Gå til innholdet
Du er her: HjemHjertefeilDiagnoserOm hjertefeil
Hjertefeil
 

Om hjertefeil

Hjertesykdom hos barn er en relativt vanlig tilstand. Hjertefeil er blant den hyppigst forekommende medfødte misdannelsen, og i Norge fødes hvert år mellom 500 og 600 barn med hjertefeil.

Bilde av en bebyhånd

I tillegg kommer en liten gruppe barn som er født hjertefriske, men som får en hjertesykdom i barnealderen på grunn av infeksjoner, andre sykdommer eller ytre påvirkninger (”tidlig ervervet hjertesykdom”). De aller fleste barn med hjertefeil vokser opp og kan leve tilnærmet normale liv.

Medfødt hjertesykdom er den vanligste hjertesykdommen hos barn. Omtrent 0,8 prosent av alle fødte barn har en medfødt hjertefeil. Det finnes rundt ett hundre ulike diagnoser, og det er vanlig å ha kombinasjoner av feil. Eksempler på vanlige hjertefeil er hull i hjertet, trange blodårer eller hjerteklaffer, blodårer som har byttet plass eller hjerterytmeforstyrrelser. De vanligste diagnosene finner du mer informasjon om på disse sidene.

Vi har i dag god behandling å tilby de aller fleste barn med medfødt hjertefeil. Mange hjertebarn må opereres en eller flere ganger. I Norge er all hjertekirurgi på barn lokalisert til Rikshospitalet i Oslo (Oslo Universitetssykehus). Annen behandling av hjertefeilen kan være medikamenter, pacemaker, hjertestarter, kunstige klaffer eller hjertetransplantasjon.

Felles for de aller fleste er at de kan leve tilnærmet normale liv etter behandlingen. Det finnes imidlertid også så kompliserte feil at behandling av dem kan være vanskelig og risikofylt, og dessverre er det fremdeles noen hjertebarn som dør.

Del dette innholdet:


  Var denne informasjonen nyttig for deg?

gi din støtte til barnehjertesaken!

Hver dag fødes det barn med hjertefeil.
Ikke alle får oppleve ettårsdagen sin.

Din støtte redder liv. Og gir flere et bedre liv.

FFHB

Om hjertefeil > Bli medlem > Støtt oss > Om oss > Fylkeslag >

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn

t: 23 05 80 00

Øvre Vollgate 11, PB 222 Sentrum
0103 Oslo
Org.nr.; 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

ffhb@ffhb.no

 

Kontakt

Foreningen for hjertesyke barn
t: 23 05 80 00
Øvre Vollgate 11, PB 222 Sentrum
0103 Oslo
Org.nr.; 870 430 922

Kontonummer: 3000 19 32000

ffhb@ffhb.no

Innsamlingsprosent 2018

Utviklet av Imaker as