb.no
Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
Telefon: 23 05 80 00
E-post: post@hjertebarn.no

Besøk: Schweigaards gate 12, 0185 Oslo
Post: PB 222 Sentrum, 0103 Oslo
Org.nr.: 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

Innsamlingsprosent 2022

Illustrasjon: Innsamlingsprosent 2020
Utviklet av Imaker as